Бебе не сака да цица од десната града, а ја ставам плаче, веќе неколку дена по ред се молзам навечер пошто ми стврднува. Незнам дали е период што така прави...
Ако до сега цицала нормално од таа града период е. Мојот многу повеќе цица од десната, отколку од левата. На левата се нешто се буни, плаче.
Истото ми го правеше една недела, баш пишував тука. Период е. Секогаш нуди ја прво десната града особено ноќе додека е поспана.
После царскиот и јас кренав тт, и тоа уште в болница (ми ставаа кетонал). Дома имав цела недела и повеќе тт38 , пиев парацетамол. По некое време ми спадна тт, но за една недела пак се јави. Мене и од раната ми течеше лимфна теечност, пиев панцеф,ама знам дека тт беше од градите. Имав и трески, градите жешки, тешки, што да ти расправам...Мора бебе на цице како што ти пишуваат членките, туширања со потопла вода пред доење (да се одзатнат каналите) а после цицање читав требало со ладна. Ако имаш многу жештини, ставај ладни листови зелка(претходно со толчник или сукало исучи ги да пуштат сок). Треба и одмарање и измолзување кога ептен ти се преполни . Ќе помини само треба трпение И да се редактирам-правев масажи со раце и држев шишиња со жешкаа вода кај што имав грутки...
Бебе во рок од 30 мин. кивна 10 пати. Ноќе го покривам со тенко ќебенце. Ми спие по боди на кратки и чорапчиња. Дење жешко, ноќите свежи. Незнам како да го облекувам навистина. Овој период како ги облекувате бебињата?
Внимавај со хипеρманганот да не му ја изгоρиш κожата на бебето. Тρеба да знаеш добρо да го ρаствоρиш аκо остане неκој κρистал неρаствоρен може да му ја изгоρи κожата.
Боди без ракавчиња, пантоломчиња танки со долги и бенкиче со долги ракави и чорапчиња обавезно. Исто и преку ден вака и ноќе.
Еве и јас се будам со тоа прашање. Сношти прв пат му ставив танки пижами долни и боди на долги само горе ама претанко. Рацете и градите му се ладни,има шанси да муу студи?? И чорапчиња носи, со танко памучно ќебенце покриено... Ако ја има некој табелата што кружеше со степени и облека ве молам прикачете ја
Жени ви завидувам на температурата што ја имате дома да можете на долги да го облечете бебето со чорапи. Кај нас во 23h е 28 степени.
И кај нас во 23ч е 28 степени. Но, спиеме со отворена врата од спалната, а во ходникот оставам отворен кант. И во 04 веќе е ладно. Па ја затворам вратата од собата. Незнам како е најдобро, само да не ми настине.
И кај нас, пекол е клима пуштам навечер до 27 да дојде. Цела ноќ употен спие и откриен. Едвај чекам да заврши пеколов, вчера малце посвежо беше се препородивме
И ние со отворен прозор спиеме. Да не знаеш дали е најдобро на отворен прозор да биде, на промаја, на клима, или па натурал ама така ќе се препоти, тој и вака се поти. Хаос ова лето со страв сум цело време. Особено па сега дека беше со вирус
И јас сум со страв да не настине, бидејќи многу е мал нема ни три месеци. Денски кога го држам во раце и тој и јас испотени. Па преслечи го. И јас едвај чекам да застуди. Ќе знам како да го облечам синко.
И јас најмногу се плашам од таа промаја, само ги затворам вратите оти дува од сите страни насекаде ми е отворено, аман веќе. Клима пуштам па ладно, исклучувам па жешко е И јас сакам есен да дојде да здивнеме, ако не се задржи, да продолжи летово и наредниот месец Мојата е за некој ден 5 месеци, спиењето денски го продолжи, првата дремка и е 2 саата отприлика, може и 2.5 некогаш, тоа е ново што смени. Друго ново е што се врти на меше ама не и обратно. Со рачињата фаќа убаво, ако види нешто пофаќа да го фати. Јас ако ја држам во раце и земам да пијам вода или јадам нешто пример одма пружа раче да фати и она чашата и ме гледа во уста ако јадам и се смее, не разбира уште дека е јадење. Со дохрана ќе почнеме од наредниот месец, кога ќе наполни 6 месеци, за сега сме супер само со мајчино млеко, немаме потреба од храна плус. За тоа што пишував што кашлаше помина, еве недела дена веќе нема ни хрчење ни ништо, само по себе помина да кажам ништо не сум и ставала освен морска сол. Почна неколку дена да писка на цел глас, да си ги слуша гласовните способности, мења звук и се радува, се смее сама Толку од нас. Чао
Така правам ама пак молзам ќе пукнам. Мојата 3 вечери по ред си спие убаво ја преспива ноќта. Ги будите ли вашите за цицање? Или дали ги ставате на града? Јас ја оставам да спие...
Леле како не знаев за ова порано. Јас уствари не ни знаев што е тоа, ама свекрва ми рече дека се ставало и тоа му ставаше во водата кога го бањавме така само ќе протресе и цела вода црвена и кога се извапцаа алиштата што ги ставав во водата се изнервирав и прекинав да ставам од тоа, да знаев дека може да предизвика горење воопшто немаше да ставам. Ама ајде прво ништо не знаеш и коа слушаш друг така е за второто ќе знам