Незнам. Дали времето, незнам навистина. Но, ако продолжи да крева температура одете на лекар обавезно
С ејабив кај матичната вика тоа не е темп е раслечи го и проверувај почесто.. Ама и вчера дека спија цеч ден ил не ми цицаше какп треба
И мојот слабо цица, ама кај нас е прежешко моментално, па на тоа препишувам... инаку ми се случило да му измерам и 37.4-5 а да немало никаква заднина, и бебе весело и цица... Стварно не знам, не сум доволно искусна во однос на здравје на бебе и температура А ако е настинат има и други симптоми, може да поткашлува, почесто да кива, затнато носе итн Да додадам, внимавам деновиве да не се претопли и да не ми се поти, од тоа ми е повеќе страв отколку од поладно да му е. Ете го лежи на памперс само и така му е најубаво. Инаку бебе попрво се заплачува кога му студи, отколку кога му е топло. Затоа мора да се внимава околу прегревање
Мајки, дали знаете колку време треба да помини од една вакцина до следната? Ние таа што беше на 2 месеци ја задоцнивме (скоро пред една недела пред 3 да прави ја ставивме) а следно ни закажаа за 2 септември ко ќе има точно 4 месеци. Се мислам да не е набрзо ама Ротата е ограничена временски ..
Пред два дена го носев да го мерат и пстем видоја грло и го наслушаја.. Рече чист е.. Јад им реков бидеќи си кашла по малку.. Кива од ко е роден аѓа демек кива оти му смета нешто на носето.. Мрсулчиња му се ствараат и му го чистам ама гледам не суѓ единствена со тоа и нз што да мислам
Викаат дека се чистат од плодовата вода па затоа имале и шлајм можеби или цувчиња. До кога е тоа чистење не знам. Исто кашлање како од засркнување може да е и од малку млекце или плунка што им оди ма грло (така си викам).
Температурата на бебињата се движи од 36,8 до 37,5. Над тоа е веќе покачена температура. Но и 37,5 значи дека треба да се расоблече и дека му е топло, а не дека е настинато штом е весело и нема други знаци. Киваат и тоа е нормално, а и поткашлуваат од плунка на пример. Штом доктор наслушнал и вели дека е чисто, не е настинато. @lavinija28 Моево и твоето мислам дека се во ист ден вакцинирани. Ми рекоа следно да одам кога ќе направи 4 месеци, само да не е пред тоа.
Да, следната е на 4 месеци, а меѓу две роти треба да има 4 недели поминато. Мене на подолго ми рекоа, после 2 месеци од претходните. Јас го носев мислам на 14.07. и сега треба да одиме 14.09.
Женски, која велеше тука дека бебето ѝ се будело со вриштење, па го смирувала и презаспивала? Ете сега и кај моево неколку пати така направи. Заспан се штрека наеднаш плаче силно и после како со липање па призаспива. Цицање не му помага ако го наместам, уште толку плаче, само откако ќе се смири. Дали можда тие се знаците за 5ти скок? @Mami3 кај тебе беше така? Или @MilaSs12 ? @SanelaS ти кажуваше еднаш за 5ти скок?
И моето така повеке пд недела е.. Навечер заспие враце легнам 10 мин спие ќе почне да мрда да кенка и станал.. А цице се лути нервозен и така 5 6 пати дур заспие
нас уште во 4 месец не предупреди педијатарот дека може да прави така..и неколку пати стана. Рече ништо не помага освен да го држите, не го будете, ќе се смири и како ништо да не било ќе си продолжи. Не се плаши, почнува да сонува, односно го преживува денот, така ни рече.
Кај мене не се буди ама во сонот му се случува да заплачи и почнувам да го галам си продолжува пак со спиење..
И мојов се случува да стани со плачење. Тогаш го гушкам, баккнувам и му зборувам ама после ретко презаспива, се расонува некако.
Женски кога почнаа да преспиваат цела ноќ и како да го научам? Два месеца сме .. и уште едно прашање дали при промена на памперс може да се исфрла,користиме памперс премиум али катастрофа секоја пелена ние сме утоп...
После 3ти скок некаде почна да спие подолго ноќеска ама јас не направив ништо, не знам дали се учи тоа.