Да и после читав тука демек да не се шлапало со креми и така прекинав и добивме осип. И веледа кремата не ни помага, мора да е мрсна. Така да според мене ставај си мрсна крема да не си направиш проблем. И педијатарот исто ми кажа.
А сеа ја таму да поднаучам и да бидам спремна Ако мислиш на скокови, да ти кажам дека појма немам ништо за нив Односно дека не знам која недела се дешаваат А дали има плачки и кенкања ..охо и тоа како има, баш овие денови е неиздржлива и досадна, ако е скок нека мине Седи бебето во своите мочки околу 3 саати сигурно, мочта на кого и да е, па и бебе е кисела, и нормално дека ја нагризува кожичката, затоа и добиваат осип, а да му менуваш пелени на секое мочање или 2..не иде во предвид. Вака или нака..детето седи во мочките,затоа си ставам и јас помада.
Ako saka nekoj Aptamil.Comfort,Aptamil 1 i Hipp Combiotic neka pise ,ni edno ne mu odgovara na moeto bebe
Чико рол-он за толку мало е најдобро, и спрејот е добар ама има опасност несакајки да му летне некоја капка на лице...ако го нанесуваш надвор дур сте
@Dikinzi среќен полуроденден! . Ќе нѝ фалиш овде, ајде здравје за месец и пол се пишиме таму. А со спиењето како е Ема во шести месец? Има подобрување, цицање навечер на колку часа?
Ооо фалаааа Аха..ептен подобрување, цица на 2 саати и нешто, ама многу често се буди,ќенка, ако лежи на грб.и сака да се сврти на меше а стасала до оградата неможе еве ја плаче, ќе ја ставам на меше ама одма ќенка па ајде думкај, па после сакала на грб оти се здрвила на меше, и ја гледам се обидува да се врати ама тешко и оди, па пакќенка да ја свртамна грб, или па се заглавила мегу решетките..хаос По 50 пати станувам навечер, лудилоо
Скроз исто. И кога ќе се преврти на меше што е да продолжи да спие, нее бе главата ја крева отвара очи инстантно
Фала шо не мислите. Од ништо беше качила температура и многу шлајм и затната дури очките и солзеа. И даде капки да пие да го исффла шлајмот. Добра е сега. Денес си дојдовме у мк, абе дома си е дома. Ама од жешкото изгледа шо лежеше бебето у транспортер целата ми се нафрли црвенила и флеки на грбчето и у пеленската регија. И пелена имаше ставњно у транспортрот додека лњжњше таму ама ништо, не помогна. А јас сум како зомби од четвртокот( од вчера) од девет сабајле ко сум станата уште немам спиено
Никој, до 6 месеци не се става никаква крема со Spf, ниту се изложува на сонце бебе, само сабајле 8-11 или после 18 часот, капење исто така е забрането до 6 месеца за море, за базен, река, езеро ни под разно. Мојата е 4+ и уште ни на море не сум ја носела, а на море живеам, па сега ти види. Здравје наредниот месец планирам од 5 месеци попладне да идеме нњкој ден на плажа под сенка на лежалка.
Пишав дека имаме проблем со кожата. Особено под вратот му се појави ептен како изгорено. Значи за еден ден бидна. До сега го бањав со веледа и таа крема му ја става и на вратот. Е сега докторката рече за да не се повтори,треба вратот да му го бришам со водичка неколку пати на ден и да го оставам да му се исуши. Е како да се исуши вратот? Треба главата наназад да му ја држам, неизводливо е тоа... Што ставате вие на вратот? Како го одржувате сув?
Да пробаш со пурелан на медела? Само што ми излезе конкурс за успешна приказна за доење, па прочитав дека пурелан може да се користи и за носе кое често се секне кога е настинато бебе. По мое логично е да го негуваш со нешто мрсно да заздрави.
