Колку време, обично пиштат одма па нема да му ја мислиш колку време да го оставиш, колку можеш толку. Јас го оставав на меше минимално, не сакаше. Кога научи да се врти пак не сака, одма се превртува. Ако сака на меше, уште поубаво
Ич да не се плашиш, нормално е , тоа е од хормоните на мајката во бременоста. Кај мене второто имаше, ама само слуз, и беа и тврди градите на допир, еве сега е 6 мес и дури сега и поминаа.
Ние сме 7 недела и сега оваа недела почнав бидеќи кога го држам главата си ја држи многу оовеќе и гледам ја сака и ја бара таа положба сам .. Пред тоа по малце така ми се случи неколку пати да го ставам ама ми беше страв оти не можеше да ја крени убо главата и со носето вкебе хахај сега е подруго...
Бебе денес два месеци и 6 дена. Прееска го ставив на стомаче. Го креваше главчето, газето, ножињата. Со рачињата како да пливаше. Предходно го ставав, ама плачеше и ми беше жал. Ова денеска е нешто друго. После пак ќе го ставам на стомаче.
Да гуга.. Да ти се смее на глад почнати ли сте? Ние дме 2 месеци уште малку и сега почна да се смее ама по маллку и не секогаш повеќе се загледува и дреми во една точка и слуша кога му зборувам
јас додека тој не почнеше да се буни го оставав, по препорака од ортопедот. Ама не сакаше на старт, а инаку има на youtube видеа, tummy time отвори, има добри идеи за да се заинтересира, да сака на меше
Дали барате кога ги вакцинирате децата да ја проверите вакцината со рок и дали ви дозволуваат? Во Ѓорче не даваат, имало на интернет да се прочита, и ептен ми се сомнителни
На почетокот скоро сите не сакаат на меше, брзо се уморуваат. Оставајте ги колку они сакаат, со тек на време, кога ќе научат дека можат да пофаќаат играчки леженка, да се вртат на грб, ќе го засакаат лежењето на меше.
Јас моето го ставам на меше од две недели. Сега е 8 недели и веќе ја држи главата кога го местам да подригне.
Имам едно прашање... Дали некоја дава Waya пробиотик и Nurse Harvey's за грчеви? Дали можат да одат во комбинација?
Да Поради тоа. Еве го и сега спие на меше ама го чувам со страв. Го пикнал носот во душек. И кога ќе го померам се лути и ќе се разбуди Не знам, имам некој страв дали ќе може да ја сврти главата, дали диши...
Јас од кога се вративме од болница ама само врз мене кога сум легната. Така најубаво спиеше. Во болница никој ништо не ми кажа. После 2 недели ваљда почнав и на кревет и многу убаво си кака така, без проблем. Сега само на меше спие.
Мајки какво искуство имате со валцина што се става на 2 месеци ? Ова ни е прва вакцина не ја рачунам таа што се става одма послем раѓање. Дали има некоја реакција ? Ние на 25 август правиме 3 месеци а сега на 11 се вакцинираме
Моево немаше никаква реакција. Башка и во скок му се погоди боцкањето, најнормално беше сè. За секој случај зедов сируп и чепчиња за температура. Иако немаше оток, ациди борици ставав облоги првиот ден бидејќи лепенки не најдов кога барав.