Mojaya taka bese do 40 dena moze i poveke kakase po 5 6 pati na den i sekoja pelena i bese so kaki , toa e normamno za pocetok poso se cisti bebeto , a jas vcera prasuvav mojata ima 2 meseci ,i mi rekoA prolif se racuna ako se prazni 7 8 pati na den tecno a ako e do 2 3 pati e normalno. Jas jadev slivi koga ne kakase ona za da primi preku mene za da se iskaka ,i pomogna ,mislam dela bese od slivite a moze i samo i doslo
Епа женски,се пофанав детето да ми мирисало убаво, пу јаз'к да е..изгледа не трпи парфимеризирани работи. Од утре ја купувам другата Биодерма што не мириса, таа ќе ја користам. Од оваа само што ја намачкав, немаше ни минута, тие што и беа повлечени одма се вцрвија, цело тело со црвени шари и беше. Добра ви ноќ.
Ние кога правевме крвна слика, железото му беше намалено, но и мене исто така. Јас цел живот сум слабокрвна. Ми даде педијатарот јас да пијам за железо, па да се регулира преку мене.
Јас не сум ни престанала да пијам железо уште од бременост,кс правев јас пред месец дена и супер ми е и хемоглобин и железо и ми рече гинекологот да не престанувам со железоро и дека преку мене и беве зима, а ете педијатарот па вика нема врска, не зема преку млекото. Кој да слушаш кој знае. Никој, најубаво. Терај како си знаеш и готово. Така изгледа ќе биде, та ни доктори не слушам веќе ни никој, ааааа
Инаку бебе е неразделен со Софи Цело време ја “гњави”, стапалата ги бутка во уста, се бори со неа. Јас сега скоро прочитав дека не смее да се мие под вода, само со крпа да се чисти. Не е тоа малку нехигиенски? Вие како ја чистите?
Големата или малата ја имаш ? Знам дека големата има дупче, малата нема. Јас ја мијам со фрош сјај за бебе и плакнам со вода. Накако шубе ми е да и ја дадам само пребришана. Инаку не мислев дека до толку ќе ја сака, ама гледам баш и е по ќејф да ја малтретира.
Нешто помалку од 700 денари беше мислам. Ја има во Зегин. Од природна гума е, односно каучук и смрди малку. Демек бебињава што не прифаќаат други глодалки нејзе ја сакаат, мое бебе све бута, не е софи нешто посебно, малата ја имаме ние со отворчиња за рацете
Во Зегин. За големата имам слушнато дека треба дупчето да се затни со прст па да се плакни со вода за да не влези внатре, бидејќи не било добро да влези вода внатре.
Баш за ова ќе прашував и јас.. На неколку пати бебе кака како пења како меурчиња да излегуваат.. Дали е проливче тоа?
а дали покрај сјајот сте го пробале на Frosch едно средство за играчки прскање? Ми го нудеа во ДМ еднаш беше на акција ама не земав, па сега се мислам, не ми се перат стално
Мајки од што се состои прегледот кај гинеколог после пораѓај? Сега се јавив ми рекоа од 6та до 8ма недела се правел, значи само бо тој интервал. Ептен ми е шубе да ме чепкаат долу, не знам зошто... ниту рана сум видела како изгледа, ниту сум мачкала нешто...