Мене ми е пробан и релаксаторот и лулашка и креветче и џабе и џабе најново е и во кола нејке ич , кажете чаре ??? Нити па количка пишти се корни ?? Совет ?
Па добро, ние сега му влагаме на скокот вие сигурно влезени сте јако Кај и да е, и јас истата мака ќе ја имам. Мора да издржиме
E sega ova ti so si go napisala isto ko ja da sum go pisuvala hahah bas kako strinka sve ds vidi sve da cue da razgleduva a tek 2 ipol mes sme a ponataka so ke bide. Ima.momenti koa ke se zagleda u tv max 10 min i tolki odma kako da ja bocka krevetot i pisti. So ke praime vaka neznam nemozam nikako red da i fatam sekoi 2 ned primetivam bara nov nacin na zaspivanje ,sega i e hit da ja legnam na mene so stomaceto cuclaya u usta i taka bdeee li bdeee i ke zasppie posle pola saat niskanje i taka lezam dodeka spie za da spie kollu tolku a si vikam barem dur spie da fatam neso ama dzabe zverki
Јас да ви кажам пробиотик давав само првиот месец. Педијатаров ми рече ако нема гасови не мора. Кај нас да не се подречам ама гасовите мислам завршија околу 2иот месец. Досега (3,5 месеци) мислам дека нема гасови, си прди,крева нозе ама не се црвенее како порано. Се надевам и така ќе остани. На ексклузивно доење сме, еден период пишував и тука, вториот месец какаше преку три дена еднаш и тоа мнооогу обилно. Сега гледам кака секој ден околу 2 пати ама не така обилно, како нормално. Од кога не давам никакви капки како подобро да е, е сега сепак нели секој организам си е различен. Јас извесно време поев чај од ким и понекогаш бекутан од сладок анасон за преку мене да прима (ова беше додека имаше гасови, сепак кај нас не беа тоа со долги плачки и виткања, плачеше, сее црвенееше ама како брзо да поминувапе, фала Богу). Искрено и не знам до кога се препорачува пробиотик ама сметам дека цревцата треба и сами да си се навикнат да функционираат па за некогаш кога ќе има вистинска потреба да де воведе и пробиотик за да делува. Вас педијатрите ви викаат да земате постојано, без прекин до одреден период?
За деца родени царски е императив да примаат пробиотик една година, од причина што не ги добиваат пробиотските култури кои ги добиваат децата родени природно. Тие се создаваат во ваг. канал. А не знам колку врска има со доењето.
Мајки, вас што бебињата ви се во фаза на лазење - дали се вртеше бебе на десно и на лево? Овој се врти само на лева страна, цело време во круг, на десно не.
Син ни постојано ги става рачињата во уста и се лигави и на лиценцето околу устата му излегоа ситни бубулички. Со што да го мачкам има 2 ипол месеци
За тоа баш коментиравме на некоја од претходните страни. Го пофалија од Уријаж кремот баш за таа намена. И слика има, побарај наназад.
Пишуваа назад како што ти кажа Оли ама нели му поминуваат? Па тој во наредни месеци само во уста ќе му бидат рацете. Подобро глодалка купи му. Јас не би го мачкала ништо околу уста. Земи намокри туферче или крпичка некоја и бриши му ги рацете. Мислам како си сакаш, јас само дадов мое мислење.
Јас тргнав да барам по аптеки од кремот, немаше и нема веќе да барам. Често му мијам и му бришам раце и лице со туфер.
И јас на тоа си помислив да му купам глодалка за да не ги шмука рацете. Многу се нервирам од чисто лиценце го направи лом
Ќе го прави лом и ќе се гребе, бебенце е. Како смислиле креми за се, само слушам мачкај ова, мачкај тоа. Ништо не е тоа, стави му лигавче или бриши го почесто. Мојот многу лигави, а ретко е нафрлан. Ќе помине
Извини подоцна што ти одговарам. Стварно тие 40 дена беа цела вечност, едвај врвеа. А сега веќе деновиве не ги ни осеќам. Не знам што било вчера, што денес, од што како ви машина пикната сум. Ајде уште малку ќе видиме како ќе реагираат на друга храна. Малку сум возбудена хихи сигурно и каката ќе му се смени. На вакцина бевме, немаше реакција никаква. Малку зеленко во каката, ама тоа само. Без температура. Мојов преку ден и по 4 сати сврзува, а навечер почесто се буди, ако спиел дента повеќе. Некогаш се буди на 3 часа, некогаш на 4, па и на 2. Уморна сум, сакам да спие бар 4 часа без престан. Ама тоа е. Се буди во 5 и пол- 6. А колкаво е во должина твоето? Јас сум 48 кила за утеха, ама 158 цм сум. Ај со второто ќе се здебелиш
Јас да ти кажам не очекувам дека кога ќе почне со дохрана, нешто повеќе ќе спие. Дури и оброк цел да има, ќе надокнадува навечер за млеко. Дај Боже да поспива повеќе. Кај мене неколкупати се случи да спие по 7 часа, а повеќе се будеше на 5, ама тоа веќе е минато Како и да е, ќе тераме, не се роботи па да ги навиваме како сакаме. Леле па до 9 наутро е предобро така, браво! Мојов во 6 е станат. И мојов нејќе на подлога нешто ептен сега, се врти и излегува од неа, кај и да е, ќе ја тргаме. Толку беше од неа. Па наскоро од 6 месеци со играчки други, дрвени ќе му купам 2-3, да вежба фаќање крупно/ситно. Сакаат, да, повеќе да си околу нив, да ги анимираш, така учат, тоа е добро. Колку беше твоето точно месеци?
Се ми е испробано, никако, само во раце. Првата секунда кога ќе ја оставам вришти. Првично мислев дека глуми дека спие ама не, дефинитивно ако сакам да поспие се укочувам и ја држам во раце.
@elenaklasik минатиот месец беше 67цм, утре ќе видиме колку напреднал Се плашам што “лази” за 360 степени само на лева страна, на десна не. Читам глупости по интернетов. Твојот врти кругови од двете страни?
Прво се вртеше само на десна страна, некое време така. Потоа по малку почна на лева. Да ти кажам за кругот нњ сум забележала дали на двете се движи, ама мислам дека повеќе е на десна вртењето. А странично двете страни ги користи, на двете се врти на страна? Не би требало да е проблем, нормално е да има омилена полесна страна на движење.