Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Не се секирај и мојава правеше така докај 2 ипол месеци одприлика некогаш се смее во сон, некогаш плаче или како да се жали. Јас мислам дека е нормално или сонува или не е убаво заспано па се мачи да заспие. Сега ќе правиме 3 месеци поретко го прави тоа. Па и ние возрасните луѓе некогаш испуштаме звуци кога спиеме

На Bebac и lavinija28 им се допаѓа ова.
  2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    20200723_153416.jpg
    Дали според ова се е во ред? Како пишува кај вас на извештаите?
    @Jana06 @lavinija28

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    И моето синче се роди 2600гр а на месец имаше 3300гр., пиеше мое млеко. Јас се молзев постојано бидејќи немаше сила да цица доволно. Го мерев пред секој подој и после за да знам колку да му додадам во шише, дозата ни беше 75мл. Мислам дека можеш да почнеш со толку па да накачуваш.

На MilaSs12 и mother_nature им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    22 недела од термин,будење на секој саат,има некој скок|(

5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Кај мене нема така со агли, еве како пишува: IMG_20200723_160803.jpg И дали за повој ви кажаа нешто? Мене не, ссамо ме праша дали носел досега, кажав дека ставав на почеток и сега поради жешко дека не ставам .И тој се насмеа демек да, сега ради жешково...После заборавив да го прашам дали да ставам, ама и тој не ми рече. Кажа дека во ред се колковите,така и ќе се развивале а за јадра ништо не ми спомна ..Јас не знаев нинда прашам,после прочитав овде...

6. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    За повој кажав дека не носи рече пожелно е да се носи до 6 месеци ама сега вие младиве несакате да перите и да пеглате пелени и затоа не ставате..ми рече јадрата се оформуваат и мој совет ти е да му ставаш повој за спиење барем нема зијан од него па ти како сакаш демек...вежби не ми покажа ништо оти не е ортопед овај во плодност...јас си ги најдов на нет и му правам а и имам другар физиотерапевт па и тој ми покажа неколку

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Кај кој ортопед бевте ако не е проблем да ми кажеш. И ние треба да закажиме, за на болница ни рекоја тешко немало термини.

8. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Кај Борче на приватно.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Леле ние денес сме хаос-станат малиов од кај 7 , до 9 се занимававме. Заспа до 10. Пак стана, рацете само в уста, само на цице заспива. Го ставам сам да лежи, одма станува. Раслечен е, го искапив да го освежам и пак ништо. Гледам му се спие, очиња и веѓи му се вцрвенуваат ама никако. Ми спие в раце дури цица, се потиме двајцата, а кога го легнувам готовооооо очите отворени онолкавиии:D Ооо ме пукна, а и јас не сум наспана, можи од жешково. Пуштав клима по малку ама не ми е убаво со неа, одма осеќам грдо на снагава и грлово.И периодов само цице бара, со рацене само се лигуши,замена за цуцла му се (цуцла не му давам) и само на цице е ок:) Смешки....И уште нешто, да прашам, вие што сте со царски, имате ли гасови? Јас не знам дали од тоа ама последно време имам мн и некогаш не можам да ги контролирам:(

10. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    274
    Прашањево може не е за тука, ама темава е најактивна. Дали знае некоја колку е преглед кај ортопед Маја Каличанин во Систина?

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.209
    И јас ама морам.. ако е црвено може ќе ја пече. Мијам, го сушам убаво и редам Судо.

12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    2200 со ехо беше пред 1г, сега незнам дали е поскапено

На zemzela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147

Eve vidi go videoto na germanski e ama sepak mozes da vidis kako on pokaz
    Nikako pernice
    Eve ti link za glavceto mene mnogu mi pomogna za sin mi i on na pocetokot sr na desnata strana poeke ja drzese , ama sega vise ne posle ovie vezbi . Sin mi ima sega 4 meseci.

Pozz :)

На WonderGuurl, Dianas и lavinija28 им се допаѓа ова.
  14. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И моето бебе како да се жали, мачи во сон. Ги крева нагоре рачињата, како да се плаши од нешто. Немирно спие.
    Кога бевме на педијатар му кажав за тоа и вели било нормално. Но, мене ми е страв.
    Додека бевме во болница (десет дена) тоа го заприметив. Дали бебе уште од раѓање се исплашило или плачело многу во боксот, а не му обрнувале внимание незнам? Само знам дека сум испаничена.
    И да додека се мачи и испушта звуци многу прди и напнува. Незнам стварно што да правам? Дали има место за паника? Ако има некој искуство со ова нека сподели.

На Филотеа и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Тоа е мила, сака да го исфрли гасот, се мачи, сака да се олесни, не е никаква траума не се секирај, сите бебена така прават :)

На crazylady, Bebac и lavinija28 им се допаѓа ова.
  16. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Фала ти многу. Ме охрабри, а јас сум загрижена. :hug:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Нормално е и тоа со рачињата, ќе помине за некој месец. Ништо не му е на бебето за да се загрижуваш во врска со тоа. Ниту се уплашило во болница од необрнување внимание ниту од плачење му е. Кај сите бебиња е така.

На crazylady, Филотеа, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Колку во просек треба да напредуваат домените бебиња дневно?

19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    од 20гр до 50гр, мислам дека исто е и за тие на формула

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Ве читав неколку страни наназад како ви се облечени бебаците за спиење. Кај нас во спална е "пекол". Наутро не, ама цело попладне ја пече сонце и навечер врие. Бебево го легнувам само по боди на кратки, ќе заспие и за некој саат станува со плачење и препотен. Мислев покрај жешко да не е до вит. Д зошто имаше меки ребра. Бевме на контрола , се е во ред сега со ребрата. Пред некоја вечер го оставив и само по пелена и фланел, уживаше. Маж ми преложи и чаршавот што е водоотпорен да му го извадиме да си спие на обичниот, џабе, вчера пак кај главчето круг вода. Клима не ми е убаво цела ноќ да не шиба. И стварно веќе не знам што да му правам, а крупен е за 5 месеци. На некои им е страв да не настинат, јас се плашам да не се прегрее детево.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.