I moeto poveke saka zelencuk, verojatno zasto nema mnogu vkus. A ovosjeto ili e kiselo ili e blago, primer praski ne saka, bananata i e blaga pa ja mesam so griz ili palenta primer, za razlika od golemoto toa pa zelencuk ne sakase, samo ovosje i blago vo bilo koja forma... Moze da ne se kaka po 3 4dena, i jas koga davav poveke ovosje na kakase 3 dena posle 2 peleni napolni! Ke se naviknat ctevata im treba malku vreme.
Едно можи глупаво прашање-после вакцина ги шеткате малите наодручек/навечер? Инаку плачки имаше невидени((
Здраво. Ќерка ми вчера имаше само една ваква точка (прво мислев дека е обична брумка) и денес и се појавија многу повеќе. Само на лицето. Само на ад е и чајче пие. Има некој искуство со вакви?
После вакцина гледам да сме дома, пратам ситуација да не ми крене температура, мерам на еден час или два.
Во болница додека лежев ми даваа кетонал инекции на 8 саати и ми го даваа и бебето да го дојам. Ама за секој случај прашај.
јас одма се јавив и кај неговата матична баш со ова прашање ми рече вади го детето, и да качи вика температура не е тоа страшно..му треба воздух
@Thallia јас на сите ги препорачувам, за двете деца ми помогнаа многу. Мене, кога вакцинирам лерно време, ми викаат барем 2 дена не по сонце искачање, да не качи температура. Сега со ќерка ми првиот ден дома бевме, само вечерта на тераса, а после наредните денови после 19ч искачавме
Јас да прашам нешто успат, оти сум заборавила. Кога вакцинирате, како беше, дека не се пробуваа нови намирници неколку дена?! Треба во Петок да вакцибирам, па дали и во четврток да не пробува. Знам така ми викаа.
И јас денес го носев на вакцина. Зајде кога го боцнаа, се изнаплакав и јас со него. Некако шубе ми е денес да го шетам, го следам. Инаку, досега е добар шуќур, исто како и вообичаено се однесува. Или можеби малку повеќе сака на цицка да е. Ставам облоги со ациди борици, никаде не можев да ги најдам лепенките.
Што се случува со лепенкиве и во прилеп ги нема а и на ФБ по групиве читав за битола бараа мајки ги нема и таму...
Ги има, во Зегин, фала за инфо. Јас и давам секој ден по 5 капки, и брзо ги трошам, така што и рокот на траење им е супер. Само тој ден седам дома, евентуално и другиот ако качи температура.
И во ПП ги нема ама голема благодарност до @babyboy1 што ми се најде и ми пратиЈас сега сакам да го прошетам на воздух. Домa e пекол....А од плачење в ј кола заспа и само се издишуваше. После дома се расположи. Па ќе видиме...