Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    А кога киваат? Нешто бебе овие два три дена мн ми кива

2. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мене за акните кој имаат белко ми рекоа со октенисепт спреј на газа и да избришам и се губат за 2 или 3 дена.

3. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Киваат од разлика на возфухот,мислам топло ладно и на сонце.Тоа не е настинка, нити па им е ладно.И да има понекогаш суви мрсулчиња е нормално.На чепкалка за уши стави физиолошки раствор и исчисти ги ноздрите само на почеток.

На Maja92@ и prinstongirl2 им се допаѓа ова.
  4. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    И мене тоа ме подзамисли, треба и они да се трудат околу тоа да му покажат, да му подаваат играчки и сл..ајде да се живи и здрави :hug:

5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Како и да е тоа е бебе, му требаат мајка и татко. Едното го зема (6 години има) за малку не му падна значи, вика и јас знам да држам бебе..на крај јас со моево у рака го земав и тоа, па татко му тогаш виде и му текна да го земе..Хаос.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Малиов ја прими 4 дена пред да направи 12 недели, се прима до 12.
    Во Ремедика го прегледаа кога се роди и сè беше уредно, но ми рекоа широк повој да му ставам, па дури и купив од гаќичките. Двапати можеби му ги ставив и прекинав. Бев на преглед кај Антоније и рече ако е сè уредно, не треба. Зошто да го загревам на топлото, а башка не е ни убаво без потреба да им ги загреваме тестисите.

Последна измена: 21 август 2020
    На LadyC и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Хаха и јас кивам така, сите ми се чудат. Не сум сретнала досега некој со истиот 'проблем'. Искачам од сенка на сонце или обратно и кивам неколку пати во серија. Од сакото кивање почнува носот да ми тече и поминува.

На Andra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    ние имавме 1 месец и самл со камилица го чистев поконцентрирана со памукче
    . Коллу пати сакам денес толку... Од одма не се исчистија ама 1,5 немаше ништо

На Andra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    можи и од прашина да е..

10. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Реакција нешто имавте?

11. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Здраво мајки. Бебето ми е 2 ипол месеци и периодов не сака да ми ждригне, го кревам до мене го потчукнувам по грбчето и плаче многу потоа исто така го седнувам и го навалувам исто го потчукнувам исто плаче и не сака да ждригне. А иначе се случува само ретко сам од себе да си поджригне дур јаде од шишенце. Дали има некој такво искуство? Иначе не јаде големи оброци туку помали по 50 мл на еден два час, иако не внесува многу сепак треба да ждригне.

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не, ништо.

13. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Ох супер, дајбоже и ние да минеме 2 мес и 3 дена сме а нешто короната мн почна да се шири кај нас во истокот бидеќи немаше ништо и сега мн ми е страв д го носам

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Во Скопје не е ништо поарно, но мора да се прими, тоа е. Рано сабајле оди и прва таму, да нема никој.

15. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Имаме 4 недели и ни се појавија вакви брунчиња на лицето,од што може да е и дали сами се повлекуваат или треба нешто да ставам? Секој ден се повеќе има.

Прикачени фајлови:

16. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да не е од топло вака нафрлано расоблечија малце ,види ако се повлекува од топлото е ,ако не консултирај педијатар .
    @LadyC јас не сум ставала широк повој ни на двајцата ,вчера баш бевме кај Антоние на ортопед и кажа дека без направено ехо не треба да се препорачува така од ракав што се вика стави широк повој ,еве бебе мое имала развиени колкчиња и ноџиња какп за 6 месеци да има ,а не 6 недели.Ако ти е мисла широкиот повој он препорачува и порано од 6 недели да се дојде на преглед со ехо.

На Thallia и LadyC им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ауу ова ептен за анксиозни. Не дај боже да снема батерија ќе си умрам на лице место :D

Шала на страна, срам ми е да признаам на блиските ама еве тука ќе си кажам. На секое негово спиење без разлика дење/ноќе го проверувам дали дише. Се надевам повеќето сте така зашто веќе се осеќам како лудача . Не знам од каде тој страв или што и да е. На мајка ми што и да и кажам само ми врти со очи као претерувам, да сум се опуштела, па многу сум се тресела околу него, а познавајќи ја сигурно била истата. Лесно е кога не израснала од страна да ми дава коментари.

На PurpleMind, Natt *, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Читам божем, ама толку сум излапавена што не знам кај терам. А и некако многу брзо ми се полни темава, многу мислења. Ако, нека има. ;)
    Толку ли многу му влијае на бебе твојата храна? Пробај обработена, варено, печено, може ќе е подобро. Да не е бебе во скок? Еден од поопасните е тој на 3+, може да не е до јадењето.
    Ти си знеш најдобро, мое е само да си кажам. :talk:
    Па мислам дека не. Ако му е ладно грбчето о стомакот, тогаш му е ладно на бебе. Рацете и нозете, а и кивање не се знак дека му е ладно. Чисти го носот деновиве со аква марис или некое такво.
    Можеби се чисти. Ако имаат бели врвчиња и се шират по телото, ако не се губат, а само се зголемуваат може да е бактериско. Тогаш доктор. ;)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Расоблечи го, многу да не е облечено?
    Јас би го однела веднаш на педијатар, немој на своја рака да го мачкаш