Да, исто. Првиот ден го измив со топла превриена вода, следното сабајле му беше залепено и го однесов. Имаше инфекција и му препишаа капки.
И уште едно прашање, тие што давате сируп нурс херви како го давате пред јадење по едно лажиче? Бтв лажичката од сирупот е многу гломазна не знам како би го дала, огромна е.
Не се секирај хахахах и јас така само го надгледувам дали дише , а и другарки исто правеле) Мајки сме, мора да се тресеме над нив хахаха па и вака со прво...јас не знам кај терам некогаш
Јас му ја ставам дозата во млеко. И му давав на почетокот насабајле и навечер по 5мл сеа само навечер пред спиење. И јас кога видов дека е многу прашав педијатар и ми рече во млекце
A dali smees a tolku malku vreme da davas takvo mleko ? Poso adaptiranovo se dava na 3 h mora da ima pomegu obrok poso e tesko za prerabotuvanje
Јас со физиолошки на газа од надвор спрема внатре кога се појави зеленко педијатар матичен ми викаше брис да се земе ама се консултирав со очен без брис тобрекс капки 5 дена по 4 х 1 капка уште 3 ден му помина.
Како по упатство во измолзено (може и ад) два пати на ден по 5 мл. Иначе незз кој праша за шише авент цуцла во форма на брадавица и со првото и сега користам. Не ги менувам.
Moeto bebe ima srceva mana I so pedijatarot se dogovorivme kako na obrok po 65 ml majcino pa 65 ml infatrini na sekoi 3 casa. E sega samoto bebe ne mozhe da pie tolku ne saka I go imam terano ama dzabe place ne e ubavo I na kraj mozhe se da mi ispovrati. A vaka mu 3 podobro I samiot si jade kolku saka I celo vreme isto mi vnesuva sekoj den samo sto ne mi podzdrignuva ne povrakja ama ne saka da mi podzdrigne. I legnat saka mn da jade ama dzabe koga kje go krenam place ne saka I zatoa go drzam taka 15 20 min I poslem pak go legnuvam za da ne mi povrati. Na pocetokot mi zdrignuvase kako sednat ama periodov ne saka place.. Ne znam sto mu e..
Јас те разбирам целосно и мислам дека стравот е нормален, имам слушано и други мајки да го имаат истиот проблем.Затоа си се спремив со план б, монитор, во случај и јас да бидам како тебе, а познавајќи се себеси, ќе бидам.
Давав по 20-30 мк чај плантекс и Гас Бамби капки незнам уште што не пробав, многу внимавам на исхраната 2 недели страшни беа, сега сме подобро само чај пие и пробиотик.
Моево бебе е 3 месеци смее капки за толку мало бебе?? Сеа само со стерилна газа и превриена вода го поминав очето и ке видам сабајле како ќе му биде
Дали ќе може да ми го сликаш сирупот и лажичката чудно ми падна и јас го користам истиот ама внатре има шприц за дозирање, гледам и друга членка пишува за лажичка па ако не ти е проблем да видам кој е сирупот
Тоа е емулзија, не е сирупот мислам. И јас таа ја користев, и ја давав во цуцлата од шише пред да јаде, зошто мали е на ад.