Најрано тога се реди ама може да се одложи најкасно то 6 месец, бар мене така ми рекоа. Не дека е страшна фала Богу не ама во Австрија не ставаат на 2 месеци, само Рота.
Кокосово масло немаш ли? Стави повеќе шампонче сега и направи пена за да се измие многу тешка крема е павловичевата.
Mami koj AD ke mi gi predlozite ,koe e najdobro ,i postoi li nekoi mali pakovanja kako za proba ,bidejki kupiv aptamil pocetokot naoraiv 4 pati i frliv kutija ,izg ke mi treba sega da davam dohrana pa za proba da ne kupivam golemi kutii
Baby love vo DM, 300 den 500 gr мислам. Само јас немам користено мојата е на доење, ако некоја мајка го има користено нека ти пише дали е добро или побарај во темата адаптирано млеко.
Со што ги покривате или како ги облекувате за спиење? Јас само на боди на кратки ама мислам дека му е малку. Во собата спроти спалната е скроз отворен прозорот и влегува ладно кај нас. Го покривам со фротирка но цело време се открива. Сега му облеков долни пижамчиња на долги и не го покрив. Незнам веке како да постапам. Ако го покријам се открива ако не ладни рачиња и ноџиња. Или ако користите летни врекички како ги облакате? 2.5 месеци е
Јас облекувам или тенки шпихозни по долги или боди по кратки со тенки панталончиња и покриен со тетра пелена. И некогаш ако мене ми е многу топло прозорот во спална кај што спиеме го оставам на кип. Неполн месец е бебе
Да не ме разбра грешка или јас не објаснив убаво. Значи у една нога шест валентна, друга нога пнеумокока и пие рота. После пауза од минимум 4-5 недели и повторно исто така. Трипати така. Големата ги прими така, а бебето сега рота не ја прима, и ја боцкам само шествалентна еден месец, па др месец пнеумокока, па пак шест валентна. Досега има примено 1 пнеумокока и две- шествалентни.
Мислам дека те сфати убаво, ама тука покрај рота даваат уште една вакцина, пример шествалентна. Ние примивме трета доза рота и шествалентна, ни рекоа за еден месец да одиме за пнеумокока.
Не врзувај никакви пашки на мало бебе, се кубат за косичката се чешкат за глава и може да го извади и да го стави у уста. Поарно трака. вчера бев со ќерките мои на пзаруваме и скокнавме до дм да пазарам шо ми треба и мњ фати мерак да купам кашички. Кај и да е ќе почнам да ја подранувам. И големото ќерче си отвори кашичка од крушка и на крајот остана малку и и дадов на беба да проба малку лелееееее ќе се истепаше за лажицата толку слатко да врти со јазичето да се радува за лажицата и да чека да и дадам пак душа моја, сака да ручка веќе
Ајдееее, секаде различно. Сега ни кажаа следно по 2 месеци да одиме. Едитирав погоре, лошо ми беше напишано како ротата во раче да ја примил.
Е како рота се боцка, прв пат слушам . Вирусот му го даваат на бебето да го пие, стомачен е, по некоја логика така.. Иначе, нас ни кажа докторката првиот пат, се мислеше дали 2 боцки да ни стави, ама рече ајде една. Од причина што организмот се бори и имунитетот е намален, па да не го оптеретуваме со плус вакцини.
Да да, озбилно, и тука ве читам сите дека се дава со лажиче,мајка ми стално праша дали со лажиче и дале, не викам..и кога бев прашав, добро викам, детево мое сите ли ги има примено ? Викаат да , се до сега.. А нели викам со лажица имала некоја ? Не , рекоа, сега се се боцкало, добро чим така
Mozno li e da ne mi se docicuva malava i xa toa da vristi sto e gladna ? Se stiskam imam mleko no poveke od 1o min ne mi cica. Sekigad i nudam cica kolku saka no ne cica vremenski mn. Veke konstantno 3 nedeli place vristi i kaka dobro i moca i sve no neznam veke so fa pravam samo toa mi paga na pamet da ne e gladna. Utre mi zakazaa pregled no vise nemozam da izdrzam so vristenjevo vo utre ke poludam mislam. A sise kiga ke vidi se davi u cajot mislis cel den ne e jadena