Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.995
    Е ајде де, ама и она ја доеше нејзината, 4 години е сега и ми вика и јас ја доев само мојата ама не беше толку полничка, епа ај докажи и дека не се сите деца исти, плус зависи колку кг е родено, нејзиното се роди многу малечко 2.600 кг мислам беше, мојата 3.300, епа не е мала разлика.
    А да и кажеш нешто ќе се налути, а јас не мора да се лутам, нели? Глупости.

На elenaklasik и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Глодалка купи ми, и мојот е цело време со прстите во уста па му ја зедов Софи жирафата па сега цела сака да ја пикни во уста

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Ни мене не ми веруваа, нема кој не ме праша дали цица. Плус ме допрашуваа а вештачко млеко даваш ли?
    За месец дена качи безмалку 2 кг, додека беше само на цице беше буце.
    Нека не ви е гајле за други што зборат. Ако вие го правите најдоброто за нив, тогаш уживајте.

На Dianas, crazylady и elenaklasik им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Аии господи... дали намерно со вакви коментари нешто пробуваат да постигнат, место да речит машалаа
    Моево е точно 4м и има 7.5кг само доење

иначе за главчето и моето кога ќе го легнам в креветче ја врти главата лево-десно и на крај заспива

На Kaetana, Sexybaby86, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ne im se zamarajte na lugeto, kako da ne kazale nisto.
    Malo,golemo, slabo , debelo tvoe si e,ic da ne ti cue.
    Moeto ima golemi obrazi,(glavceto ni bese so merki za 35 nedela na poragaj,a se porodiv vo 39) sega mi e kef da si ja gledam topcesta,a ne e debela normala si e kako sto treba za mesecite,na tri meseci ja imase duplirano rodilnata tezina.
    Uzivaj si i doj si:*:mm::inlove:

На Dianas, *malenavolena*87 и lavinija28 им се допаѓа ова.
  6. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Женски ми треба совет, имаме два ипол месеци, од пред да направи 2 месеци почна да ми заспива околу 22 часот и се буди тек во 6 или 7 сабајле за јадење, на АД сме. Дали треба да ја будам измеѓу да и дадам млекце или нема потреба? Вака мислам дека убаво напредува сега примавме пред два дена вакцина беше 5700грама

7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Машала кукличка :) и нас тоа ни го викаат и отрпнав нека си лечат комплекси на друго место.... Една па ми вика "чудно ми е викаш на ексклузивно а бебево на 5 м ти има 8 кг" Демек јас ја лажам се има на светов не се умарај и да машала ми текнува дека се плашеше дека немаш млеко како и јас и секоја друга мама :) а види ги сега нашите куклички напредни се :) а за коментари нема крај јас и од најблиските си слушам глупости ама луге се завидливи одбиј им на глупост..... Беба е 6 м и е доста пргава сака да удри да викне да се смее на цеч глас да штипне да скубне и што ке рече таа "аааа ти машкоданка ке бидеш"..... Уште еднаш нека рече ке и кажам убаво

На Kallias2 и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  8. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Немаш потреба да ја будиш.... Поготово што одлично напредува..... Мислам дека се будат на почеток додека да фатат рутина и ако се помрзеливи

На Babyiscomming и crazylady им се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Софи пред некој ден ни заврши на сфед улица срека брзо приметив.... Се шетаме со количка беба ја пика и и пее :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И моево е 2,5 месеци, сношти околу 19-20 испи ад, заспа околу 23, се разбуди сабајлево во 6. Не го разбудив, се изнаспа.
    Цицаше во 6 (комбинирано е и на ад и на цицање) и си призаспа до 10. Се изнаспавме, мераци :rock:

Последна измена: 17 јули 2020
    На eta, *malenavolena*87, Chuchanov и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pak jas dosadnata :) se iznacitav vo temata , zelena stolica ,i uste sym vo misla, zelenata stolica mozno e da e od grcevite ,od preladeno mese ili od sto se gladni ? Eden kup mislenja i seuste neznam :)

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Ние сме тука некаде ама како ви успева да спие цела ноќ..Моево 20:30-21:00 е заспано ама станува во 2 па во 5 па во 7 е разбуден до 9 и пак заспова на 2-3 саати...

На 0ли и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    И кај нас е зелена столицата..темно зелена како на сиво дури незнам да објаснам и како цревце е кога кака не е течна...следам да слушнам што мислат другите од што е..

14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ние имавме зелена столица ама баш зелена и тоа 2неделе. а какаше 4пати обилно.... Кај мене излезе од чајот за доилки лакта микс ама не филтер кесички туку од кутија. А можеби и некое вирусче имало. И зависи количински колку кака, дали мочка... расположение на бебе. Не е секогаш гладно бебе. Матичната ми рече кога ќе видиш зелено ставај термофорче може е настинка

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Да не пиеш нешто за железо?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Секое бебе различно напредува, тоа мора да си го ставите во глава затоа што ќе ви нема крај на мислите :D

Првата ќерка, на доење и АД комбинирано качуваше по 500 грама месечно.
    Ова второво, почна многу брзо да качува, па сега има стагнирање. Еве 5 и пол месеца, само на цицање и неќна мерена има 6,660 гр. :*

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Jas ne pijam ni caj ,nitu pak sum jadela zeleno nesto. Vcera kakase ednas samo zeleno ama bledo zelena a eve denes pomesano zolto so zeleno. Termofor nosi celo vreme ,a zelenava kaka ke se pojavi ednas pa za nekolky dena pak i nexnam do sto e.si kaka dobro nekad ja puni skroz dyri i iskaca a nekogas ne, i si mocka ok. A raspolozenie uzas :)

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    FB_IMG_15907876790913975.jpg FB_IMG_15949505730568910.jpg еве нешто за каките:) и ова

На mKdevojce, MinnieM, babyboy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Da te citav, a da probas uspano da go dois. Kaj mene koga mu se spie urla i ne saka da cica, ama urla kako da go koleme... pa mu davame lazacka cucla da se smiri... i taka se macime po 1h. Obicno posle banjanj obavezno vriskot. I nekogas vo tek na den ako mu se spie

На lavinija28 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Скок ли е што ли е не знам, ама денес е толку вознемирено бебе не можам да го препознаам. Само в раце задремува, ама одвреме навреме ќе се штрекне ко да се исплашило од нешто, писка, прави гримаси ко да ќе плаче и ќе ги затресе стапалцата и рацете, како трзање некако. Не знам, нормално ли е вака да реагира, мислам и на доктор да го носам

Последна измена: 17 јули 2020