јас не знам точно кога почна ама се ми се чини дека веќе 3 месеци само ги посматра и им се воодушевува. Сега е 6м
Мајка нас преку ноќ ни помина газето од оваа крема и уште ја користаам а имавме дури и ранички од што бевме потпарени...
Толкаво е и моето, и само ги лиже и глода прстињата, а не си ги гледа рацете сеуште. Па затоа се запрашав
Zavcera primivme vakcina 6tovalentna , dali e mozno.posle davanje na Ad da.mi povraka od toa dali ima nelakva vrska ? Bidejko nikogas predh ne mi povratila znae da bljucne ama mlaz ne
Мајки дали грав, зелка, портокал и др што предизвикуваат грчеви не се дозволени да се јадат цело време додека доиш или додека бебето има грчеви, и штом му поминат грчевите дали може да си јадам ?
На твој ризик. На моето му поминаа грчевите, па му се вратија после 3 недели од една краставица што изедов. Можам да замислам што ќе се случи од грав. Јас би почекала до 6 месеци барем и тој самиот да почне цврста храна да јаде. Колку сум психички падната од неговото плачење не ми се помислува на таква храна.
Ја прими ли ротата? Од неа да не повраќа? Едит: Сега видов во другата тема дека не примила рота. Не би требало да е од шестовалентната посебно не после 2 дена. Еднаш само ти поврати? Може не е ништо страшно, да не и дошло многу млеко или нешто слично.
@prinstongirl2 @WonderGuurl нашиве се тука некаде. И мојот ги јаде рацете ама сеуште не ги гледа. Дали ги држат главите? Мојот може да ја држи ама морам да внимавам му се клати на сите страни, сеуште не е стабилен.
Леее фала ти премногу денес бев вадев конци раната супер, на ехо ме гледаа и таму се океј и отидов и на дигестивна хирургија и ми рекоја дебело црево не е испразнато али од тоа нема шанси да се дига тт. Па да проверам урина да не сум закачила инфекција од катетар и ми дадоја панцев ова од гиникологот. И ако урина е чиста значи ќе се градите дали пребрзо се полнат значи 2часа ако не цица бебе или ако не се измолзам сами течат и се жешки. Извини да те прашам по колку парацетамоли пиеше дневно? Јас пијам по еден али на вечер ми се качува тт и ми треба уште еден
Ја држи ама му паѓа, не е стабилен. Не ни сака кога е на меше да вежба, веднаш протестира. Инаку ептен лиги му течат, ги јаде прстињата, прета цело време раце нозе (тоа од раѓање вака), пробува да ги насочи рацете кон одредена играчка што му ја покажувам, како за бокс му се стокмени дланките и ја удира и мава играчката. Ги трие очињата, завчера се гребна во око и заработи капки не сака да спие преку ден, само да шета во раце и да разгледува, се насмевнува кога му зборуваме со радосен тон, тоа отприлика
Јас вака го облекувам само ако е темп.дома 20 степени.. Јас му облекувам боди на кратки и долу кратки и без чорапи покриен со тетра..темп.дома 24-25 степени Остави го само на боди немора отворена врата и кај 4 ќе го покриеш со потанко кебенце
Исто и стрина ми кога го виде моево само по боди на 2 мес ми вели леле ние вака да ги оатававме децава бабати ќе не избркаше од дома.. Кај со широк повој, над него некакви мелни ги вика таа како најлон биле демек да не прокиснува и повиени да не мрдаат ич..тоа среде лето и ги носела со нив на нива на 30+ степени...Грев ме фати ко ми кажа
Vreminjata se menuvaat, lugeto se educirale i svatile deka gresat.. Samo ovie ostanatite vo toa vreme nemozat da se naucat na nisto. Se e za niv ladno, pa sto ke mu stanelo ako mu topnele od zaprskata, pa da pielo mleko od kozata na Stana,pa ne smeelo ova pa zosto vaka, pa kako ke spielo samo so edno carsavce.... Milioni izumi... Neka si sedat vo 18vek nemam nikakov problem so toa. Moite deca jas gi gledam..kleta sum sto sega!
И јас тоа баш си размислував ризик ми е толку пазев до сега сега баш 3 месеци сме и јас ќе си почекам ми е жал
Девојчиња здраво, едно прашање оти некои работи сум ги заборавила... Колку треба столици отприлика на ден да има бебе? Мојот е 3 недели и овој ден само два пати е какан за разлика од другите денови кога ми какаше почесто. За разлика од другите денови немаше ни грчеви јаки и си спие и цица на 2-3 саати. Не знам дали е ок тоа и од почеток не ги "пуни " пелените она да тежат секогаш, ама па одлично напредува дури и не ставија на 3 саати со подој оти качуваше доста.