Мојов не седи мирен на меше, само нешто се бори, сака да се сврти, стенка, се поткрева со газот, мавта со рацете. Може кратко да се одмори и да ја погледа играчката со смеење и продолжува. Закенкува кога ќе скапне и го враќам на грб.
Јас користам памперс премиум 2јка и виолета 3јка. Во средата го мереа, 5кг е. Многу сум задоволна од виолетата некако ептен се меки и некако како по удобни да му се. Да го дотроша памперсот и веќе нема да земам. Само не ми се допаѓа што немаат индикатор за влажност.
И јас купив вчера виолета 3ка и ставив на спиење, да ептен се меки некако и памперсот лошо замирисуваат кога ќе се наполни
Ako imas nekoja mast kako kanesten mozes da i stavas, gledaj da i gi seces noktencata ubavo za da ne i vleguva vo mesoto pa da zagnoi.
Ништо, и ние имавме таква ситуација. Ќе порасне за два/три дена и ќе го снема црвенилото. Мислам дека ноктите им се премногу тенки, не можат да навлезат во кожата.
Само ќе помине, мислам дека не мора да ставаш ништо. Ама мене бутките ми паднаа во очи Само за бацување се во нозете
Majki koe cajcr ke mi gi preporacate hipp ili humana koe e podobro ? Davav bekutan no primetuvam deka pojse gasovi od nego i kako da js boli stomaceto pa sakam da smenam ama nez koe
Сакам да купам ранец/торба за бебешките работи кога шетам. Гледав во office plus, loco croco и encimenci. Сакам да е практичен ама и модерен. Какви имате вие? Предлог?
Јас имам од локо кроко на kikka boo siena види го на нет. Околу 1700 го земав. Внатре собира сѐ живо. Јас за кратки прошетки не го ни носам него. Прав бунар е
Малото сега кога го пресоблекував забележав дека има вака како црвенило на стомачето и на рачињата. 2 месеци е бебчето. Не знам дали се гледа добро на сликата, како црвени точки. Прво ми е, и сега за секоја промена паничам
Kako go oblakas ? Ova mi izgleda na vruknici od pretipluvanje, jas malata koa se porodiv ja preoblekuvav i mi se pojavija vruknici, rasobleci bebe ostavi neka disi kozata sledi denes utre ako e od pretopluvanje ke se povlecat
@Chuchanov кај малата пред некој ден се направи вака на палчето на ногата.Јас прво дезинфицирав,па мачкав со Бетадин маст за да не загнои. Ова по препорака на патронажната. Ако немаш дома маст,со изладен чај од камилица премивки прави.