Ona edino posle banjanje e bajce. Od vcera cica ok, t.e mislam dema e ok non stop i nudam grada nekad zaspiva nekad ne, a koga ke poc e da place ja smiruvam pa i davam ,vise ne i pikam so sila dodeka place za da fati. Non atop sum do nea i koga i da ja nacekam budna i da ne place samo i davam da cica. Navecer taka cica uspana koga ke mi se razbudi a preki den ne ,znae da zaspie ama se tegne dodela spie na cicka i mozebi taka i vlaga vozduh pa i se polni stomakot so gasovi. Nekolki pati tegne vlece pa ke fati dodela zaspie ubavo
Викаш од кога ќе ја избањаш е мирна..значи може и жешко. Колку е облечена ? Чорапи носи ли ? Дома топло ли ви е ?
Majki cii deca ne spijat, se nadevam ke me svatite zosto ne vi spijat bebinjata. Dodeka majkata spie nadoaga poveke mleko , vo mlekoto sto se laci preku nok, bebeto go dobiva hormonot za spienje(melatonin). DOkolku cica mleko navecer a majkata spie, toa ke nema problem so spienjeto. Zatoa majcicki, ostavete gi rabotite preku den da si tecat prirodno, neka ne zaspiva bebe non stop,poveke neka e budno, so nego zavrsuvajte gi obvrskite(a i da ne zavrsite nesto, nema da propadne denot). Navecer vreme za spienje, napravete si zaednicka guska so bebo i ne se sekirajte. ( so prvoto dete imav takov problem, no nemav tolku informacii pred 11 godini, bev na faks ne spiev voopsto,t.e. se nadevav deka ke ucam koga ke zaspie, no ucevme zaedno). So vtoroto i tretoto veke nemav takov problem, zasto svativ zasto vikaat majkata mora da spie!
Nosi corapi obavezno i oblakam poso po celi denovi sme na tarasa i u dvor i znae da duva tuka. Toplo e no prozori otvoreni a ona e po kratki samo. Retko sme vantre.Moze samo saka mn da se banja
Јас те разбирам, ама можеби и е жешко па затоа ти плаче, и кога им е жешко не сакаат да цицаат. Се лепат дополнително на мајката и ги нервира. Пробај излади дома, и следи ситуација на бебе.
Да ти кажам искрено, во гужва сум деновиве, и немав време нешто да правам. Вчера купи сопругот кашичка од морковче, денеска и давав,па како да има напредок, зема отвора муце, шлапка, ама фазла од 10 лажички (и тоа на врвот малце и давам) не сака. Ама добро е и ова, имало надеж Сега малце, утре малце..и така ќе се навикне Фала што не помисли Вие како сте?
И исто е нервозна кога со лежење ја доиш? Потопло им е кога се како на првата слика, твоето тело многу загрева така. Дали ја доиш расоблечена? Немој да ја покриваш, се загреваат бебињата додека цицаат.
Mora da e smirena za da fati da cica ako e malce nervozna ili ja maci stomakot nejke.ne mi e bas doblizena do mene kako na slikata ostavam prostor pomegu nas. A ne ja rasoblekuvam ,no ne ja ni pokrivam kako e oblecena denta taka. So bodi po kratki mi e i so kratki sorci nekigas i nema sorcevi i corapi
Бебето исто мора да биде стабилно кога цица инаку ќе пробува да балансира само и ќе се тегне. Најдобро купи си перница за доење, како кифла околу половината што се става. Раат ќе ти биде.
Znaci...sum zaboravila kolkava drama i strav se cuvstvuva koga ke ti padne prv pat bebeto... Ke umrev... Se tresna od krevet a se zavretv samo vlaznite da gi otvoram... Srceto mi zastana, sum zaboravila kakvo neprijatno cuvstvo na nemajka e toa... Ne deka nema da paga ,golemive se celi so luzni, ama srceto me zabole!!!
Dobra e, se smeese si igrase cicase i zaspa sega(kako sto si spie na 2 h)... Ama zivotot mi se skusi za 20 goduni... ednostavno stravot sto vristi e pregolem, ne e veke za ostavanje sama ni minuta. Fala sto ne tesis$