Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ама зошто? Што ако си снаа?
    Се плашиш сама да си со бебе или?
    Маж ми со мене беше 3 дена и после се врати на работа, јас си бев сама со бебе, после почна да работе до 1,2 вечерта. Скроз сама сум, само одам на гости кај свекорот и свекрвата да ја видат и да испиеме кафе,а замисли живеат под нас.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    А зошто она кога е таму бебето не спие и збеснува ? Не му го тераш ли редот ?

Аии, ама културни се твоите :D

3. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Свекорот да, а другото го средив :D

На Leo_29, Dikinzi, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.650
    Не знам бе ете, немам раат кога е она тука. Ќе го ставам бебе на земја, ете ти ја ќе го земе греота бил. Го ашка у раце цело време кога е тука јас ако работам нешто, не смее ни 5 секунди сам да е. Кога плаче пред спиење, а си плаче на секое заспивање, зошто плачел се треска. Па ќе заспие и се буди он по неколку пати, јас знам кога да го презаспијам кога е наспан. Она знае да дојде да го крене е веќе не му се спиело. Многу знаеш ти.. Не е секогаш така ама имајќи го сето ова во памет немам раат. Си работат сите јас од сабајле сама најарно си функционирам.

На Dianas, crazylady, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас сум скрос сама од 6 сабајле до 20 часот навечер па дали плачела, дали спиела никој незнае (освен комшиите) , а за навечер ми е страв неколку пати останав со бебе око не склопив, не живееме во иста куќа, за викенд доаѓа и преку ден,мажот ми и по две недели не си доаѓа дома.со бебе никаде не сум мрднала освен во двор.

6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Опушти се, што може да биде?
    Незнам што конкретно те плаши.

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Е алал ти вера, така треба :D :muscle:

Добро, а ти не знаеш да го земеш? Да и речеш..чекај го презаспивам сега си имам ред. Јас многу пати ќе преќутам и после цел ден се нервирам, после си велам..што ќе се нервирам јас нека се нервира друг.

А сега нова нервоза си имам да ви кажам, нели девер ми се оставија со јатрва ми , и сега децава се де кај мајка им де кај татко им, и земала свекрва ми се нешто им зима за по дома, ај..не ми е криво што им купува, јас знам сега дека она нив ќе ги облекува, ќе ги школува и се друго, арно ама..земала неќна купила фотељи за нив и за моево големово, а за малово ништо ..ете тука пиздам јас ! Ако си земала за нив по една фотеља зошто на најмалово не му дадеш пари колку што се фотељите, ми ги дели децата. Јас знам е мала, и се користи и носи од големата, ама мајка му стара, ако више зимаш ставај ја и неа во ист кош. Дај ми ги мене парите, јас ќе и ги кренам.
    И сабајлево вика, земав за нив покривачи, оди доле вика и одбери за Јана. А викам не сакам ..имам многу. Сега викам ќе ми требаат маици за од септември, гаќиња, блузи на долги, добро рече тогаш ќе ми кажеш што и треба..и пак малава никаде ја нема. Абе го чекам мажот ми да рече тој па не слуша, на врвна јазик ми беше да речам А за Ема ?
    И сеа се нервирам оти не и реков така, ама наредна прилика обавезно ќе речам.
    Добра ви ноќ |-)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Bidi srekna sto i za bilo koe kupuva ili dava, od na mm nemaat nisto osven 1000 za rodenden.
    Golemiot 11 ke pravi pa se mu e jasno, a malovo se luti.

На crazylady, Chuchanov, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Е ова е веќе претеризам, имам другарка и истото и се дешава.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Da, ni bodi ni corapcinja 3/100, ni radost...nikakva, a imame 3 deca, pa sega vidi kakva navreda e toa za nas, posebno za maz mi.
    Zivci si kine so niv, ama eve mu se padnale, zatoa toj na nasite od drvo i pinokio ke im go ozivee, se e so parolata, jas nema da sum kako niv.
    Na 36 god. Vcera mi vika mozi posvoen sum:?::?::?:...e ajde de!

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    26.202
    Редот се тера ама внатрешна нервоза имам например јас и бебе ме осеќа.. еве кај неа веќе 6 месеци направи, уште плаче кога ќе ја земе. Фала Богу поретко иде дома.

На crazylady, Dikinzi и Cherry333 им се допаѓа ова.
  12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Ние почнавме од кај вториот месец некадњ. Седнуваме на кафе околу 8.30/9 и до кај 10 поспива в количка, па ќе стани и му се цица и правец дома:)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    26.202
    Вечито немаат, само во трошкови биле, само креветчето е од нив и 1 трењерки,толку. Свекор ми 50.000 зема, таа 30.000. Море како не и иде ќејф да купи нешто не знам.. имаме ние,помош не ни треба никаква, мајка имам што претерува со купивање амаозблино не знае за доста, само никогаш нема да сватам како тоа не е воопшто заинтересирана да купи нешто. Да ја слушаш, ќе посакаш се да и препишиш од жал.

