Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Ние вчера рекорд до 1.30.Ама мислам грчеви и гасови 2 месеци е и знам дека сега се наинтензивни.За гладен не е ,не плаче и е буцко:)

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Бебчево пак спие повеќе,близнаците ми се 22 месеци цела ноќ се успиваме,најадени,изнаиграни,прошетани и од сабајле 2 часа и навечер 2 часа и пак цела ноќ легни стани.Ама споро им изегуваат забите и мислам од тоа е друго нема:)Заради коронава иначе искрено размислував да ангажирам жена за навечер при крај сме со нервите.

3. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Избриши го со тетра пелена убаво и толку.

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Како јас да го пишав ова. Исти сме. Само мене ме бара, и да се носиме во раце сака. 7ипол сме, а не е научена воопшто да седи, нема рамнотежа. Ја држам во скут седи, во хранилка и количка седи ама сама не сака и готово. Се научила сега се фаќа за долниот дел на масата и се исправа, стои сама. Кога седиме на кревет она не сака да седи, туку да ја држам на нозе да стои, и се лути кога не ја спуштам на земја,ова се случува веќе два месеци.. На 6ти сме на ортопед едвај чекам да си ги кажам маките..

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    7.586
    Леле со стоењево.. Ги здрвува нозете и само да стои господинот, а се клати како пијана кокошка кога ќе го седнам:drunk:

На Sexybaby86 и Starlič им се допаѓа ова.
  6. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Исто и бебе мое вчера до 1ипол одвај се успа ,и мојава многу мака има со грчеви и гасови има многу денес решив ќе пробам не и давам ни пробиотик ,ни капки,ни чај да видам вака како ќе поминеме ,пошто пробај едни капки,други,биогаја,ваја очигледно ништо не помага само пари се изнадавав .

На Thallia, Chuchanov и Andra им се допаѓа ова.
  7. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    И ние што не пробавме.. Колеиф, бекутан, сега нурс харви, чај бекутан, па шише томи типи, термофор и не знам уште што не џабе е се. Грчеви си има и преку ден повремено, а на вечер посебно од кај 22ч и до 02/03 се мачиме. Не знам друго чаре, кажувајте или сами по себе ќе поминат не знам, лудило. 2м и 2 дена сме

8. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    273
    Чај од ким. Во 100 мл вода да зовријат 15 зрна ким и од кога ќе проврие водата да врие на тивко 10 мин. После тоа нека се олади и може да се дава. Ако сте на АД или пие млеко од шише може по малку да се става и внатре ако не го пие само чајот :)

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    3 и 4 ми беа најлесни зошто некако се случи да ми спие по цела вечер и бев наспана и одморена. Ама пред крај на 4тиот пак се врати по старо и стануваше навечер.

Сега сме 5 и пол и тешко е-сака постојана анимација, зборење, држење строго во раце, кратко се задржува на подлога и сл.

На elimkd, dunika, Cherry333 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Сакаш најискрен одговор на ова ќе ти кажам за со синчето најлесно ми беше кога го одбив од цицање(16месеци) тогаш веќе почна да преспива цела ноќ убаво и кога му пораснаа сите заби пошто синко многу тешко вадеше заби со плачки по цела ноќ .За со бебка сега ќе споделам мислење за неколку месеци :)

На Thallia, Butterfly1107, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Кас давам само ваја пробиотик и од сабајле и до вечер да се искака и гасови,капки за грчеви не од претходно со ќерка ми имам лошо искуство и дадов само еднаш и цел ден плачеше дури со зајдување.Јас многу им верувам на пробиотиците и кај близнаците го немам прекинато од прв ден а и предвреме родени се еве 22 месеци се супер, зимото се соочивме првпат со настинка и прв пат бактерија па да требаше антибиотик да пијат.

12. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Тие што сакате да користите вигантол капки кај нас ги нема од мај месец и ќе ги нема.Ги има во Србија околу 2 евра се.

На Izzy_0504 и elcezelce им се допаѓа ова.
  13. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Кога ќе почне да се грчи и плаче нежна масажа под стомакот,а кај девојчињата од препоните нагоре дали павловичева или масло бебешко и со палецот благи движења.Ги опушта и полесно ќе се искака и гасовите ќе ги ослободи.

На mother_nature и Chuchanov им се допаѓа ова.
  14. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Незнам веќе до што е исхраната мене ми е иста разновидна како и предходно, ама бебе ретко кака. Од средата дури денес, гасови има многу. Давам Биогаја, Д3 +К1, Д3+омега, пико мултивит,Гас Бамби капки и чај само на доење сме Живкович ми рече дека до 14 дена може, но многу време е тоа, кога испуста гасови плаче.

15. ..MoNNy..!!

..MoNNy..!! Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29
    А мајки за тт дали може и лепенка и сирупче у исто време да се даде?!?

16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Лепенката се става на убодот одма подле вакцината и ќе ја мнуваш нс 8 саати дали беше.. А сирупче за тт ско крени, некои мајки дават веднаш после вакцина одма чисто превентивно

17. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    А како да знајме дали е проливче дали нормална кака.. Ние овие 3 ден имаме мн столици нз не сни имале вака

18. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Не е ли ова премногу што даваш на бебе? Лично мислам дека сиве капки, чаеви, пробиотици и сл уште толку го оптеретуваат стомачето :doh: можеби ти е препорака од педијатар, моево прима само Двитамин и по потреба давам емулзија за грчеви, само кога ептен е крајна работава, па мислам дека полесно ги пребродува деновите кога не може да кака.
    Мислам дека нашиве се тука некаде на возраст, и кај моето одеднаш се поремети ритамот на какање, иако јас не сум сменила нешто во исхраната

На Chuchanov и BY<3 им се допаѓа ова.
  19. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Се приметува, доста е потечна столицата, не е ко вообичаено. Што значи многу столици? 4-5 е во ред.
    Кај нас ако се случи 3-4 дена да не се искака, 5тиот ден само со менење пелени се расправаме

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Kakov caj davas ?