Вчера приметив грутка на левата града. Цела вечер ставав зелка и топла бања правев џабе не ми се намали воопшто. Дури и раката лева ме боли од што ми е голема грутката
Масирај, ставај топли облоги, шише со топла вода и масирај накај брадавицата, одмолзувај, или бебе нека цица од таа града, можеш и парацетамол да се напиеш. Оди под топол туш стави го директно на брадавката, да се отне каналчето, додека држиш со едната масирај со другата, и да помине грутката, може ќе те боли уште ден два. Мене така коа ми беа преполни градите, и бебе од кога ќе исцицаше, ме болеше, па и другово баш ќе се погодеше да ми рипне врз градите и ми ги набиваше. Ќе помине не се сеќирај
Иста сум и јас ме откорна забов више. И мене ме интересира за анестезијата па ќе ја замолам @Annath да ни одговори
Мајки, некоја се разбира повеќе во резултати? Денес се боцнавме од прсте, сакав утре на вакцина да го носам ама педијатарот ми рече понеделник да го однесам,нешто било малку повишено (дали лимфоцити,не разбрав баш) и затоа по една недела а немало потреба за лекарстваа и сл.
Majki po se izgleda malava mi place bidejki nemam.dovolno mleko. Zemav elek. Pumpa da se izmolzuvam da vidam kollu ke izmolzam edvaj od 2te gradi 1o ml izmolzev. Ke treba da i davam dohrana uf mi ide da se utepam ,mnogu mi e tesko sto nemam dovolno mleko @Dikinzi sreken rodenden ,se najdobro samo radosr i sreka da vi nosi !!!!
Моево синоќа после бањање вресна, нејќеше ни цицање ни шетање, му дадов вода оно жедно да било... Се изнаголта и заспа. Прв пат да пие вода.
@Dikinzi среќен роденден на ќеркичката. @Sandra456* јас измолзувам 0мл. Треба да влечам повеќе од 40мин за да искочи барем 10мл. Докторот рече ако напредува нема врска колку се одмолзува. Пумпата не може да каже колку млеко имаш. Сакам да прашам за заштита од комарци и други бубачки што да направам? За количката имаме мрежа ама за дома во соба? Како да го заштитам?
@Dikinzi Среќен роденден на насмеаното девојче. Јас ќе си е капарам за дечково мој, нема врска што е поголема
И јас воопшто не одмолзувам или 10мл само. Пумпата не е мерило. Кога имам грутки вадам по нешто. Пишав и претходно акп само се одмолзуваш ќе видиш дали имаш. Пробај од една нека цица цел ден а др само одмолзувај ја. Некако се навикнува брадавицата на вакумот. Бебињата прават невиден вакум
Preeska probav i tolki izmolzev. I go dadov izmolzenoto pa i ponudiv grada pa na kraj i dadov dohrana..napraiv 90 ml ama ispi samo 60. E sega bidejki neli treba od dohrana do dograna da poninat barem 3 h ,dali dodela pominat tie 3 h mozam da nudam grada kolku sakam ili da cekam.ored da dadam dohrana da i dadam da me iscica ubavo pa da dadam ad ?
Па барем час и половина нека помине, оти пак грчеви се јавуваат од сварено и неварено млекце. Ама нуди града постојано. Ноќе легни си ја до тњбе и цело време кога и да закенка, промрда. Јас на почетокот давав 30 мл ад со шприц и ставав на града постојано. Прво давав ад за да не биде нервозно, ама само неколку дена додека ми надпјде млеко. Ноќе најмногу млеко има
Ne jas ad sekako ke davam na 3 saati moze i 4 no prasanjeto mi bese dali dodema pominat tie 3 saati smeam da nudam grada da cica kolku saka ili da i dadam da cica samo pred da i dadam ad