Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не е мила до вас, до детето е. Кај вас ќе игра улога кога ќе порасне :D Сега не,мал е уште. Еве исто се понашам како со едното така и со другото, па воа второво беснило е :D

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Убаво кажано Screenshot_20200801-105013_Facebook.jpg

На Thallia, Presrekna, Panovic и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.665
    Да, сега и јас мислам такво си е, ама штом е сега вакво ќе има тенденција и кога ќе порасне да прави вака, инает жив. Затоа зборам со мм мораме тактика за воспитување и двајцата да се држиме до неа, зошто ако едниот му попушта на глава ќе се качува на сите ]:)

На 0ли, Jana06 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Ние утре правиме 3 месеци. Обично не следам скокови ама овие 2 дена детево значи збесна:) Бевме кај моите со спијанка и тој само да се џари по цидови, оддвај да гго заспивам. И познатото-в раце со цицање заспива, го оставам на кревет абе одмаааа станат а очињата и веѓите црвени за спиење. После само в раце и да се шетаме, да разгледув,абе снага ми падна :D. И само цице бараше, ми сее чини збесна, како порано со цуцлата што ми правеше. Сношти дома исто, не можеше да заспие убаво и преее нервозен. Плус жешко, се поти во главата нон стоп кога цица, едно време мислам веќе и не пушташе млеко,тој уште понервозен. Се потевме и двајцата, клима по многу малку па страв ми е да не настини....И така, дали скок, дали денот таков му беше, не знам,нека е здрав и жив ама ме премори тие два дена :) Ме интересира како е кај @Veki4kaa дека во ист ден се родени:) ?

На Veki4kaa и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Бидејќи имаше и бубуљички под мишки и на гради, пие антибиотик, го мачкам со еозин, белогент и канестен. Така да после терапијата ќе му земам пудра и ќе контролирам. Докторката вика дека од жешко се појавиле и сега преку ден сме на боди без ракави или пелена а навечер на боди со ракави.

6. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Мајки ај кажете искуства.. Бебе цица океј беше досега.. 6 недели сме во 7 сега тераме 3 4 дена пишти нс цице се трга па пак нурни че цицне и се лути пишти... Мислев нема млеко неш се измолзив и му дадов од шише прв пат го испи.. И од ко му дадов уште толку ми се чини пишти ми е страв да не ме одбива нешто или пак можам да поврзам со скок... Родени сме 3 недели порано бидеќи читав скоковите се сметат од терминот..

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Во сред скок сте, издржи.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Скoк истo беше. Ќе jа приближев дo града вриштеше.

9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Колку трај?

10. Nooon

Nooon Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Здраво, во петокот привавме вакцина петовалентната синоќе и денес качи температура 38. Но на едната нога се има појавено оток на местото каде што е боцкана а на другото нема ништо па дали е се воа нормално ?

11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    На колку степени уклучувате клима? Нашата е во друга соба па има ходник и паралелно е нашата соба. Јас ја пуштам на 26. Кај нас во соба покажува дека е 29 степени цело време иако осеќам ладен воздух. Денес почесро почна да поткашлува и не знам дали му е од климата и од сувиот воздух?

12. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Колку време ви траеше?

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас ја пуштам на 26 степени и да дува најслабо. Да не се поти, па да го фаќа климата и од тоа да поткашлува? Пази да не е многу облечен и да настине. А можно е и од сув воздух. Отварај прозори повремено.

@prinstongirl2 Скокот трае две недели, мојот беше кенкав втората недела само. Ми успеваше додека го држам во раце неприметно да му ја ставам градата, само така ми фаќаше.

На prinstongirl2 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  14. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Да, масирај со кружни движења со некоја крема на боцканото место

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Нормално е. И ништо да не ставаш за некој ден ќе се изгуби.

16. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Знам дека се додека цица бебето и не давам дохрана нема потреба од вода. Но овие денови е стварно претопло па се мислам по малце барем да му дадам за да му биде полесно и нему. Или нема потреба

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мајки бебе е старо 1 месец само на доење сме ,во петокот бевме на педијатар целосно ја прегледа рече дека се е во ред.Меѓутоа вечерва дури цицаше после бањање некако се прецица и поврати ама овој пат не беше вообичаено блјуцкање млекце туку имаше и шлајмче ,до сега вакво нешто не ми се десило се исплашив малце да ви кажам искрено .Дали на некоја од вас и се има десено волку мало бебе да поврати шлајмче ?

18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    4-5 дена jа имаше таа фаза да oдбива цицање. Тoа беше страшнo пoтoа се среди.

19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Има многу поделени мислења за ова, а баш и јас се прашувам дали на овие жештини да се даде по малку...ние утре 3 месеци,немам дадено досега...

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.512
    И кај нас е исто, не спие навечер до 1 или 2 едвај ја заспивам, ем и се спие ем и се игра, еве ја ми гуга моментално, апред 5 мин кенка ништо не и е погодено. свежа како мислиш утро е и се изнаспала, а стануваме кај 10 11 насабајле ама до дека станеме претходно цицаме кај 07 или 9 и презаспиваме до кај 11 , многу касно заспива тешка е за успивање чудо е. Овие два дена многу ми повраќа, нз шо и стана скоро секое цицање повраќа. Преку ден знае да заспие одма дали на цице дали ја нишкам заспива одма ама навечер е друга прича .

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.