Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Нормално е.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Бебе не сака да цица од десната града, а ја ставам плаче, веќе неколку дена по ред се молзам навечер пошто ми стврднува. Незнам дали е период што така прави...

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Ако до сега цицала нормално од таа града период е. Мојот многу повеќе цица од десната, отколку од левата. На левата се нешто се буни, плаче.

На crazylady и ines.h им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Истото ми го правеше една недела, баш пишував тука. Период е. Секогаш нуди ја прво десната града особено ноќе додека е поспана.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И на моево му клука:)

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    После царскиот и јас кренав тт, и тоа уште в болница (ми ставаа кетонал). Дома имав цела недела и повеќе тт38 , пиев парацетамол. По некое време ми спадна тт, но за една недела пак се јави. Мене и од раната ми течеше лимфна теечност, пиев панцеф,ама знам дека тт беше од градите. Имав и трески, градите жешки, тешки, што да ти расправам...Мора бебе на цице како што ти пишуваат членките, туширања со потопла вода пред доење (да се одзатнат каналите) а после цицање читав требало со ладна. Ако имаш многу жештини, ставај ладни листови зелка(претходно со толчник или сукало исучи ги да пуштат сок). Треба и одмарање и измолзување кога ептен ти се преполни . Ќе помини само треба трпение:) И да се редактирам-правев масажи со раце и држев шишиња со жешкаа вода кај што имав грутки...

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521

8. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Бебе во рок од 30 мин. кивна 10 пати. Ноќе го покривам со тенко ќебенце. Ми спие по боди на кратки и чорапчиња. Дење жешко, ноќите свежи. Незнам како да го облекувам навистина. Овој период како ги облекувате бебињата?

9. Deanna T

Deanna T Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    Внимавај со хипеρманганот да не му ја изгоρиш κожата на бебето. Тρеба да знаеш добρо да го ρаствоρиш аκо остане неκој κρистал неρаствоρен може да му ја изгоρи κожата.

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Боди без ракавчиња, пантоломчиња танки со долги и бенкиче со долги ракави и чорапчиња обавезно. Исто и преку ден вака и ноќе.

На babyboy1 и Bebac им се допаѓа ова.
  11. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Еве и јас се будам со тоа прашање. Сношти прв пат му ставив танки пижами долни и боди на долги само горе ама претанко. Рацете и градите му се ладни,има шанси да муу студи?? И чорапчиња носи, со танко памучно ќебенце покриено... Ако ја има некој табелата што кружеше со степени и облека ве молам прикачете ја:)

На babyboy1 и Bebac им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Жени ви завидувам на температурата што ја имате дома да можете на долги да го облечете бебето со чорапи. Кај нас во 23h е 28 степени.

На WonderGuurl, Butterfly1107, Frosty! и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Во Велес среќа овие два дена падна температурата...леле едвај чекам Септември, и да залади више..:whew:

На Bella*, Butterfly1107, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И кај нас во 23ч е 28 степени. Но, спиеме со отворена врата од спалната, а во ходникот оставам отворен кант. И во 04 веќе е ладно. Па ја затворам вратата од собата. Незнам како е најдобро, само да не ми настине.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    И кај нас, пекол е клима пуштам навечер до 27 да дојде. Цела ноќ употен спие и откриен. Едвај чекам да заврши пеколов, вчера малце посвежо беше се препородивме

На Jana06, Dikinzi и Bebac им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    И ние со отворен прозор спиеме. Да не знаеш дали е најдобро на отворен прозор да биде, на промаја, на клима, или па натурал ама така ќе се препоти, тој и вака се поти. Хаос ова лето со страв сум цело време. Особено па сега дека беше со вирус (facepalm)

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И јас сум со страв да не настине, бидејќи многу е мал нема ни три месеци. Денски кога го држам во раце и тој и јас испотени. Па преслечи го.
    И јас едвај чекам да застуди. Ќе знам како да го облечам синко.

18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    И јас најмногу се плашам од таа промаја, само ги затворам вратите оти дува од сите страни насекаде ми е отворено, аман веќе. Клима пуштам па ладно, исклучувам па жешко е :sweat:(facepalm)
    И јас сакам есен да дојде да здивнеме, ако не се задржи, да продолжи летово и наредниот месец :doh:
    Мојата е за некој ден 5 месеци, спиењето денски го продолжи, првата дремка и е 2 саата отприлика, може и 2.5 некогаш, тоа е ново што смени. Друго ново е што се врти на меше ама не и обратно. Со рачињата фаќа убаво, ако види нешто пофаќа да го фати. Јас ако ја држам во раце и земам да пијам вода или јадам нешто пример одма пружа раче да фати и она чашата и ме гледа во уста ако јадам и се смее, не разбира уште дека е јадење.
    Со дохрана ќе почнеме од наредниот месец, кога ќе наполни 6 месеци, за сега сме супер само со мајчино млеко, немаме потреба од храна плус.
    За тоа што пишував што кашлаше помина, еве недела дена веќе нема ни хрчење ни ништо, само по себе помина да кажам ништо не сум и ставала освен морска сол.
    Почна неколку дена да писка на цел глас, да си ги слуша гласовните способности, мења звук и се радува, се смее сама :D
    Толку од нас. Чао :hai:

На mother_nature, Thallia, MinnieM и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Така правам ама пак молзам ќе пукнам.
    Мојата 3 вечери по ред си спие убаво ја преспива ноќта. Ги будите ли вашите за цицање? Или дали ги ставате на града? Јас ја оставам да спие...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Леле како не знаев за ова порано. Јас уствари не ни знаев што е тоа, ама свекрва ми рече дека се ставало и тоа му ставаше во водата кога го бањавме така само ќе протресе и цела вода црвена и кога се извапцаа алиштата што ги ставав во водата се изнервирав и прекинав да ставам од тоа, да знаев дека може да предизвика горење воопшто немаше да ставам. Ама ајде прво ништо не знаеш и коа слушаш друг така е :@ за второто ќе знам :)