На crazylady, Chuchanov и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    26.202
    @elenaklasik 6 месеци немаме излезено после 8 часот. Во 8 сме најкасно дома, поради жешково излегуваме покасно и гледаме да сме 8 дома иначе во 8 се бања секој ден. Тој ритуал не и го менувам и кога ќе порасне ќе гледам да сме секогаш дома, 9 саатот заспана. Таа ми е преоритет и крај. Бркам и гости ако имаме дома.

На Dianas, crazylady и elenaklasik им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    26.202
    А кога се капи бебе? Пресоблекување, па наново заспивање?

16. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Jas toa go prezaliv ne davaat za kef ne davaat, no koga go zedovme stanot se zadolzivme za narednite 30 god a ni 100evra ne im dadoa na decata da imaat nesto od niv.
    Muabetot sto bese najbolen, cuvame za svadba na I, a ona aber nema od svadba, nie koga pravevme (jas nesakav svadba, pravevme zaso mm sakase), kredit zedoa zasto cel zivot ne uspeale nisto da zacuvaat, e mm tuka zovre pa si zede sam kredit, vide deka odzak ne cadi.
    Nervi,ama ne ni e za tuka muabetot ke ne premestat.
    Ednostavno ne se pominuvaat tie raboti taka kako voda.

На crazylady и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.650
    Не бе, општо жената е таква џабе збориш. Кажи си ти, она пак по нејзино ќе проба да истера. Таков карактер е. Не ни пробувам нешто многу да се објаснувам. Ама за заспивање не ми се меша многу во последно зошто мали е неподнослив кога му се спие па само ми го дава, јас во соба тивко ќе си го средам :D

Инаку за купување зборите, мојава секој месец му купува нешто. Ама не се консултира со мене што ми треба. Нејзе што ќе и текне, тоа. Дури и непотребни работи купува и мислам дека ќе ми го размази бебе, сега е мал не разбира ама сакала све што не можела на син ѝ, на син ми да му купи, а нема осет со парите ич, многу е размазена од маж и, не е ич парајлика ама знае да се задолжи ако нешто и е мерак, па уште од сега гледам коли чуда врагови, само не знам кај ќе ги сместиме хахаха. На снаиве значи крај не ни се наоѓа :P.

За твоево, јас не би се лутела. Има време ќе земаат и за помалото, може не се навикнати уште. Кога ќе пркне па и ќе разбира нема делење веќе.

На mssuniquee, Butterfly1107, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Кога веќе ги спомнавте свекрвите..мојава секое идење му носи по нешто дали боди комплетче капче тропалка битно со празно раце не е..Туку друго ме изнервира вчера кај неа..Дојде вечерта и малиов плачеше веќе еден саат и таа како демек ќе го смирела го зеде па го треси лево десно горе долу умот му го замати...ама и велам не сака тој така да го нишаш се плаши се стега цел..и ајде престана да го ниша и вели во релаксаторов нема да се смири- не и велам нема дај ми го мене ќе се смири ама инат бре не вели да пробам и добро ајде го легна и уште толку се распишти и зајде па од страв таа цела испаничена побрзо да фо крени го удри со главчето во играчките...Е спиздив дај реков детето ваму и слободна си друг пат ко ќе ти речам НЕ значи е не да не се расправаме и ако си побарам дете ми го даваш не ми изиграваш мајка ко не си со него и незнаеш да го смириш туку само го плашиш па и уште го тресна...Почна да плачи како демек увредена...Реков не плачи џабе оти друг пат ако не пазиш вака да го акаш детето ќе имаш причина за плачење..Си собра парталите и му вели на мм ај однесиме дома не ми е арно притисокот ми се крена...и овај без уста да отвори запали кола и ја однесе...
    Постов не е за овде ама ве зачитав со свекрвиве па ај да се испукам и јас

На Dianas, Thallia, NanaMia и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Да потпорасне уште малку сигурно би била поопуштена да сме сами по и цела вечер, бебето има 7 недели. Денес малку ќе одморам од свеќи

На Butterfly1107 и BabyT* им се допаѓа ова.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.650
    За шетање од кај 6 ипол излегуваме и до 8 ипол гледам да сме дома, со тоа што најчесто се возиме со кола па бебе накај 7 8 има кратка дремка на цице кога се враќаме. А кога излегуваме локално пешки, пократко се задржуваме зависи од дремките на бебе, зошто попладне не сака да спие баш, а ненаспан и навечер не спие. И така, сѐ се врти околу дремките на бебе, зошто на прошетка нема шанса да заспие кога цел свет толкав е околу него.

На Dikinzi, elenaklasik, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.