Е ајде де, ама и она ја доеше нејзината, 4 години е сега и ми вика и јас ја доев само мојата ама не беше толку полничка, епа ај докажи и дека не се сите деца исти, плус зависи колку кг е родено, нејзиното се роди многу малечко 2.600 кг мислам беше, мојата 3.300, епа не е мала разлика. А да и кажеш нешто ќе се налути, а јас не мора да се лутам, нели? Глупости.
Глодалка купи ми, и мојот е цело време со прстите во уста па му ја зедов Софи жирафата па сега цела сака да ја пикни во уста
Ни мене не ми веруваа, нема кој не ме праша дали цица. Плус ме допрашуваа а вештачко млеко даваш ли? За месец дена качи безмалку 2 кг, додека беше само на цице беше буце. Нека не ви е гајле за други што зборат. Ако вие го правите најдоброто за нив, тогаш уживајте.
Аии господи... дали намерно со вакви коментари нешто пробуваат да постигнат, место да речит машалаа Моево е точно 4м и има 7.5кг само доење иначе за главчето и моето кога ќе го легнам в креветче ја врти главата лево-десно и на крај заспива
Ne im se zamarajte na lugeto, kako da ne kazale nisto. Malo,golemo, slabo , debelo tvoe si e,ic da ne ti cue. Moeto ima golemi obrazi,(glavceto ni bese so merki za 35 nedela na poragaj,a se porodiv vo 39) sega mi e kef da si ja gledam topcesta,a ne e debela normala si e kako sto treba za mesecite,na tri meseci ja imase duplirano rodilnata tezina. Uzivaj si i doj simm:
Женски ми треба совет, имаме два ипол месеци, од пред да направи 2 месеци почна да ми заспива околу 22 часот и се буди тек во 6 или 7 сабајле за јадење, на АД сме. Дали треба да ја будам измеѓу да и дадам млекце или нема потреба? Вака мислам дека убаво напредува сега примавме пред два дена вакцина беше 5700грама
Машала кукличка и нас тоа ни го викаат и отрпнав нека си лечат комплекси на друго место.... Една па ми вика "чудно ми е викаш на ексклузивно а бебево на 5 м ти има 8 кг" Демек јас ја лажам се има на светов не се умарај и да машала ми текнува дека се плашеше дека немаш млеко како и јас и секоја друга мама а види ги сега нашите куклички напредни се а за коментари нема крај јас и од најблиските си слушам глупости ама луге се завидливи одбиј им на глупост..... Беба е 6 м и е доста пргава сака да удри да викне да се смее на цеч глас да штипне да скубне и што ке рече таа "аааа ти машкоданка ке бидеш"..... Уште еднаш нека рече ке и кажам убаво
Немаш потреба да ја будиш.... Поготово што одлично напредува..... Мислам дека се будат на почеток додека да фатат рутина и ако се помрзеливи
Софи пред некој ден ни заврши на сфед улица срека брзо приметив.... Се шетаме со количка беба ја пика и и пее
И моево е 2,5 месеци, сношти околу 19-20 испи ад, заспа околу 23, се разбуди сабајлево во 6. Не го разбудив, се изнаспа. Цицаше во 6 (комбинирано е и на ад и на цицање) и си призаспа до 10. Се изнаспавме, мераци
Pak jas dosadnata se iznacitav vo temata , zelena stolica ,i uste sym vo misla, zelenata stolica mozno e da e od grcevite ,od preladeno mese ili od sto se gladni ? Eden kup mislenja i seuste neznam
Ние сме тука некаде ама како ви успева да спие цела ноќ..Моево 20:30-21:00 е заспано ама станува во 2 па во 5 па во 7 е разбуден до 9 и пак заспова на 2-3 саати...
И кај нас е зелена столицата..темно зелена како на сиво дури незнам да објаснам и како цревце е кога кака не е течна...следам да слушнам што мислат другите од што е..
Ние имавме зелена столица ама баш зелена и тоа 2неделе. а какаше 4пати обилно.... Кај мене излезе од чајот за доилки лакта микс ама не филтер кесички туку од кутија. А можеби и некое вирусче имало. И зависи количински колку кака, дали мочка... расположение на бебе. Не е секогаш гладно бебе. Матичната ми рече кога ќе видиш зелено ставај термофорче може е настинка
Секое бебе различно напредува, тоа мора да си го ставите во глава затоа што ќе ви нема крај на мислите Првата ќерка, на доење и АД комбинирано качуваше по 500 грама месечно. Ова второво, почна многу брзо да качува, па сега има стагнирање. Еве 5 и пол месеца, само на цицање и неќна мерена има 6,660 гр.
Jas ne pijam ni caj ,nitu pak sum jadela zeleno nesto. Vcera kakase ednas samo zeleno ama bledo zelena a eve denes pomesano zolto so zeleno. Termofor nosi celo vreme ,a zelenava kaka ke se pojavi ednas pa za nekolky dena pak i nexnam do sto e.si kaka dobro nekad ja puni skroz dyri i iskaca a nekogas ne, i si mocka ok. A raspolozenie uzas
Da te citav, a da probas uspano da go dois. Kaj mene koga mu se spie urla i ne saka da cica, ama urla kako da go koleme... pa mu davame lazacka cucla da se smiri... i taka se macime po 1h. Obicno posle banjanj obavezno vriskot. I nekogas vo tek na den ako mu se spie
Скок ли е што ли е не знам, ама денес е толку вознемирено бебе не можам да го препознаам. Само в раце задремува, ама одвреме навреме ќе се штрекне ко да се исплашило од нешто, писка, прави гримаси ко да ќе плаче и ќе ги затресе стапалцата и рацете, како трзање некако. Не знам, нормално ли е вака да реагира, мислам и на доктор да го носам