мајки да ве прашам, малиов повремено како да се мршти како нос да го чеша и се затресува малце, и нервозен. Имате ли претстава што може да е ? Да не ја барам сега педијатарката да не не е ништо
Е како бе се вртат сами. Моево е за недела 4 месеци и не се врти сама. Само кога ќе и помогнам малку тогаш. Инаку спие на рамна подлога. Го ставам и на стомаче да лежи но изгледа не му се допаѓа многу, почнува да кенка.
Колку месеци е? Секое дете различно напредува и има деца што се вратат на 3м, ама клучно е дете да се остава на рамна површина и тврда за што побрзо ги ојача мускулите. На никое бебе на почеток тоа не му е пријатно искуство затоа што му е тешко, ама тоа е за негово добро и така ќе напредува. Дете правилно се развива на земја, не во раце.
Mojata e 2 mes i 1ned i poslednive nekolku dena racete sve i se vo usta gi buta gi smuka li smuka da moze celi ke gi butne i mn se ligavi. Dali e toa samo navika ili e mozda nekoj znak za neso i ja stavam cuclata ,ja trga so rakata i gi buta racete ,ili si gi cuca prstite
Сосема нормална фаза, така се осознава, остави ја нека се чепка, нека ги става рачињата, само мии и ги почесто ако ја чепкаат.
За првите забчиња ни на мојата не и беа. Не ни ги осетив кога испаднаа. Кога е веќе пред испаѓање треба да се познава како бело на непцето. Тоа вртење со главата иде како чешкање, затоа давај му глодалки да се чешка.
Кога им ги кратевте ноктината прв пат, како и со што? Ради ноктите многу се греби и сеуште ракавици и ставам месец и пол е.. Утре мораме да ги скратиме.. Кажете ми што да си набавам за кратењето.
му давам, не ја сака, цуцлата ја држи со рака и неа ја глода или раката цела упикана во уста..го мачкам и со гелче, не му помага баш
Одма скрати му ги и извади нараквици. За оваа фаза што ја пишуваме мора да се допира, да се запознае. Ти треба бебешко ноктарче или ножичка. Епа тогаш нека а гриза цуцлата исто му иде.
I gi mijam cesto ama i gi trgam non stop of usta , a dr raboti ne cepka tyku samo vo usta gi stava . A od koga veke pocnuvaaat da fakaat stvari da drzat, da pruzat racinja ? i davam tropalca gi gleda se vrti im se raduva no ne pruza racinja da gi fati