Толкаво отприлика е и моето, исто 2ка користам, да ги дотрошам и ќе земам 3ка. Се случува за 3 часа да е преполна и претешка, а дека 3ка се поголемки верувам и повеќе ќе апсорбираат
Женски, препорачајте ми педијатар во Систина (во случај да ми притреба кога ќе бидеме во мкд). Се чека ли многу за преглед? И прашање до тие што патувале со кола до мкд: колку често го вадите бебуш од транспортер, и треба ли определено време да биде исправен/легнат (да речеме 5-10 мин или доволно е и пократко).
@Enci201 требаше да патуваме но одложивме заради ситуацијава. Разговарав со педијатарот уште во Јуни за ова.Рече на 2 часа возење,10-15 мин пауза,бебе исправено и малку да се размрда,да цица и така.Баш со @ddevojce дискутиравме на темава,тие си имаат одено од Германија со 4 мес бебе,поминале без проблем.
Ние преминавме од Памперс премиум на Памперс актив бејби заради мирисот (што сите пишувавте овде само јас не можев да го осетам, па после мислев мочката така му мириса) и сега сум презадоволна од актив, никогаш му нема пропуштено. Страв ми е да пробувам други да не се исфрли да си отворам работа, вака си држам до пробаното. Имам уште малку од пакувањето и преминуваме на 3ка за неколку дена.
Jas gi koristam sleepy od zegin i sum pre premnigu zadovolna niednas ne mi propustile ,navecer zaspivame do 21-22 h i ako ne kaka ja presoblakam tek utredenta koga ke stane nakaj 9 10 h i niednas ne mi bila mokra . Bidejki navecer mi sw budi za cicanje 3 4 mib cica i pak zaspiva ,i ne gledam potreba da ja presoblakam da ja rasonuvam ,bidejki pampersov e super. Nie imame 5.600 kg a koristam 3ka veke 1 ned ,probaj ,za taa cena a takov kvaliteten pampers mislam nema
Ние сите ги пробувавме и останавме на Слипи од Зегин. Убави се, на мали не му протекуваат, а и некако ми излегуваа поевтини од другите. Џамбо паковање со 90 пелени е 690 денари.
Кецот со 80 пелени е 480 ден. Двојка преминавме пред некој ден, мм ги купи и не знам точно колку се останатите бројки.
Супер, ќе ги пробам бидејќи немаше последно во дм Babylove 2ка, а ги пофаливте тука. Едно прашање имам,ја ставам бебка на меше да вежба да го крева главчето, ама ми задремува, да ја оставам или рано е? Два месеци е Изгледа ја откри убавината од спиењето на стомак
Оставај ја ,ама биди до нејзе наблјудувај ја почесто ,нас дневната дремка најчесто ни е на стомак пошто само на меше ако е се успива малце подолго .
Тука сум до неа цело време,ама прв пат заспа вака затоа прашувам А што убаво си задрема... Не и беше до вежбање денес Ти благодарам @elcezelce
На секои 2 часа треба да се извади од транспортер а за деца во седиште на 3 часа. Систина јас ги имам носено кај Др.Станка и др.Симонида задоволна сум и од двете докторки.
Честитки! Да се множат како бисерчиња Од Фрезидерм гелот го користам за непца, но искрено нема некој ефект.
Јас да ти кажам спие на меше некаде од 3тата недела.. на почетокот го набљудував ама сега веќе го оставам и навечер и преку ден само на меше спие ама си ја врти главата без проблем, затоа се опуштив скроз
Мајки, синко се сврте на меше ама рачето останува под него, го налегнува. Можно ли е да си го повреди така? Како да му помогнам?