Мајки имам крема на weleda, ја отворив кога се роди бебуш, ама приметив дека е сува па си продолжив со бекутан крема. Дали е штетно да ја користам, дека стои така отворена од април? Или да не ризикувам. И друго прашање, дали и вашите срциња се откорнуваат од плачење кога гледаат други луѓе? Пред крштевката си беше супер, одевме кај свеки на ручек и си беше без проблем, а после крштевката не сака никој во негово присуство освен јас и маж ми,инаку заоѓа и помодрува од плачење.
Не знам што да кажам, со првото ваква мака немав, таа си беше бајче уште во мешето Па и кога се роди мила мила штп да ти кажам Секогаш спиеше на грб, на меше ни под разно, а кога почна на меше да спие ( 10 месеца) веќе беше искусна во вртење, лево десно, со кревање глава и со спиење. Па и кога ме галеше нежна беше, леле ова другово...ауу душа ми извади уште во меше Кога се роди, ич немирно спиеше, само ќекнаше, пушташе некои звуци, преташе и ми реметеше сон, почна на 4 месеца и некоја недела да се врти на меше да спие, така си сака, и во ред е тоа..не ми смета, како и е убаво така, арно ама се шири низ цело креветче, и кога ќе сака да се сврти на меше а е блиску до оградата не може, знае..ама не може оти се бута во оградата, и сега кога ја легнувам ја ставам на едниот крај, за ако сака да се сврти да може, тоа е разликата кога ќе почнат порано да се вртат, уште нема развиено како да го измести телото за да може да се намести без моја помош, сака..се труди ама не и држи газот Па и шо е интересна кога сака да се врати назад, ја гледам вчера замавнува со главата за да се сврти ама блиску перниците и заглавува Аман ќерко викам, тебе само спална те спасува хахахахаа И многу е како боксер, а дофане играчка, ја зема ја траќа , ја мава, или мене ако ме докачи ме кубе, или ме фаќа со рачињата нокти ми зарива во лице и со устата ми се лепи за да лиже Две ги родив, нека се живи и здрави, ама како ден и ноќ се различни А, и ова да го кажам..ако и земе сестра и играчка ( сеа е во таа фаза и ги зима играчките не и ги дава) , воа малово плаче на цел глас додека не и ја врати абе друга играчка не пали Ах ах..ја е*авме утката му викам на мажот ми Дома си е дома, загушливо , жешко, заникаде време. Супер штом е поарна. Не се сеќирај што е нафрлана, прееска бевме до кај сбекрва ми, си седеше во транспортерот, дома коха стасавме цело вратче со црвеници и беше. Многу се поти, и е с'клетчика. Ајде тргај да одмориш, убава вечер
Ни се јави и нас таков проблем во вратчето но сега го решивме после испробани доста продукти. Значи мрсно ни под разно во вратот. На телото мрсно мачкај,но кај вратот најмногу од лигите,од бљуцкање и од жешко од се заедно најмногу се раздразнува тука. Пробав прво со павловиќева уште повеќе се разрани дека е мрсна. Пробав со судокрем, не се влоши, но не ни помогна да се исчисти. Па пробав со кремчето од Хип со цинк што е и над тоа пудра Нивеа за бебе. За 2 дена веќе како да немала воопшто ништо. Можеби ќе ти помогне оваа комбинација. Миј со вода кај вратчето барем два пати дневно и тапкај со чиста тетра или крпа и после мачкај. Само ако редиш пудра немој да е Бекутан бидејќи содржи само 2 работи : талк и парфем во состав што може дополнително да иритира кожа.
Ист е мојов од меше, гинекологот ми рече овој душата ќе ви ја вади, многу активен. Исти се значи нашиве бееби, од мало љуто.. Гребе, траска, фрла, кубе, плаче ако не е по негово.. Јас мислев да не сме ние дома криви што е ваков нестрплив, за се е удоволен одма, ама може такво си е детето.. Нека се живи и здрави само
Кај нас се направи црвенило на вратот дури и некако лошо мирисаше од памет се извадив, по препорака од педијатар земав Травадерм и од едно мачкање помина.