Малава два дена премногу плаче ме загрижува јаде се како што треба ама спие преку ден до 15 минутки со нишкање и пак плаче и по неколку сати пак 15 минутки и пак исто тоа е од цел ден,како да беможе да спие а преку време се нешто нервозна е пред некоја недела се смири и два дена пак исто,што мислите?ако не помине и утре да ја носам на педијатра? Па времево топло може и тоа или забчињата нез...
Moze mu e od vakcinata ne se sekiraj. I kerka mi kaka tecno i toa se slucuva i po 4 obilni peleni. Samo neka cica cesto oti sega e zesko i oti kaka. Ako treba cel den da ti e na cickata ke se stabilizira. Moze uste se cisti bebceto. Ke pomine. I ne e bebeto nervozno, uste e malo za da poznava od nervoza, grcevi se. Stavaj go koza na koza vrz tebe toa pomaga mnogu. Tuku jas da praSam imam Sab Simplex kapki otvoreni mi sevama ne sum davala na kerka mi. Me interesira dali se ograniceni koga se otvoreni ili mozat da stojat podolgo. Mi go nema upatstvoto. Se izv za lat
издржи мамичке ! забите се сигурно...ке видиш за некој ден ке ти тропне запче...и моево ги вади горните единици со болка плаченје нонстоп на 40 мин.се буди ноке,а денје спие само во раце...ај ке помине само трпение.
Мајки,ќерка ми има 4 месеци,денес се уплаши или се удри од некоја играчка и секундарно викна да плаче силно и се зајде.Преплашена сум,што ако се повтори пак?Ви се случило ли да ви се зајде бебето?Што правите тогаш?
Zdr. Me interesira koga bebinjata gi drzat stabilno glavite.moeto e tri meseci ja drzi ama ne dolgo ili individualno Dee toa
Kakvi lazicki.mila, za kasicki li prasuvas??? Jas kupuvav edni dodeka bev bremena ama tie pokazuvaat dali jadenjeto e vrelo za bebceto ( ako e topla kasickata pobeluvaat, koga e izkadeno si se vrakaat vo normalna boja) ne znam za koj me.prasuvas Zapcinjaa dusoo, zapcinja see. Si probala li da ja namackas malata so nekoj gel za ladenje na nepcata???? Jas prasav ovde pa edna feminka mi go preporaca destinox, moze i da go goltat. Jas ja imam mackano mojata malecka, ama si go rucka i neznam kolku ima efekt. A inaku naseto zabce pocnuva da dzirkaa se gleda malkuuu
Се надевам веке ке излезе,месец помина и исто си седи малце е бело и сосем тврдо а никаде го нема душичка само се нервира и плаче не е весела како порано...
Кај нас често плачење ни е со зајдување Снемува глас, помодрува и трае неколку секунди Таквото плачење ме асоцираше на болка, па мислев од грчевите е, ама како мина времето добив впечаток дека не секогаш во прашање е болка. Зајдува секогаш кога не и е по кејф Пример ако таа сака во раце а јас ја оставам во креветчето почнува да плаче и зајдува, или не и се лежи во релаксаторот и плаче па пак зајдува, море и кога и се јаде многу ми се има случено да зајдува. На почетокот ми беше многу стресно , се плашев да не и бидне нешто, ама сега веќе некако отрпнав Во такви ситуаци веднаш ја кревам во раце, по неколку секунди си зема воздух и продолжува нормално да си плаче. Манипулаторче е моето бебе мора се по кејф да и е. Инаку не бев слушнала за дувнувањето во уста дека помага, баш ќе пробам.
на золвами детето е скоро 2години и уште така зајдува тоа му остана навика и си продолжи така бидејќи знае дека тогаш ќе посветат внимание и сега повеќе се преправа, инаку и јас имам слушнато така кога зајдува да му дувнеш во лице и да не го викаш по име
ист случај со зајдување е и кај син ми нема ден да не се случи тоа и сето тоа ако го оставам да лежи ако не му оди се по ќеиф.и јас многу се плашам мислам дека останува без здив ама веќе некако се навикнав и ка. кога излегува така од контрола јас веднаш го ставам да цица и побрзо му поминува и и доаѓа бојата на лице кога го гледаше тска докторката пред една недела затоа му даде фенобарбитон вика дека е нервозно и плачливо бебе.понекогаш и од грчевите така поцрнува. поздрав
Поставив вчера прашање ама ме игнорирате Ч))))))))))))))) луге од кога бе бебчињата стабилно ја дрзат главата,моето е три месеци и 2 дена ја држи ама ја мавта уште ен бас ептен стабилно.треба ли да се плашам????
На една моја роднина од 4месеци бебето и беше стабилно со галвчето а ние сме 5 и леви десно прави,не е некој проблем не се геижи,секое бебе е различно.
devojce321, моето бебенце е на пат да се роди така што немам лично искуство, но читав доста периодов за развојот на новороденче (во случај да немам време кога ќе се породам) и мислам дека нема потреба да се грижиш. Самостојното држење на главчето, односно недржењето е red flag на 6 месеци. Но секое бебенце се развива различно, па дури ни тоа немора да значи дека е така. Како и да е, сакав да ти пишам дека по она што го читав, треба повеќе време да поминувате на стомаче (tummy time) бидејќи на тој начин најмногу му се зајакнуваат мускулчињата на вратот кои помагаат за држење на главчето.
Mamicki vovedovme kasicki vo ishranata na malata ima 5+ meseci ama kaka po 5-6 pati na den. normalno e ili?
Можеби е ок исто и ние малава јаде овошни секој ден и еве ја два три пари на ден кака а пред тоа на два дена еднаш.