Bebeski akni ne go tretiraj so nisto ke si pominat sami od sebe.I eden dobronameren sovet trgni mu gi rakavickite na bebeto na zeskovo epten saklet ke go faka a voopsto ne se potrebni.( izvini ako pogresno aum videla).
Има плус масло од нане во емулзијата и е понова од сирупчето. На син ми му помагаше, а и ептен му се бендиса со сласт си го пиеше.
По правило пченката создава гасови. Мене многу. Некому можеби не, не знам. Ама комбинацијата чипс, па и зачини... гревче детулето. Зачинет или лут чипс никако додека доите, барем не на толку мали бебиња. Ако некој увидел дека не смета нека јаде, ама се сомневам дека има таков. Јас пробав рафлс кечап, не му смета. Ама патос и доритос мене ми сметаат, а не па на бебе.
Од сам старт користиме Памперс премиум, веќе неколку вечери по ред пропуштаат од кај 02 и менам пелени, сабајлето во 6 е мокра. Не сакам да ја будам кога спие, денски немат пропуштено. Кои пелени да ги земам за замена навечер? Имам многу залихи на памперс
Колку кг е бебе и која големина памперс користиш? Исто приметувам неколку ноќи по ред памперсот знае да пропушти. Мислам дека треба да сменам веќе на 3ка, а исто така откако бебе почна поретко да кака (1 дневно), почна повеќе да мочка (мора течностите да се исфрлаат некако), па затоа ноќе се пополни пелените и накиснуваат. Тоа е мое објаснување
Јас од сите Памперс имам користено и не ми пропуштиле досега..а преку ноќ не му менувам значи можи и 10-12 саати да спие со ист памперс и не прокиснал досега..Добро можи 2-3 пати да му се има преполнато и одстрана да му прокисни кај лепенките ако не сум ги стегнала ама тоа ретко.. Да не треба да смените поголемо бројче?
Јас слипи користам и не пропуштаат воопшто. На пример сношти заспа во 10 тогаш последно и сменив пелена и сабајлево дури во 7 наредно менување. Никогаш не ни пропуштиле
Користам 2ка,бебе е 5.5 кг исто многу мочка. 2ка користам,ќе пробам со 3ка али мала е 5.5 кг е бебушката. Предходно исто цела вечер не и мене, али овие ноќи е се е накисната, вечер ќе и ставам 3ка да видам дали исто ќе биде.
Моево е малку потешко, но веќе не е за двојка. Уште неколку имам и ќе се префрлам на тројка. Не пропуштаат, но го засекуваат кај бутчињата.
Земи 3ка,од 6 кг се.Мојата е буцкаста во бутчињата и мешето па баш кнап и беа 2ката на 5 кг. Навечер ми немаат пропуштено,10-12 часа држат,еднаш беше претешка но се си беше задржано внатре. Ако се сомневаш во пелените,смени бренд.. За дишењето,и јас ја проверував/м,нема мајка мислам што не го правела тоа,особено со прво