Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    ауффф како што уште ме тепа и хормони и дома дремењево се напнав.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Колкаво е?
    Тие белички се чистење на бебето од мајката . Тоа се твои хормони, ќе ги исчисти. :)

3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Искрено жал ме фати многу за малото, внимание ич не му посветуваат. Го оставија во количка и толку а тоа сирото едно мирничко абе душа. Па јас си играв со него а тоа ги стегнало рачињата цело време не ги отпушти, не фаќа ни играчки, ме замисли малце..

4. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    273
    Не не.. Бебето е скоро 2 месеци.. Такви бели имаше на лицето и се исчисти скоро до 6 недели. Овие се ептен мали, не се ни гледаат. На стомакот му се малку како ептен нали црвени точки и се губат а на ногата исто се мн ситни ама воопшто не се гледаат

5. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pa taka mi rekoa,nie sme 2 ipop mes. Trebalo tocno do 12ta nedela da se primi ,nie sme 12 +2 i ne i stavija zaradi toa. A moze i bolje so ne ja primi poso citam mn losi iskustva so rotata

6. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Фала ти мила ми олесни малку.. Гледам слични проблеми сме имале :):hug:

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.170
    Допаѓања:
    26.081
    Какви лоши? Ако мислиш за реакција, од рота едино може малце да повраќа ( не е кај сите и не паѓа на кг) ништо страшно и диареа може да добие,ни крева на температура, ни ништо. Ние поминавме без реакција и од двете дози.

На LadyC и elimkd им се допаѓа ова.
  8. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Не се зезам. Дома ни е свежо 23 степени максимум оди преку ден темп. Секој ден ја капам и некако ми е страв по куси. Еден ден ја слеков по куси и цел ден икаше можеби од друго ама нз.

9. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Баш како што кажа на допир само се чувствуваат.
    Вака прво имавме такви како мозолчиња. Тие на почетокот што се чистеше му беа само на лицето, после кога му се појавија и на телото пиеше антибиотик и му се изгубија.
    После тоа му се појавија овие само на допир што се осеќаат. Докторот ни рече пет пати бањање без главата и белогент. Јас го бањав три пати и мачкавме белогент и му се изгубија. Е сеа пак му се појавија такви на допир и докторката што го прегледуваше пред вакцина рече дека се од топло да не ставам ништо.
    Се јавив и кај матичната и ми кажа се додека нема гној да не ставам ништо зашто очигледно дека му е таква кожата. Рече има атопична кожа, која се пренесува преку мајката и дека до третата година ќе биде вака. А точно е и јас имам сува и атопична кожа со повремени егземи :/

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Моево ја прими кога направивме 12 недела и 2 дена точно . ..Таму педијатаротт рече демек се примала до 3иот месец....абе сите си прават како им чини ..чудна работа, ние сме од ПП, значи воо цела држава за мн работи не се усогласени докториве. А на нет читав дека до 15 недела можи. Сепак, и во календарот на имунизација пишува дека ротата почнува најдоцна во 12 недела а завршува во 32. Нас за втора доза мн брзо ни закажаа ама јас ќе видам да има барем 40 дена меѓу дозите...(пишува од 4-10 недели).

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Ние ја држиме не цврсто амаморам да припазувам оти когасе исправи гледа гледа и че акни во мене со сета сила ххх.. И морам да го припазувам

На Chuchanov, WonderGuurl и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мојата ја држи цврсто и се сака исправена да е, само што не сака во кенгур да ја шетам ќе почекам до кај 3 месеци па по малку ќе ја ставам.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Икаат и кога ќе подголтнат од ждригнатото. Кисело им е.

14. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Да си јадеш се. Пробувај по малку првиот пат. Ако нема гасови бебе, се е ок. Ако плаче не значи дека мора да е од тоа. Но ако приметиш дека три пати после грашок е плачливо, се витка, има гасови, не јади веќе грашок.
    На пр. Дента кога се породив, само што ме однесоа во соба имаше ручек грав! :) не јадев секако.
    И уште не сум јадела. Ама јадев грашок, боранија, свежа зелка, благо, чоколади....

15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Веќе 10 месеци се чудам oд вакви маjки па и мене ме прават луда штo не давам се на бебе :D

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не си ме читала веројатно, мислам досадна сум веќе со грчевите :D Си јадев јас, почнав да се враќам на старата исхрана полека ама му се вратија грчевите 3+ сме. Еве цела недела мака мачиме. Ќе почекам уште малку.

На Leo_29 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Оф бее, душички бебенца. Не можам многу и не сакам да коментирам зашто не знам нит кои се луѓето нит како прават. И четврто и десетто бебе да е, сака внимание, почесто владее она - ех за првото се тресев, за ова немам гајле. :^) Да, ама и тоа е личност за себе. И тоа бебе треба да се воспитува.
    Едни пријатели имаат три деца. Кога бевме да го видиме лани, имаше веќе 4 месеци бебето, татко му го фаќаше, го придрмуваше, спушти-крени ко да е бејзбол топка. А не е добро така да се треси бебе, поради мозочето, можно е мали потреси да има.
    Ама тој сакаше да покаже колку е вешт, спретен, веќе со третото е опуштен. Напротив, многу лошо го доживеав.

А за тоа што пиша, навистина 4 месеци, ништо да не фаќа хмм. Тоа би требало да се посега да се влечка на под, да фаќа играчиња. Ах лелее. Ај здрави живи прави да нѝ се на сите. :l:

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Штом тие имаат 4 деца, на бебето верувај најмалце му е потребно внимание :D
    Ама за храната и мене ми е жал кога ќе чујам дека ги хранат со сѐ и сешто :( Но веќе не ме изненадува ништо, секакви нѐ има.

На Mami3, elimkd, MinnieM и 3 други им се допаѓа ова.
  19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки, кога почнаа да ви лазат бебушите :inlove:?

20. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Кога ќе речат"ништо не им е"ептен ме иритира.Близнаците беа на адаптирано млеко оброк прв од 6 ипоп месеци и ич не брзав дур фатија ред дека тоа е ручек.Доручек на скоро 9 месеци и вечера околу годината.Ужинките покасно и еве ги скоро 2 год немам никаков проблем со јадење и која комбинација да ја направам јадат.Бебето ми е 2 медеци и е на доење и е родено поголемко и планирам и со него после 6 месеци да почнам,ако не е довопно доењето попрво ќе дадам адаптирано одтколку храна.