Majki znaete li kade mozam da najdam podloga za menuvanje pampers na kerka mi??? Mi treba za vo torba. Imav mnogu ubavo ama pregi go zaboraviv vo trgovskiot (sega vidov i mnogu mi e maka oti mi vrsese rabota golema ufff )
dami denes pravevme krvna slika na malovo onaka preventivno ni pokaza hemoglobin 9.3 a normalata e 12.0-18.0 trombocitite ni se pokaceni od normalnite 440 na 741 dali nekoj moze da mi kaze od sto moze da se pokaceni trombicitite,
utre da gi povtorime analizite na krv vo dr laborotorija, za hemoglbinot ne se somnevam nizok ni besei na sistematski na 3 meseci za togas ni rekoa deka za taa vozrast e ok, i za prematurcite bilo poznato deka se anemicni ama ova so trombocitie me buni, dokolku gi pokaze pokaceni ke ne prakaat vo sk, a na net procitav deka trombocitoza se dobiva i kako znak na anemicnost, me interesira dali nekoj ima sl iskustvo
Јас ги купувам од dm што значи дека и кај вас ги има Инаку од Германија исто ми донесоа 5-6 пакетчиња и триста други тракатанци и на се пишува Babydream Да не има некоја таква продавница специјализирана за бебешки работи? Бидејќи имам играчки на кои пишува Babydream, пластични лажички, шишиња, цуцли, подлоги (мушамки) за менување пелени, влажни марамчиња и еден куп други работи. Ако има таква продавница можеш таму да најдеш такви подлоги за менување пелени.
da vo DM ima se na baby dream, ama mene podlogata mi bese zaedno so torbicata. Znaci kako domasnite sto gi imame za menuvanje peleni, takva imav jas pomala za vo torbata. Inaku tie kako musama gi znam. [mod-kirilica:1rveexyk][/mod-kirilica:1rveexyk]
Обично тие одат во комплет со торба, само подлога за пресоблекување (а да не е мушама) не знам дали ќе најдеш.
Jas ne ja bajnam malata, dodusa ne sum ni prasala pedijatar. Ako e na ramoto bocnato mozes gazenceto samo da mu go odmies.
за која вакцина се работи? ако се работи за вакцината што ја пуштаат на 1месец тогаш може да го бањаш, ние кога бевме баш сестрата ми напомена дека се е нормално може одма да си јаде може да го бањам и дека од таа вакцина не креваат температура, е сега ако се работи за друга вакцина незнам најдобро советувај се со педијатар
да тоа е после еден месец првата вакцина што се зема трмпература нема но вчера и денеска с. секој памперс какаше?се плашам да нема пролиф од вакцината? ти благодарам за советот мила зашто педијатар ништо не ми спомна. поздрав
обилна е каката?смрди или не?ако е солос мириси е многу обилна-да протекува од памперсот -тогаш се смета за пролив. кај толку мали бебинја нормално е да има кака во секоја пелена.ке се стабилизира за некоја недела.ако можеш да му дадеш линекс јуниор пола кесичка во малку водичка растворен,да не ти е шубе ке му се среди мешето.
нормално е тоа син ми до 40дена нонстоп какаше секој памперс му беше искакан ама сега еве две недели мака мачиме на 5-6дена еднаш кака ама велат дека е нормално додека е на доење
Здраво мајки, наскооро и јас ке станам една од нив па имам неколку неразјаснети прашања Откако ке се породам, во рок од 30 дена треба да се пријави новороденчето во матична книга на родени? Сопругот веке знае кои документи ни се потребни. Во однос на педијатар, ме интересира и тие први вакцини и прегледи... бидејки ке се пораѓам во приватна болница, дали треба таму да ја носам на педијатар и за вакцина или ке треба да си најдам ,,матичен,, или како иде тоа??? Фала
да смрди кога кака со жолта боја е,и кај нас бешее така до пред една недела кога престана да кака со секиј памперс до вчера само еднаш какаше. затоа се плашам д. не го фатил пролиф некој вирус зашто многу мал е 5 недели има. вчера му дадов линекс јуниор ама немаше промени. поздрав
Slimy најдобро консултирај се со лекар,зошто веднаш давате линекси и др лекови?самата велиш има 5 недели,организамот сеуште му нема воспоставено рамнотежа.Не ги учите уште од мали на вакви ствари,освен ако е неопходно.Штом го доиш можеби си јадела ти нешто па мешето реагира.ако е проладено изметот би имал зелена боја,а би приметила и др симптоми.Ти беше со фенобарбитонот нели?Му даваш уште?
нема веза што ќе се пораѓаш во приватна болница педијатар може да си одбереш каде сакаш немора да биде таму
не јоу не му давам веќе фенобарбитон ништи не му давам само вакцина примаше се сомневам да не е од тоа?инаку не знам веќе не мож секој ден да одам кај докторот а кога го прегледува бикаат нен. ништо само нервозно бебе е и има грчеви.
да не се секираш воопшто и ние на почеток какавме секој ден а послем тоа некаде од кај 3 месеци незнам точно почна по наретко да кака се имаше случено и десет дена да не се покака ама стомачето му беше меко и не плачеше ама гасови си имаше а тоа е добро кога не е какан некој ми викааа многу време е давај помош ама јс си бев упорна нејкев да го учам со помош бидејки беше само на мајчино млеко и еве сега си се кака скоро секој ден ретко да прескокни еден ден се надевам и дека така ке продолжиме значи ако стомачето е меко и детето не ти плаче и си има гасови и сте само на мајчино млеко не се секирај и не учи го со помош поздрав и секое добро