1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Колкаво ќе е кога ќе оди во градинка?

2. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    и мене истото ме интересира..ради коронава, детево не знае дека постојат други луѓе освен јас и татко му..роден е во февруари и како затера, најчесто сме дома и само со нас е...јас во октомври треба да почнам..што ќе се прави

На MinnieM, elimkd и lovely12 им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    26.183
    Ехе и тоа уште трае. Не смее никој да ја задева, не смее никој да ја крене освен мене и маж ми, золва ми и мајка ми ама ако види дека и сум далеку толку, почнуваат плачките.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815

I jas togas treba da pocnam, tatko i se sprema da ja cuva ako ne pocne gradinkata redovno so rabota.
    Tebe ti e prvo verojatno pa panika te fatila, se ucat na red bez gajle!:clap:

На dunika, MinnieM и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    искрено, сакав и овде да пишам зошто периодов ни е така напнат околу тоа мое тргнување на работа. Не ја исклучувам можноста дека ќе ни го продолжат породилното зошто градинките нема да работат, ама исто и дека може да ми се јават да одам на работа или ќе летам зошто бев и на патолошка. Градинка ми е многу страв со состијбава, знам дека како за сите така и моето ама страв ми е, башка ќе има 7 месеци. Мажов од дома не може да работи, мајка работи, мајка му е од друг град, за жена не знаеме кај да бараме, а и веќе плаќаме станбен кредит и на крај ми иде да се обесам зошто очајно бараме решение.

На dunika, elimkd и MinnieM им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Кажи колку е лесно да речеш кога имаш повеќе деца :rofl: Ајде..шибааај :rofl::rofl:

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Немој, работа ќе најдеш, знам звучи глупо, ама терај си детето, за работење ќе работиш цел живот. На крај креава, твоите некој денар, неговите некој денар нека помагаат секој месец се додека не се средите и готово. Градинките нема да работат, а жена е скапо да плаќаш.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    9месеци неполни..бидејќи бев на патолошка и порано ми е отворено породилното :(

9. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Daaaa... zatoa se blagoslov!!!!

На Dikinzi и elcezelce им се допаѓа ова.
  10. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815

E dobro de nie imame 3 deca, dva krediti, moram da se vratam na rabota zasto od taa plata ziveeme, so drugata plakame kredit, na kraj pamet ne mi paga da ja ostavam ŕabotata posto posle od ljubov ke.jademe rucek i smetki ke plakame;(.
    Zivot:*

На elimkd, Cherry333, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    и јас така размислувам до негде...а и не ми е ни запишан во градинка воопшто, сега и дали ќе ги примат

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Леле луѓе денес како ме извади од памет детево досега не ми било такво. 3ипол месеци е.
    Маж ми беше на работа и свекрвата не зема мене и бебуш кај нив на ручек. Абе само што влезе жената кога свриштииии... Викам ајде ќе му помине. Таму кај нив продолжи, абе дерење, пискање на цел глас, заоѓаше. Порано не се плашеше, не му беше проблем ниту да го држи свекрвата. И ајде пак назад, не врати дома и одма смирено. Дури го легнав во креветче за да си приберам по дома, он си гледаше во играчките и глас не пушти, почна и да се смее.
    Вчера и дома писна од татко му што му правеше фацки и само кај мене се осеќа сигурно.

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    у петок ја носев големата на контрола ја виде и малата и се беше ок, лесно носето затнато само. Еве у 10 и ставив чепче, темпераурата уште не е падната. На 6 саати се става. Сега око неможам да склопам. Не знам шо да мислам.

а од старите знам дека може и од урок да се качи температура. Не знам шо да кажам

На Dikinzi и strelkata им се допаѓа ова.
  14. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Zosto be so vakvi raboti si go truete mozokot!?
    Bebe, prefatilo od pogolemoto, sto e tuka cudna rabotata, odma uroceno bilo...
    Ako imas tolku misla izmigo so krstena voda.
    :!:

На Bubish26, koritsaki, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Мајки, кои капки да ги земам против грчевиве? Кои се најефикасни, досега само чајчето бекутан ка смируваше ама веќе и тоа не ја смирува ни требаат и капки. Др ни пишала бекутан капки ама не знам колку се ефикасни. Предложете ми поефикасни капки. Бебе е месец и една недела.

16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Мила, јас те разбирам потполно, и нормално е да е така, ти имаш 3 усти за ранење и 2 кредита ,она има само едно. Еве и жена да најде за чување, и минимално да ја плаќа по 8000 ден месечно, мада не ми се верува да е толку малце, ако зима поголема плата може се исплати, ама ако зима и она минималка не знам колку е исплатливо. Коронава зафркна многу работа, градинки не работат, луѓе се отпуштаат од работа а полни се со кредити. Да има кој да го чува, или градинките да работеа, сигурно жената немало да мисли така :*

Во градинка, ако ги отворат знак прашалник, ќе одат дечиња на кој што и двајцата родители им одат на работа. Мислам дека треба да примаат во секое време, барем во Велес е така, за другите градови не знам.:)

На Mami3 и MinnieM им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Уште не и е падната ? Како е сега ?

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    19.045
    Леле истото на братучедка ми и се случи. Бебе и е 2 мес запнала повојници тера и сега ете го со 38 Т е цела недела. Исто дошла девојка на братучед од мм го шлакала го лигавела му дишела во уста буквално. Оваа се нервирала ама не можела да и го земе. И викала само дај да цица дај да го легнам и оваа чекај уште 5м, уште 5м. Вика од кога си отидоа само вриштеше и плачеше а после 2 дена темп. Е сега разликата е што девојкава да ти имала прелада а им викала таму клима на работа ја дувала испаднало нема везе. Во уроци ич да не веруваш во такви глупости. Владее стомачен вирус, настинки, коронава да не ти ја спомнувам... Со помин нека ви е ако ти е за утеха еве после 7 дена бебево е добро веќе се опрај!

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Како обвинувате други кога вие сами дома си ги пуштате? Кај нас освен нашите по еднаш нема никој дојдено, а уште помалце другарки на братучетки, девојки итн. Совеста треба да е во вас. Јас ни на моите не дозволив да го бакнуваат , а не па на непознати. Моментално сезонски грип има, а друго да не зборувам, ама ете од уроци е може.

На Bebac, Mantub и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  20. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Хелп, очајна сум. Никако неможам да ја смирам од вчера вечер  се витка се мачи. :worried:;(