Ауу мојата па цели раце става во уста и шмука, ја легнувам во кадичка додека ја бањам и си ги шмука и прстите од водата шо ја бањам
Мајки кажете некој начин да го натерам малиов да сака во вода...значи капењево ми се одмили само набрзина е салам не е искапен..само да го кренам за капење одма почнува да вришти и така е дури не го облечам после тоа се смее..ама нерви кинам една недела ќе почнам да не го капам од толку хистерично пиштење како да го коли некој..пробав и со поладна и со потопла вода и никако не сака..незнам да сум го исплашила некако или која е причинава појма немам
и моето многу вриштеше..се корнеше. Сега само тетра под глава, и полека го мокрам од нозете нагоре..кога ќе дојдеме до главата пак се стиска ама не плаче сега
Што се случува 5 дена пред четврти скок? Можно е ли е порано да почнува? Денеска спиеше 2 пати по 15 мин и цицаше 3 пати по 5 мин и тоа само од левата сака да цица, на десната го ставам пишти. Ајде за спиењето ок ама како да го натерам да цица? Измолзев едвај 40мл и му дадов со шише, си го испи.
И на моето му излегоа на 10 дена. Некплку страни поназад на темава имаше исто прашање и поискусните кажаа дека биле бебешки акни, т.е се чистело бебето од хормоните на мајката. Го чистев само со камилица две недели и кога се исушија му ставив бекутан кремче и му се среди лицето
Пред да го носиш на капење почни да му пееш, да му зборуваш, насмеана цело време. Така соблекувај го и полека во вода пробај ставај го пеејќи му и насмеана зборувај му. Пробај да не си нервозна пред да го капиш, сигурно веќе и стресно ти е капењето. Смири се, опушти се и со убаво. Над сунѓерот стави тетра, да лежи на неа.
И моево на почеток вриштеше, од самото соблекување за капење па до облекување! Значи помодруваше и зајдуваше од плачење. Уште што не пробав, не галење, пеење, смешки, се' за џабе тоа не ме ни регистрираше. Ете татко му имаше мерак да го капиме во кадичка легнато, ама бебево тотално истрауматизирано, ептен стресно искуство. Баталив кади, подлоги и што не, сега заедно се тушираме со бебе, просто ужива и се воодушевува од водата што паѓа врз него. Убавини
Се ова пробав и со тетра врз сунгерот и само на тетра и покриен... на почеток бев смирена и му пеев и се ама ова веќе претерано е не ни уживам да го капам сосила се капиме...а секој ден раце лице газе миеме ете нема гајле не плачи...
Мојата откако се роди до 40 дена еден ден саглам не ја избањавме. Откако ќе почне да се соблекува додека да се избања и облече нон стоп плаче дури се зајдуваше. Животот ми го скрати. Пробувавме секако но залудно. Единствено малку помагаше една тетра врз неа покриена и така откривав дел по дел и ја бањав. Сега еве ја 4 месеци и сака да се бања, ужива и плиска цело време. Можеби тоа е само некој период, се исплашил од нешто...
Sto mozi da mu e na bebus, ne sum sigurna dalu se grcevi, zosto smetam deka toa treba da e proprateno so vristenje. Znaci situavijata e sledna, cel den nr mozi da vrzi son ili zsspiva i spie po 2-5 min ili najmnogu 15 min. Cel den na cicka ako gp trgnam odma placi ili sko e zaspan odma se budi. Sekoj den ne vaka preku eden den. Sto mozi da bidi?mesec i polovina ima