Нема да остани навика не се секирај а за хигиена јас му ги мијам неколку пати на ден на чешма исто како јас што се мијам оти му се лепат влакненца дека му паѓа косата
Јас давам Пливит Д3 ама за омега ортопедот ми рече пак бејбитол. Затоа мислев на своја рака дали можам да ги сменам со некои попрактични.
Индивидуално е. Секако дека може да излезе прво горе, после долу, не е дека кај сите е како по книга. А ова што го наброја, не значи дека ќе вади заби... едноставно, си прави гримаси, оралната фаза е на најјако. Обично се приметуваат запчињата на непцето како плочки, ама до никнење може да помине доста време.
@Jana06 Јас и ги давав во лажичка со малку млеко. Цело време ги плукаше кога директно давав. Вака побрзо и иди и ги голташе, па после цице одма. Сега продолживме со Пливит д3.
Што значи бебе кога се држи исправено со ноџињата на рамна подлога, да ја држи својата тежина? Како изгледа тоа? Гледам достигнувања од една апликација.
Како ги давате капките колиеф (на ад сме) досегс немав земено издржливи беа грчевите... ама вечерва страшно, болки виткање ни чајче не ја смири, тас плачи јас плачам. Мм одма во аптека по колиеф, на наредниот оброк ќе и дадам капки. Е сега во млекото ќе ставам 4 капки, прашањето ми е дали треба да чекам пола саат па потоа да и дадам? Или може одма да го пие?
Jas davav kolief , treba da se dadat so mleko no jas i davav pred podoj samo kapki vo lazice ( i taka posle si cica pa ne glesav razlika dali ke gi rastvoram so mleko vo lazice ili vaka ) voopsyo ne cekav , ili ke i gi dadev posle podoj bidejki nekogas mi povrakase pa da ne gi povrati i niv , ke se nacica ke ja krenam za podzdrigne pa i gi davav. davav po 5 kapki ,na 4 h , max treba 28 kapki na den da dades.
Треба да се почека пола саат и во минимум 25мл млеко се ставаат мислам, провери за секој случај во упатството.
Леле цицаме и главчето препотено му станува,многу се поти некако а по боди само е (без ракави или на кратки) и повремено ставам чорапчиња. Вчера нешто почесто киваше, а претходниот ден мораше клима да пуштам (ама јас ја правам на 28 и не дува силно ама и мене ме здрвува). Само од настинување се плашам...
@elenaklasik во мај сум пишала дека на моето бебе почнале да му ѕиркаат двете запчиња доле, еве ги уште само ѕиркаат. Убаво се гледаат ама не излегуваат уште.. Инаку и јас тогаш мислев заб ќе вади, ама уште абер нема
Mami vie sto ste na kombinirano . Pedijatar mi rece posle.podoj da davam AD po 60.ml no koga i da i dadam ostanuva gladna i place. I i davam posle podoj po 90 ml. Dali e ok ? ( 2 ipol meseci sme skoro )
Колку пати даваш ад? Јас и пред и по ад му давам да цица. Формула давам двапати во денот по 105 мл, три месеци ќе прави за некој ден. Сега ќе намалам на 90 мл.
Дали можи д3 и колиеф во едно шишенце да се измешаат и да ги испие? Исто и колиеф со био гаја дали можи да се измешаат?
Колку што знам, Д3 треба директно во уста да се даде. За пробиотик не знам, со лажиче му давам. Јас сè посебно давам и во млеко само Колиеф ставам.
Хахах моето дете се однесува збеснато цело време, искрено не знам дали е од забите. Тежок е на спиење, јаде со лажги, си гризе све по дифолт, лиги му течат, нервозен е и ржи. Ама таков е од 4 месеци навака. Мислам дека кога ќе дојде моментот да пробијат забите нешто специјално ќе биде