И јас понекогаш го проверувам Ниту икањето не е, читам некои мислат дека му е ладно на бебето ако ика.
@elcezelce @0ли кога се одеше прв пат кај Антоније? И јас сум кај него и со поголемиот Фала ви најпуно инаку. И да прашам пак, кенгурче за бебе од кога се практикува? Аман здосадив знам, ама не користев со Константин, сега сакам да ми биде прва алатка место количка. И што да не јадам кажете, вчера си брцнав цела ќеса доритос, збесна бебе од грчеви...
Јас отидов порано, 1 месец имаше, ми рече подобро е порано, не морам да чекам 2 месеци да направи. Мене ми рекоа кенгур од 3 месеци дека обично може да се користи, но не би можела да ти одговорам, не сум го ставила уште.
Различно е, мене на 6 почна војнички да лазе, сега на 7 на колена ама не прави многу чекорчиња, ќе се крене, ќе се клати, ќе се пушти за лазење малце и оп ете се превртила ама рано и е. По книга мислам дека е 8-9.
Не икаат само ако им е ладно. Посебно малечки бебиња, имаат затоа што голтнале повеќе воздух при јадење. Сепак според мене мислам дека е многу ама за надвор сигурно не го облекуваш така.
Јас скоро секое шетање го ставам во кенгур некаде пред да наполни 3 месеци откако почна главчето цврсто да го држи. Маж ми порано го стави и рече дека му е ризично, не го осеќал безбедно,па почекавме. Немој да јадеш такви ствари како чипс, смоки, газирани сокови, чоколадни ствари. Се што е со зачини смета. Јас сум стрвла за грицки ама сега јадам само солени крекери. За другото сигурно си читала зелени салати, овошје со лушпа, мешункасти не.
Ај да те утешам и да ти кажам дека не си лудача со првото буквално секое спиење бев до неа не се двоев од страв.. сега со второво сум опуштена ама ако одам го ѕиркам чат пат и јас проверувам дали дише дури и на телефон апликација како бејби монитор само у меше гледам дали дише А за грчевите не знам што да кажам.. се пазев не јадеш ништо што мислев дека предизвикува грчеви а највише го прекинав млекото и после некое време пробав со млеко и не му се јавија.. сега веќе не пазам (а благо и газирано сум знаела да си кснам и напијам по малце).. еве вчера се натепав зелка манџа и бебе супер беше ма да кај нас не ни можам да ги наречам прави грчеви зошто бебе никогаш не ми се утепувало од плачење туку само ќе закенка ќе си прдне и престанува, а плачење со саати до сега немало (пу пу да не си го урочам сега и јас)
Site si rabotat kako sakaat ocigledno ,taa koga izbroi kolku imame tocno recee aa nemoze ovaa se prima do 12ta nedela i spored sistem ne smeeme da stavame ako e pominat terminot . I mene me zacudi sto za 2 dena ne vrati ama toa e ,nemozes so sila nisto da im reces site se bog da cuva vozdravstvovo ,tolku se drski i bezobrazni toa e cudo. Ajde valjda nisto ne e sto ne ja primivme ,ke bideme ok i bez taa
Е ова со доритосов ти е з@еб. Јади чипс само од компири. Никако пченкатен или со зачин. За промена изџвакај едно лажиче ким. Ако ти е гадно само голтни го со вода. Секој ден практикувај го тоа.
Какви шишиња користите за млеко? Ја имам од чико ама некако многу воздух прима, цуцлата е мн мека и се превиткува и прима воздух, можда од тоа има премногу грчеви. Предложете шише со поцврста цуцла да не се витка мн.
Дали смеам на 3 месечно бебе да му ги измијам очињата со чај од камилица ????? Му се појави ко лигаво и му се залепени изгледа некоја инфекција.
А што е со пченкарниот? Прашувам дека вчера и денеска јадев пченка ама добро поминавме, само 10мин плачеше.
Порано ги миеле со камилица, сега не препорачуваат. Најдобро однеси си го на доктор. Мојот имаше на едното око 1 месец мислам беше кога му се појави и одма почнав со капки, за 2-3 дена се среди.