Верувај му на бебето, ок е. Спиј до него, да те чувствува. Качи го погоре. Твојата глава да е на висина на неговите нозе. Нема да го згмечиш. Бебето сака да те осеќа блиску, и ќе спие помирно и подолго.
Како го поминавте првиот скок? Синко не спие ич, само на цицка е. И да прашам што користите за дома и за излегување против комарци?
Секаде го има, аптеки, дм.. Ние го земавме за во штекер, ама не знам дали е ефикасно, комарците не покажуваат интерес за бебе фала богу, мене и мм не направија партал кога шетаме надвор.
Мојава уште 2 дена прави 3 месеци. Веќе последните 2 недели, отприлика, ми возвраќа на насмевка, и испушта гласови кога се смешка. Не е како вистинско смеење ама некои такви слатки звуци
I moeto posle jadeje cica, toa e dobro ne e loso, zosto da mu kratis podoj? Jade i za 3 min me bara za cicanje,kako nie vozrasnite sto barame voda posle jadenje.
Nemas poteba od toa, ne se stresiraj nepotrebno. Legni si do bebo, opusti se i ke si se naviknes da si spies do nego. Nema nisto poubavo od malite racinja da te galkaat sekoe utro.
Абе како на земја, моето овие денови е многу нервозно ама кога ќе си го ставам до мене најубаво ни е, ме гушка и се смирува. Правам место мегу перниците и таму го ставам значи нозете му довагаат кај мојата глава. Само така спие мирно.
Па јас колку што разбрав со оброк се крати еден подој затоа сакав да прашам а на педијатар сме после 10 август за да ја прашам. Јас после оброк и нудам вода ама не сака да пие а цице одма сака
@Enci200 И јас мислам дека најубаво е бебе да спие до тебе. Малата спие со нас на спална од 10 дена па еве ја 3 ипол месеци. Штом почне да се размрдува ноќеска и давам цице во сон лежејќи и продолжува да спие. Наутро кога ќе се разбуди почнува да гука да разгледува, кога ги отварам очите а таа гледа во мене и се смешка е мислам нема нешто поубаво од тоа
Исто во кочичка надвор спие, ама да го занишкаме во место и исто околу 17:00 заспива и спуе цела ноќ докај 5 или 6 сабајле. Во колс убаво му е, досега спиел без проблем. Во мкд кога ќе се враќаме ќе биде 5 месец.
Ааа не ја оставам така со чаршавчето, јас сум до неа и само што заспие одма и го тргам, не ја оставам така
Зошто? Нема потреба. За второто поправав 2 заби во тек на доње и прашав советник за доење тогаш и ми рече доиш слободно и пред и после забар одма, со анестезија ми го поправаа и само што завршив, надвор ме чекаа, одма си ја доев.
Како ви успева да се покрие со чаршавче ? Мојава воопшто несакс да е покриена, само рита со ноџињата и се буди. Штом заспие убаво тогаш покривам но знае пак да бутка се под нозе.