Не се секирај и мојава правеше така докај 2 ипол месеци одприлика некогаш се смее во сон, некогаш плаче или како да се жали. Јас мислам дека е нормално или сонува или не е убаво заспано па се мачи да заспие. Сега ќе правиме 3 месеци поретко го прави тоа. Па и ние возрасните луѓе некогаш испуштаме звуци кога спиеме
И моето синче се роди 2600гр а на месец имаше 3300гр., пиеше мое млеко. Јас се молзев постојано бидејќи немаше сила да цица доволно. Го мерев пред секој подој и после за да знам колку да му додадам во шише, дозата ни беше 75мл. Мислам дека можеш да почнеш со толку па да накачуваш.
Кај мене нема така со агли, еве како пишува: И дали за повој ви кажаа нешто? Мене не, ссамо ме праша дали носел досега, кажав дека ставав на почеток и сега поради жешко дека не ставам .И тој се насмеа демек да, сега ради жешково...После заборавив да го прашам дали да ставам, ама и тој не ми рече. Кажа дека во ред се колковите,така и ќе се развивале а за јадра ништо не ми спомна ..Јас не знаев нинда прашам,после прочитав овде...
За повој кажав дека не носи рече пожелно е да се носи до 6 месеци ама сега вие младиве несакате да перите и да пеглате пелени и затоа не ставате..ми рече јадрата се оформуваат и мој совет ти е да му ставаш повој за спиење барем нема зијан од него па ти како сакаш демек...вежби не ми покажа ништо оти не е ортопед овај во плодност...јас си ги најдов на нет и му правам а и имам другар физиотерапевт па и тој ми покажа неколку
Кај кој ортопед бевте ако не е проблем да ми кажеш. И ние треба да закажиме, за на болница ни рекоја тешко немало термини.
Леле ние денес сме хаос-станат малиов од кај 7 , до 9 се занимававме. Заспа до 10. Пак стана, рацете само в уста, само на цице заспива. Го ставам сам да лежи, одма станува. Раслечен е, го искапив да го освежам и пак ништо. Гледам му се спие, очиња и веѓи му се вцрвенуваат ама никако. Ми спие в раце дури цица, се потиме двајцата, а кога го легнувам готовооооо очите отворени онолкавиии Ооо ме пукна, а и јас не сум наспана, можи од жешково. Пуштав клима по малку ама не ми е убаво со неа, одма осеќам грдо на снагава и грлово.И периодов само цице бара, со рацене само се лигуши,замена за цуцла му се (цуцла не му давам) и само на цице е ок Смешки....И уште нешто, да прашам, вие што сте со царски, имате ли гасови? Јас не знам дали од тоа ама последно време имам мн и некогаш не можам да ги контролирам
Прашањево може не е за тука, ама темава е најактивна. Дали знае некоја колку е преглед кај ортопед Маја Каличанин во Систина?
Eve vidi go videoto na germanski e ama sepak mozes da vidis kako on pokaz Nikako pernice Eve ti link za glavceto mene mnogu mi pomogna za sin mi i on na pocetokot sr na desnata strana poeke ja drzese , ama sega vise ne posle ovie vezbi . Sin mi ima sega 4 meseci. Pozz
И моето бебе како да се жали, мачи во сон. Ги крева нагоре рачињата, како да се плаши од нешто. Немирно спие. Кога бевме на педијатар му кажав за тоа и вели било нормално. Но, мене ми е страв. Додека бевме во болница (десет дена) тоа го заприметив. Дали бебе уште од раѓање се исплашило или плачело многу во боксот, а не му обрнувале внимание незнам? Само знам дека сум испаничена. И да додека се мачи и испушта звуци многу прди и напнува. Незнам стварно што да правам? Дали има место за паника? Ако има некој искуство со ова нека сподели.
Тоа е мила, сака да го исфрли гасот, се мачи, сака да се олесни, не е никаква траума не се секирај, сите бебена така прават
Нормално е и тоа со рачињата, ќе помине за некој месец. Ништо не му е на бебето за да се загрижуваш во врска со тоа. Ниту се уплашило во болница од необрнување внимание ниту од плачење му е. Кај сите бебиња е така.
Ве читав неколку страни наназад како ви се облечени бебаците за спиење. Кај нас во спална е "пекол". Наутро не, ама цело попладне ја пече сонце и навечер врие. Бебево го легнувам само по боди на кратки, ќе заспие и за некој саат станува со плачење и препотен. Мислев покрај жешко да не е до вит. Д зошто имаше меки ребра. Бевме на контрола , се е во ред сега со ребрата. Пред некоја вечер го оставив и само по пелена и фланел, уживаше. Маж ми преложи и чаршавот што е водоотпорен да му го извадиме да си спие на обичниот, џабе, вчера пак кај главчето круг вода. Клима не ми е убаво цела ноќ да не шиба. И стварно веќе не знам што да му правам, а крупен е за 5 месеци. На некои им е страв да не настинат, јас се плашам да не се прегрее детево.