Јас во оваков случај сум спремна да купам аларм за дишење, температура и слично. Да си зачувам мир. Провери дали има таму, или на интернет ако можеш да нарачаш.
Ne ja primivme rotata psoo sme kasnele 2 dena. Valjda ne e nisto strasno sto ne ja primivme taa . A i nekaki bev skeptik dali da ja primime ili ne. Pa 2 pati samo taka vo mlaz mi povrati pa neznaev od sto bi mozelo dr da bide da nee slucajno od vakcinata no ete ne bilo. Fala mu na Gospod nemavme nikakva reakcija do sega ,valjda vise ne treba da ja sledam za tt kako i e .
Majki beba mi zaspiva legnata na mene so stomaceto i se potime edna od druga ,denovive nesaka nikako druske da spie pa moram vaka. No mi e strav bidejko zaspiva i ja ostavam da si spie taka ispotena poso ako zemam da ja presoblecam ke ja razbudam a edvan se zaspivame. Prasanjeto mi e dali neso nedaj boze moze da i bide so spie taka ispotena. Ja pokrivam i ne spie na promaja.
Јас јадам патлиџан, морков, кромид (запржен во ручекот) и компир. Мислам дека пашканат и рен не би сметало ама немам пробано. Тиквица јадев ама како ќофтиња направена изрендана со јајце и презла, така не ми сметаше ама сега ми е страв.
Баш го прашував докторот што ме пораѓаше, тој рече макс 4 на ден смее, ама јас кога ми беше најтешко мислам 3 пиев( поручек/ручек/вечера) само тоа еднаш/два пати така , не сакав да претерам , страв ми беше да не е проблем за доењето. Другите денови пиев по потреба еднаш во ден (во меѓувреме трпев а некогаш два пати. Некаде две недели се занимавав така со тт, парацетамоли, панцев...хаос ама поминаКога мокрев имав болка, ама пак не проверив мокрача тогаш...
Рачињата така околу 3 3 и пол ете, а ноџињата на 5 моево. Прво се маваше по колкчиња, (ваљда за јадрата да му се појават хаха се зезам ), а потоа почна да ги фаќа стапалцата, обично ги забележуваше кога му менував пелена.
Не е ништо страшно на доење може да кака и 7 пати ,а може да кака и еднаш на 7 дена .Мене бебе на почетокот првите недели ми какаше сигурно едно 5-6пати на ден,а сега ми кака преку еден ден по еднаш.
Да во Австрија, бев тука во Јане да и ја стават пошо нели заглавив зарад коронава тука во Мк ама ми рекоа као почекај подобро да ја прими кај што си ја има веќе примено првата, као не можеле на картончето добро да прочитаат и ок реков, кога бев на контрола Австрија ми рекоа немат никаков проблем и ги прими рота,прва шесттовалентнс и пнеумокока.
Леле мајки што сум видела Бевме кај едни пријатели, 4 деца од кое едното е 4 месеци (моето 5), и поголемите јадеа смоки и мајката му вика на едното оди донеси тањирче за смоки и му дава на моето и викам јас аа не му давам смоки мал е. И таа вика лелее па јас на моево му давам се што јадам јас вика и од манџичка му топнувам.. сабајле му правела каша од компир ЈАЈЦЕ И СИРЕЊЕ..а јас тука се плашам да не ми даде некаква реакција на алергија од нешто ново што воведувам.. вика јас сите 4 така ги израснав ете ги живи здрави се, леле луѓе се запрепастив!
Како бубулици се црвени со бело внатре. Фала ви @Dikinzi @elcezelce . Ај уште едно прашање, на два месеци се примаше првата вакцина? И што мислите за широк повој? На моево од Систина ортопед пиша дека е наодот уреден и нема ништо, ама да носел до 4 ти м. Не носи и нема да носи. Ни Константин не носеше. Не знам што и беше...
Јас пред некој ден забележав дека на малото му се имаат појавено нешто како мозолчиња, ги има претежно на едната нога повеќе а има и на стомакот малку. За око скоро се незабележливи, се осеќаат само на допир како рапава му е кожата. Не знам што би можело да е , се си мислев дека е од жешкото