И моето беше така до 4ипол мес, јас не го будев, шо убаво си спиеше, ама оваа недела сум жива ненаспана, на час и половина се буди, па само се врти, па мрда цело време Уживај додека можеш
Луѓе, пак околу успивањето. За дневните дремки јас или давам града или нишкам в раце. Не знам дали има друг начин за 4-месчно бебе. Неколку пати заспа и во нишалката ама веќе не сака. Може од скокот... Кажете ми кога веќе е успиено на раце како успевате да го искипете на кревет. Стварно нема смисла да го потам цели 30 мин. Толку спие 30 мин и така 4 пати во текот на денот
Го нишам во креветче кога ќе го префрлам ама некогаш ни тоа не помага, најубаво си спие во раце ама не можи сега лето е...И моето на нишалка се успива и во количка имам приметено многу му годи свеж воздух...
Дење исто,заспиваме само со цицање и го префрлам на кревет ама скоро секогаш се буди ,и така можи 4 пати во круг да се вртиме-цица,спие,преместувам,станува одма со плачки или без, и пак одново
I jas go imam.istiot problem ,do pred 1 ned zaspivavme nisajki na pernica no sega saka vo race ,i koga ke ja premestam stanuva i pak jovo na novo ili navecer koga ke cica ako stanam da zdriigne tolku pak se budi i moram taka da ja legnam bez da zdrigne zoso cela vecer samo ke se niskame i cicame
Изгледа 4ти скок најопасен испадна дека е. Се придружувам кон групата на неспиење на бебето. Дечкото преку ден спие по пола сат и после сме будни, заспива враца со песни пеење, навечер од пред три дена почна на 1 сат да се буди и да бара да цица и да станува пак во 5 сатот наутро исто како во првиот месец. Јас се надевам дека за скоро ќе се промени бар малку на подобро.
Majki dali iscicana grada ,treba koga ke stisnam da ne tece poveke mleko ili ? Bidejki mojava izg saka da si mezi samo,ke ja stavam na edna grada ili cica pa zaspiva ili ja cica 5 6 min pa se tegne i koga ke ja stavam na druga produxuva da cica , a gledam koga ke ja stisnam seuste tece mleko a ona vekr ja saka drugata. Dali e mozno da ne saka da gi docicuva gradite ,ili se trga koga ja iscicala ? Mozno e i zatoa da ima xelena stolica zosto ne ja docicuva a nesaka nekolku pati i ja nudam ne ja saka pak
Градите никогаш потполно не секнуваат, секогаш има млеко. Можеби бебето сака да и тече побрз млаз млеко, затоа продолжува на другата града откако ќе се намали млазот на првата.
Јас му давам лежејќи да цица и така се успива а јас си станувам, на спална или во дневна во неговиот ќош, денски не го ставам во креветче
Ја смислам дека е ок. Не го буди, нека си спика. Мојата исто така спиеше уште кога немаше 2 месеци ,и јас се грижев дали е гладна, станував по навика и ја будев но несакаше да цица и баталив. Тоа траеше до пред една недела, сега еве ја се буди на 1 или 2 часа а преку ден воопшто не спие, дремки две едвај по 30 минути. Влезени сме во скок така да ќе видиме како ќе продолжи. 17 та недела ја тераме.
Како што пишале - миење со многу жешка вода, а ако бебето е предвремено родено гледај еднаш дневно да стерилизираш. Преку ден гледај да е молзење на 2-3 часа, а навечер нека е на 3 за да отспиеш колку толку. Ама молзи се и навечер - важна е таа стимулација навечер за напаѓање на млеко и одржување на лактација.
Ауууу сега ја видов сликата со скоковите, баш сме во тој скок во 17 недела гледам јас нешто ми се смени бебе, од вчера, а денес најмногу некако. Кога ја ставам во релаксатор кенка, а ја земам дига глава нагоре како прчла и се смее, си кроте, само што ја,ставам или на кревет или во релакс за даземам нешто, аааааааа плаче мислиш на трн ја ставам, што никогаш не се десило до сега, никогаш. Значи го минеме скокоооот, ок, да си знам
И кај нас е исто. Еве неколку дена сме такви. Ја тераме 17 та недела по терминот. Преку ден спиеме само двапати по 30 минути. Навечер малку потешко заспива, ноќе се буди почесто. Минатата вечер се будеше на 1 ипол час, дури ни како бебе не правеше така .
Мајки дали пречи лубеница додека дојам? Приметив како и кркорат цревцата и подуено и е стомачето се згрчи еднаш предмалку. Вчера немам јадено но цел ден и е подуено и едвај какаше се напнува и се вцрвенува дури солзи во очињата имаше.
Леле исто во 5 ни станува. И ние сме во 4 скок. Еднаш во 3 дена успевам да го презаспијам докај 7:30 инаку ранобудници сме. Фала богу уште не се буди на еден саат навечер. Ќе помине ќе се стабилизираат. Прочитав дека ова со 30-минутно спиење било нормаеи демек после 6.месец ќе се нормализира. Јас мислам дека мојов е стално ненаспиен.
Да, дефинитивно од скокот. И тоа од ден на ден е различен мислам. Вчера сите дневни дремки на града за цицка фатен, ни нишалка ни в раце. Денес цуцла фати (што е чудно) и само нишање в раце, а пробувам да му дадам цице плаче, дури и се скубеше. Се исплашив што му е. Сега последново заспивање маж ми го изнишка и тоа свртен нанапред (оти лежејќи класично неќе) и така со него без да се оделат го легна да фати да цица и да заспие. Како две различни деца со тоа вчерашното.
Нее какво креветче и јас така, кога дозволува. Јас сега навечер исто на спална го оставам, да имам пристап од сите страни. Јас на земја спијам и кога кенка станувам му давам цице, заспива и ај чао. Си викам поарно на земја ќе спијам отколку во 2 ноќта да го нишкам оти се разбудил на ставање во кревет. Кога ќе помуне скокот може пак по старо.
Nie od utre ve napustame odime vo pogolemata grupa ama ke ve citame i ke ve posetuvame! Denes jadevme palenta i tikvicka, posle lubenica smukase mn bese srekna. Zasega sym zadovolna saka da jade,mi ja drzi rakata i mi ja nosi na kaj ustata, pa ke vidime natamu zdravje! Vi posakuvam da gi naucite da jadat se (barem duri se mali) posle sekako prebiraat, i najbitno da spijat navecer makeup:!