Можно е да му било топло. Ми беше во боди со долги и така беше заспано и покриено со тетра. Фала многу, ќе следам па ќе видиме
Ова е од жешко. Ако живееш во мк боди по долги е премногу. Моето преку ден е на боди без ракави и понекогаш и по пелена го оставам.
Има ли некој накого тактиката за успивање му е тешка? Или е до бебе или до мене.. Навечер абе 3 4 пати се успиваме дур заспие убаво.. Во мене спие легни го по 10 15 мин станал, и така во круг 3 4 пати дур уцврсти... Секоја вечер сме вака, 3 месец почнавме една нед еве
И ние користиме виолетаа и мн сум задоволна, меки и супер се. Земам 3ка, иначе сме 5500 некаде 3 месец влеговме 1 нед. Покомотен е 3та.
Ние сме 5500 и користам 3ка виолета без размислувањр веќе кога беше 4500 сменавме.. Презадоволна сум.. Земи поголем број ако ти прокиснува
Ее уште на такво да го научам.. И така секоја вечер пееме песни и сака напред фа гледа и слуша.. А прекинам се лути
Исто бевме, сега само денско време и пејам да е мирна, ако заплаче или почне да се лути право на топката за 1 минута друго бебе е
И мое бебе има мака со заспивање дури се прашувам да не има некој проблем Значи никогаш не заспива со цицање ко секое бебе ,во тек на денот заспива неколку пати во раце ама чим ја спуштам очи одма отвара ко да спиела 100 саати.Навечер ја бањам цица ја нишам ќе заспие и се буди цело време ,еве денес почнав од 8ипол полноќ дојде јас уште не сум ја заспала Дома ми викаат да не е гладна ама јас мислам не е ,убаво напредува буцка е ,пелени полни редовно .Стварно незнам што да правам веќе ако имате искуство совет кажете.
I mojata ne zaspiva nikogas na cicka , ili so siseto u usta zaspiva a ako zadreme i ja rasoni neso tolku pocnuba da vristi u odi zaspij ja,mora prvo da sw iznaplace da se iznavika pa nekako da najdam nacin da ja uspijam,nejke ni u kolicka nejke nikako,prelu den se uspivame 100 pati ,ja uspivam 20min ,a samo 20.min spie max pola saat. Nejke ni u kola da se vozi,jas ne poznavam bebe so nejke u kola da se vozis i sto ne zaspiva ,samo mojava e nekoj izrod. Nez am sto da kazam i jas maka macam so denskoto spienje,navecer znae da zabusava ama ne tolku kako denski, ama bas bukvalno nikako nejke da zaspie ako ne uspee da zaspie piejki mleko. Poludev !
Исти сме мајки.. Не се гладни, мене ми викаа ќе спие кога ќе јаде. 3 оброка има, исто е. Знаев дека не е до јадењето. Не знам како да се сменат да ви дадам памет. Се осеќам како да го успивам и само чекам нешто да го разбуди и пак да го успивам и така во круг.. 8 месеци е скоро при крај сум со нервите почнав да размислувам и за тренинг на спиење
Обично до 12 спијат оомирно,тогаш имаат повеќе мелатонин во организмот. Ти исто немој да се зрачиш со телефон, синото светли од телефон предизвикува кај тебе да не се лачи мелатонин, а детето преку млекото го добива. Или инсталирај си апликацијата заблокирањез на blue light. Можно е и детето да е преморено, и од кортизолот да се буди. Колку време останува буден меѓу последна дремка и ноќно спиење?
Еј сподели искуство овде ако правите тренинг. Со dr.goodnight ли планираш? Кај Мене проблем е преку ден, ми спие само по 30 мин едно 4 пати. Навечер 12 саати (17:00-05:00) неколку будења после полноќ :/