Ne se budi, znae da podzaplace vo son kako voznemirena, no ke ja pogalam ke oseti deka sum tuka, ili ke pobara da cica i ke se stutka kaj mene(neli najbezbedno e). Skokovite veke ne gi sledam,pocnav da se nerviram so niv dopolnitelno.
Bebeto mi e 3 meseci. Od saboto ragjanje pa se do sega, posle sekoj obrok placi i mnogu tesko se smiruva. Znaci prestanuva so pienje mleko, i pocnuva vednas da vristi. Dali go boli stomace, dali se grcevi vo prasanje, ili intolerancija na laktoza...neznam
И сега и на ова се сетив-какви им се папучињата? Нас педијатарот ни рече дека е ок, да не се секирам ама цело време како да си лачи нешто и секогаш на левата внатрешна страна има како корупче. Постојано ставам етанол, сега бивацин веќе ретко. Со капењето понекогаш сосема е чисто внатре ама почесто си има како лушпа фатено од лево. Како е кај вас?
Не треба да има ништо, откако ќе падне и после тоа е нормално недела дена да има крвче малку кое ден за ден ќе се прави корупка и ќе заздрави. Така беше кај нас. А твоето е мислам некаде 3 месеци ако не зе лажам, ако уште така му се прави да не има инфекција некоја? Прашај лекар за најубаво да си бидеш мирна. Јас, по мое, мислам дека не треба ништо да има, ама не сум лекар.
Имам и гризалче дома. Мојов почна да си ги вежба виличињата на мене, ме стегна на брадавицата неколкупати, го искарав без смеење. Ај сеа вака ќе прави уфф... Ве гризат бебињата вас? (Ко од К-15 скечон - Гризет рибине морее? )
И од ко ми го рашчакаја беба не јајт хахах Ко ја видов ја тетка ми дека ја има посипано со брашно не знаев од која врата да излезам
Za peleni mene mi se pogodija od Lidl, a za vakcinata ke ti prepise pedijatarot cepcinja vo slucaj ako kaci tempwratura nad 38.5 .
Преку ден вриштеше или и навечер? И така брзо помина? Што се смена кај бебе? Јас пак си мислам дека скокот 5ти подолго трае.
Ај мајки искуство. По бањање го измачкав со бекутан хидратантен на тело, па стаив и на лице. Нацицан,заспа, па остај со на долго боди,па глупердата го замота со тенко ќебе, демек да не настине,оти бањато, а пркол е денес. 10 дена сме,немаше до сеа ткво нешто .
Знае некогаш да шмукне силно Господ да го видам Кој е гладен почнува да ми ја цица раката и знае да ми остави модрица. Пред некој ден за брада ме шмокна и ми остави модро, е до толку има силен вакум. Гледам нема бело сеуште на непцата, значи нема заби скоро
Moite imaa na bekutan reakcija -crvenilo na kozata, dvajcata, na tretoto ic ne sum stavila drugo osven kosili. Ne podnesuvaa voopsto,ni na oci da im pomine pistea do zajduvanje. Od vlaznite osip imaa. Ne gi kupiv ni ednas veke. Za najmalovo koristam sampon kosili. Pavloderm krem, vlazni violeta zasto nema dm tuka ili beby love (koga sme doma). Malovo so rodi so suva koza epten ispukana,i ja mackav so carnie dva tri dena, se sredi.