Мајки денес месец правиме и бевме на контрола покачено има 980гр. Се роди 2620, не испуштија со 2600, сега е 3590. Докторката рече добро напредува. Сакав и ваши искуства за килажава да прашам дали е ок. Инаку сеуште пие по 60мл аптамил, др. рече дека е малце и да зголемам на 90, но некни ја пробав одма го поврати. Ако не по 75 да ја пробам, па постепено да накачуваме накај 90.
Пред десетина дена бевме на педијатар, не спомна ништо а му ја провери фонтанелата. Евентуално да се консултирам повторно со нејзе бидејќи има уште 15тина дена до наредна контрола и ортопед. Не знам дали да почекаме или пак веднаш да го однесеме
Втората ќерка имаше проблем од лубеницата. Двете ми се родени малтене во лето, но со првата поминавме лесно во поглед грчеви, а вторава имаше грчеви и смокви кога јадев Сама ќе си приметиш што му пречи од твојата исхрана. Ако се случило еднаш, тогаш не мора да е од лубеницата, но ако се случува веќе 2-3 пати тогаш за жал паузирај ја.
Моето на 1 месец напредна само 700 грама, беше родена 3870 грама. Мислам дека е во ред напредокот но ако грешам нека ме поправи некој. Ние сме на доење инаку.
Мислам дека е во ред, во мојот случај бебето беше родено 2980, испуштено со 2830, за еден месец на контрола имаше 4100. Во однос на грамажата мислам дека е таман 90гр аптамил и јас толку му давав на таа килажа отприлика
Ова ти го пишам затоа што знам дека се зголемува дозата на д витамин ако има вдлабнатина на друго место. И не педијатар туку ортопед да го види. Јас не би оставила вака, макар и да не е итно. И најдите си добар ортопед за да му обрне внимание на тоа.
Навистина ли има врска тоа со Д витамин? И моето имаше така само помало, досега ништо не ни спомнал ортопедот за тоа само 4 капки Д витамин ни препорача.. Јас мислев дека такво му е главчето од раѓање
За да се потполни дупката треба да одреди ортопед колку д витамин е доволно. Може тоа било доволно за твоето, штом се средило. Битно е да се виде.
Во ред тогаш ти благодарам многу, ќе го однесам на ортопед. Имам пријателка чие бебе исто има таква вдлабнатина и ниту нејзе не и кажал ништо педијатарот
Ни требаат холахопки за бебе, што големина се најмали? Свекрвами купила најмали 00 ама огромни ни се тие. Има помали?
Ќе ја означам @Dikinzi поради тоа што спомна тренинг за спиење, нема да се повторувам 4ти скок и одвај чекам да помине, денски дремки пола сат,ноќни на секој сат или 2 се буди. Тоа што го пишувала дикинзи за фазата на будење мислам дека кај моево бебе се потврди, таман ќе поминат 40 тоа станало. Дикинзи дај кажи за каков тренинг станува збор?