Мајки дали и со што ја чешлате косичката на малите. Моево е 3 месеци и има прилично голема коса и врзувам две репчиња . Но на главчето приметувам кожата и е жолта и се лупи. Со што можам да ја мачкам или што да направам да не и е таква ?
Знам дека е слатко да врзиш репчиња ама пази да не и ја пристегниш многу косата, многу е мало. За корупките намачка било какво масло, остави го 1ч да делува и после со бебешка четка со ситни влакна нежно ќе поминуваш.
I nie maka macime cela nedela, mesec i pol sme, stavam hloranfenikol, ama nekako slabo deluva. So fizioliski samo go cistis ili?
Да, го чистев со физиолошки со стерилна газа. И за 1-2дена помина. А со камилица и капки беше полошо...целосно му се залепуваа очињата од секрет... ќе го бришеш со газа и физиолошки постојано кога има, а кога спие најдолго стави хлоранфеникол.
Вие кога ја примивте? Колку што знам на 2 месеци се прима и понатака уште 2 пати мислам. Моево е 2 месеци и 10 дена.
Hloranfenikolor savajte na otvoteno okce, ako e na zatvoreno nema nikakov rezultat. Se stava na dolniot kapak za da deluva na infekcijata.
Да, на 2 треба. И јас треба да го носам, искрено одолговлекувам ,мн ми е страв од вакциниЕдна пријателка ми рече да не брзам одма на два месеци, да почекам при крај ид вториот ама следнава недела си велам да го носам со претходен направен преглед и крвна слика
Почитувај си го рокот зашто за рота има рок само не знам кога е крајниот. Мене прво тоа ме прашаа колку недели е, да видат дали може да ја прими. Педијатарот кај што си одиме му направи преглед и крвна слика отидовме спремни ама таму секако го прегледаа, измерија... Не се секирај, си ја знаат работата. Ќе поминете со лесно.
Toa se mnogu mali bodi,neznam za koja namena ti se no po 2 mesec bi gi koristela tie do 06meseci. Dopolnitelno sto se pamucni (pretezno) i se sobiraat malku vo masina. Jas sekogas kupuvam pogolemo barem 1 brojce.
Нежно и ги врзувам, пазам да не се затегнати. И ја намачка со павличава но тешко се мие од мрсното, ја избања но сега ко небањата е Со што можам да ја измијам? Инаку со бекутан шамппонче ја бањам.
Јас ставав од бекутан маслото и после со бебешки чешел чешлав и бањање.. Пробај со маслото, павловичевата ептен тешко да се измие сепак е крема
Немав масло мила затоа со крема ја намачкав Не се изми, но се надевам што побрзо ќе се измие, ќе мислат незнам да го бањам детето
Ние утре ќе одиме да примаме вакцина, прва, на 5 месеци, до сега се беше затворено ради коронава и овде не ставаа вакцини. Таа шестовалентната. Дај боже да помине се како што треба, постојано ја мислам. Инаку и моја беба ли е во некој скок не знам, не пратам апп и сл. али овие две ноќи спие како зајак, постојано мрда, се буди, сака да цица, го ставивав на спална да спие,не можам само легни стани, се надевам нема да се одвикне да спие во креветче и брзо дека ќе помине.