Кога заспива неколку секунди како да не диши, па наеднаш зема воздух и продолжува. Некоја мама со слично искуство и дали има простор за паника?
Исто и кај нас е така, поготово денеска воопшто не спиеше и цело време во раце мора да е.. значи кај сите е така, ај со лесно нека ни е
Јас се јадам, лубеница, диња, ананас, цвекло абе се се што ми се јаде тоа јадам од само раѓање на бебушка, од ништо не сум лишена и благо и солено и овошје и зеленчук, бебе немаше ни Г од грчеви воопшто, мирно бебе кое не плаче глас не и се слушаше до 40 дена, после како преку ноќ ми порасна и промени малку спиењето, друго исто си беше. Ете сега од овие скоковите баш ми текна за нив иначе се мислев зошто така ми се смени дете. За спиељето дремкуте и се дневни 2 по 40-45 мин. И една може да ја затера и 3 часа со будења измеѓу за цицање и презаспивање. И преку ден и преку ноќ на спална спие, се успиваме со цице, така да кога и да мрдне или се разбуди одам до неа и давам цице и многу пати ми презаспива, а некогаш не, ќе цица само и толку, ќе стане.,ова за преку ден. За преку ноќ не станува, ќе промрда само, ќе ја осетам оти до неа спијам, и давам цице си цица и си продолжува. До сега така сме, не се сменил тој ред засега, да видиме понатаму којзнае, здравје само, ќе се издржи, силни сме ние жените
Јас на спална и преку ден и преку ноќ, заедно спиеме навечер, а преку ден се успиваме со цице, некогаш не сака, не може да заспие и цицана, па и давам или цуцла или чаршавчето со кое ја покривам го стиска со рацете и си го става до очи, на глава и се успива така сама многу пати. Така најубаво ми спие не мора ни нишкање па да се разбуди кога ја префрлам некаде ни ништо. Исто и навечер заспива. Од почеток сме така, не сме смениле ништо.
Isto i nie taka do mene spie, po cela vecer ne se budi, ke se razmrda i davam cice i spie po 8 9 nekogas i 10h(zavisi).
И ние баш така, успивам бебе и ставам во креветче, по 2-3 часа ќе се размрда, одма го земам со мене дури не се расонило, му давам да цица и си продолжува. Секое размрдување или кенкање му давам да цица и си продолжува, стануваме по 8-10часа. Би сакала да може да спие без да се расонува
Дење никако, еве 6 месеци е, дење сама не спие. Страшно тешко е, пошо обврски чекаат ама одма се буди.
I sin mi e vo toj skok 17 nedela e uff eve go do mene spie nekje vo svoj krevet . Maz mi otide vo decka soba da spie haha on mora da stane vo 5 za na rabota . A kolku traat ovie skokovi?
Од обврски и гужви на детево му давам кашички еднаш..па после 2 дена не Полесно ми е да извадам цице и готово Шо е шо..битно почнав од 5 месеца За спиење не правам муабет.. Иначе, да споделам со вас, денеска ми е среќен ден, на моето дете роденден Си наполни 2 годинки Убав ден на сите
Дали некоја досега се соочила со криво стапало кај новороденче? Од положбата на бебето во матката левото стапалото е многу свртено навнатре накај десното. Освен вежби препорачани од ортопед дали има некоја искуство со други помагала како лонгета и слично?
Среќен роденден..златна е машала Иначе јас се надевам детево мое ќе си остани ваков спанко..сношти од 18:30 до сабајле до 7 се изнаспа со размрдување само за млеко 4-5 паати
Некој искуство со поправање заб за време на доење? Смета ли анестезијата? Ми се скрши горна 6ка уште во 8ми месец во бременоста, буквално пола заб отиде оставив така бидејќи не ме болеше, ама ете му дојде време, веќе 3 дена како ме боли цела страна од лицето, ќе морам да отидам на доктор.
Оооооо среќен родендееен, жива и здрава куклата, да ве радува уште 100 години, баш е кукличка, срце мало убаво Имајте Најубав роденденски ден