Топло е надвор, ние сме под клима по цел ден и бебето е на само на боди. Секако да не биде врел термофорот туку малку колку топличко да му дојде да се смири болката. Ќе си процени.
Ако не го допива до капка значи доволно му е...Јас понекогаш давам и на 2-2,5 саати ако зна дека плачи за млеко и си го пие..гледам дека не му смета и не му прави проблем.. Можи да плачи и од други причини сака во раце, полна пелена, или скок па кенкави се така. Ако си ти напната можи и до тоа да е а не дека немаш млеко или ти намалува..Нема лошо во тоа да даваш ад ако стварно има потреба.. Јас водата не ја превривам само ја топлам и уште не се навикнав без да ја мерам температурата...Топлам до 45-50 степени и ја мешам пола ладна пола од топлата и давам... Можиш да ја стоплиш водата да го направиш млекото и оставии го шишето во ладна вода да се излади немора да е 37 степени баш..и 32 да се излади не е страшно само да не е жешка да го изгори
Вчера забележав како потечна столицата на бебето ,мн гасови има ја мачат и грчеви цела ноќ не спиено салам. Од шо може така столицата ? Инаку сме две недели
Pa nekogas go dopiva nekogas ostava 10 20ml ,mozebi nelogas saka uste ama nemozam da znam bidejki sekogas kiga ke dojde na kraj od mlekoto zaspiva . Pa i jas dadov vcera na 2 h ne vidov deka neso imase problem., ke probam use nekolku pati da vidam da ne i naprai problem, nemora da davam sekogas na 2 2 ipol h ama barem nekogas isklucok da napraam ako e gladna da i dadam porano . Voda nesaka da pie ,bekutan caj pie ama izbegavam da i go davam ,taka da nemam.zamena da ja zalazam koga e gladna
Десната града сношти целосно омекна, стегав,стегав и скоро воопшто не излегуваше. Ноќеска цицаше од левата. После рано утрото и во десната гледам надошло, па цицаше од неа. Сега кога од левава цицаше и таа како да се испразни, побрзо ми се празнат од порано . ПОрано од едната кога цицаше и од другата многу ми течеше, а сега така само по некоја капка...Имам хумана дома, читам упатство паа ќе видам. А ти каква вода даваше?
И мене ми се нонстоп премеки, пред некој ден сакав со пумпа да извадам млеко за да излезам од дома и успеав едвај од двете 10мл. А кога си цица директно од града си имам млеко. Забележав и јас дека сега побрзо почна да цица, најаден е за 7-8мин и цица на 3 саати, а си кака по 3-4 пати исто и си мочка често. Мислам дека се е во ред. Ти пиј си чаеви и течности ако се сомневаш на нешто ама стварно мислам дека нема место за паника.
Ти неможеш да истискаш или да измолзиш онолку колку што бебе може да исцица ,и двете деца ги доев/дојам никогаш не успеав да измолзам повеќе од 50мл..Меки гради незначи дека немаш млеко ,а градите не ти се тврди како порано затоа што бебе е поголемо цица посилно и побрзо .Ти можеш да пиеш повеќе течности вода,сок од јаболка,јогурт,боза ,чаеви за доење .Со следење на тежината на бебе ќе приметиш дали добро напредува ,т.е дали му е доволно твоето млеко .
Интересно му е. Пресмешни се хаха, потоа ќе научи да брмчи и со јазикот да плука, тоа ќе му е уште поинтересно. Се ново што ќе откриат обижаваат да го повторуваат.
Ниедна, и двете може за бебиња. Кажете како да го натерам да пие вода, си игра буквално ја плука си брмчи, прави балончиња
Вода се нуди со почнувањето на цврста исхрана(кашички). Доените бебиња апсолутно немаат потреба од вода,исклучок е премногу пролив и повраќање или екстремни жештини,а за бебињата хранети со формула мислам дека им се дава порано вода. Кај флаширана треба да се запази убаво нивото на минерали кои ги содржи,особено Натриум и Магнезиум,не секоја е погодна за бебиња.
Jas kollu sto znam gradite veke od kaj 2ri mesec moze i 3 ti zavisi kaj koj , ne se poveke tvrdi i polni kako na pocetokot ,veke proizveduvaaat mleko onollku kolku mu e potrebno na bebeto, ako gresam neka me.popravi nekoj