Најверојатно само си кревам паники сама периодов така сум напната па и со мм и таму стасавме кавга да фатиме пред докторката ко малку да ни е дома Од болница не пуштија со 3 кг сега на 3 и пол месеци 5.700 а и да имаше нешто нема да крие сигурно ама јас не сум јас ако не паничам
Не знаеш бебето кој ген ќе го фати, а и немаат врска мислам кај бебињата многу гените, повеќе зависи од темпераментот на бебето.. Јас и брат ми сме биле трупчиња, особено јас, топка права ни сум мрдала ни претала, ама од година натака па стапче. Кога читам по темине деца на 4 години 20 кила, јас на 7 имав 20. Нека се живи и здрави, и мојов стагнира во килажа од 4 до 6 месеци , а со цврста храна почнав на 4 ипол.
Најбитно да се живи и здрави Ете како што кажав две деца си имам а толку различни Бебево цица се тресе како да не видело на 1 саат А поголемата ја молевме 30мл да испие Ад едвај го пиеше..и до ден денес се молиме за јадење,а да ја видите ќе речете детево којзнае колку јаде Различни се сите дечиња.. Да се здрави да имаат имунитет тоа е најбитно
На цицање е, цица кога сака, на саат време уствари хаха. Јаде како пиле, 5 лажици и е максимум, се друго е поинтерсно него јадењето. Јаде, па си брца во уста, вади јадењето, се мачка по лице,коса, во уши си реди јадење, хаос. Лиже по хранилката, појасот за врзување е најинтересен, се само да не јаде, затвара уста и не можеш да ја измамиш. За цицање немаме проблем, одма отвара уста и си цица ама нон стоп е во покрет, дури и кога цице акробации некој прави. Не ми препорачаа АД, а и малава шише не прифати. Ако ми велат дека е се во ред и дека е среќно бебе, не се секирам, ќе зајаде, и јас сум растела како скакулец.
Денес требаше првата вакцина да се случи- рота. Арно ама го расоблекувам таму да го преслуша докторката и оп, малку ко пролив се искака (зелено и потечно дури пенесто) а ете прв пат така се случува. Ни ја одложија вакцината Прашање: има некоја користено спреј против инсекти дома? Секако бебе планирам да не го носам неколку дена во тие соби кај што би прснала. Имаме дома некои бубачки кои освен да се уништат, сами нема да си заминат. Па мислев додека не почнал да лазе и да допира наоколу да го решам проблемот, ама сепак ми е шубе
Тек сега после бурни два дена со беба најдов време да вратам Ние за 10 дена сме 5 месеци. Незнам ама последниве дена кемка и многу плачлива стана. А воопшто не беше таква. Вчера едвај ја заспав, се врти, немирна е, и се спие а неможи да спие. Се си мислам непцата ја чешкаат. Инаку почнав со пробување вкусови Патронажната ми рече со 5 полни да почнам, но искрено за неколку дена почнав порано малце. Бебе е 8.500 кг и гледам дека на секој 30 мин бара да цица брзо огладнува, па поради тоа. Почнав со тиквичка Искрено очекував да прави некој фаци и да се гади, но секоја лажичка со сласт ја прифаќаше. И стварно денското спиење и се подобри, сврзува сон подлабоко и подолго, се надевам вака и ќе остане. Кај вас како е со непцињата? Набабрени се?
Бебе редовно си какаше секој ден по еднаш некогаш и по два пати. Последниве недела и пол кака еднаш на два три дена и и ствара големи тегоби тоа. Немам ништо сменето на аптамил сме по 90мл пие, колиеф пие и био гаја. Чајчето единствено е ново што и го прекратив поради што и ствараше киселини и се поддавуваше. Што да правам во овај случај? Петок сме на контрола, сепак и ваши искуства да слушнам. Бтв.. Колиеф не ни помагаа, ќе земам од сирупот нурс харви.. Како и да се викаше
јас истиве "маки" како тебе, освен што немаше ова грчеви. И синче од аптамил престана секој ден да кака, па пробавме аптамил комфорт, ништо и од него. После пробавме со Бебелан, секој ден какаше ама откако ја сменија формулата зеленила имаше и сега пие Бејбилов од ДМ. Многу бев скептик ради цената дека поевтино ама синче најмногу го сака. Сега и крвна слика правеше за вакцина, супер си е сѐ. Аптамил е предобро млеко, мислам од формуливе е најблиску до мајчино ама ако не прија не прија.
Нема дм кај нас тоа ми е проблем. Баш ќе видиме педијатар ќе кажи дали е до млекото, пошто од првиот ден е на аптамил па немаше мака, сега последнава недела не знам што е проблемот, најверојатно дека го прекинав чајот.
Нас ни рече таков му е метаболизмот. На почетокот на секое јадење какаше..и одеднаш почна по еднаш на ден или на два дена по еднаш.
Mamicki dali mozam da pijam paracetamol dodeka dojam edna nedela sme stari dali bi imalo steta? Imam konstantno tt 37,5-38
Jas koristam Hipp combiotik ,eve nema den da ne e iskakana najcesto 1 no nekogas i 2 pati ,probaj moze toj ke prija.
I moeto devojce e 7.5 so 22kg. Hahhaha Me nasmea. Duri se gleda co ogledalo i mi vika :"ti velis ne jadam eve sega jadam pak sum slaba...nemozam da vi pogodam"!