Заедно со маж дававме. Една капка, па три на кревет, па уште две, па на брада и во врат. Д3 даваме 10 минути. Па не смееш да ги тресеш да не истече премногу течност. Сега за вигантол сам си отвара уста, благички се. А и две капки се во прашање. Сега дома имаме 4 пакувања вигантол.
И јас овие само за бебка ги купувам иначе ние пиеме грчка од лидл свекорми не снабдува стално и мислев таа да не не чини ама еве гледам многу ниско ниво на натриум има па ќе давам од неа
Леле сега видов на оваа од Кам евина 25мг има а јас и таква му имам давано неколку пати ако сум немала од другиве @Yowannty ти во грција мислам живееш ако не те помешав со некоја друга дали знаеш каква е водава изворска или минерална не пишува на неа.. Спојлер: вода
да, липосолубилни се, се раствораат во масти и самите да се масни е подобро, ама почнавме со babytoll, па немаше Вигантол, па ај Пливит и така останавме. Ама ќе му сменам следна прилика..а полесно ли капат, за директ во уста?
Околу 3 месец мислам се вртат..Моево и од јана се ист ден родени на 5-ти прават 3 месеци еве незиното се врти моево абер нема значи индивидуално е..а можеби и затоа што не спие на рамно туку поткренато душече има па можи и тоа има некаква улога
Не се потресуваат затоа што така паѓа пола капка а не повеќе. Ако се дават на лажичка се става 1 капка повеќе. Да подобро е директно во уста ама нема теоретски шанси да држам дете за да му капнат 8 капки да не се лажеме.
Минимално си пивнува, обично не ја ни сака водата, од шише му давам, ќе цуцне ептен малку и се трга прави фаци. Само еднаш се деси да плаче нејќеше ни цице нк цуцле ни нишкање, ништо не го смируваше, му дадов водичка околу 30ml ми се истури, цела си ја испи и заспа. Еднаш, два пати во денот само му нудам, ако нејќе сам се трга. 3 ипол месеци е.
маж ми сите ги претера и рече Бебелан е најдобра, ама некако многу ни доаѓа, едно шише е 60 и кусур, Роса исто е добра, таква земаме, а и во Зегин има една грчка, добра
Мм одамна пие Пролом зашто има проблеми со бубрези и откако забременив и јас пијам. Ја купивме еднаш таа од Зегин, Критис мислам се вика гледам слична pH има, а цената дупло помала. Ми се свиѓаат и двете, а после нив најдобра со ph вредност е Јана. Само проблем - сега водата од чешма ми смрди. За малиот веројатно би ја користела истата што ние ја пиеме.
и нашата од чешма мириса лошо, дури некогаш е и жолта..сакавме бокал со филтер ама еве неколку месеци само зборуваме и никако да земеме..а за нас земаме Изворска
Женски на колку време и давате млеко (Ние сме само на Ад) на вашите бебиња од 2 месеца 3 ? Јас и денски да го оставам 4-5-6 саата да спие ке спие нема да бара да пие ?иначе и ноќе спие по 5-6 саата сврзани? Ние сме 2 месеца за некој ден.
Ако не сака да заспие остави го. Играј си со него, подавај му играчки, тропај му. Ќе му се приспие и ќе заспие. Вака со сила заспивање само и двајцата ќе бидете нервозни.
Знам ама тој плачи је сака да лежи.. Крени го на цице заспија остај го по 10 мин пак плачи.. Денес е подобар за вечер ќе видиме баш.. Тос е малку е исцрпувачки ама мора да се издржува