Извинете однапред за описот ама денес бебево искака како шлајм. Бојата си беше жолта. Гледам на нет страшно е ако е зелена.
Мене исто и пократко цица ама па влече посилно.Мене ми рекоа после 3 месец кога ќе се воспостави лактација и ќе се стабилизира многу ретко градите ќе бидат тврди.
Да, знам дека треба да омекнат ама осеќам кога трга во последно време како да не голта, како да не влечи млеко. На почеток дури да повлечи како да нема, после малку нешто голта и после пак како да нема. А и при стегањето како да немав...Ќе видам, се надевам дека е некој период,можеби пак цица колку му е доста и после само си игра како со цуцла...
Моето за некој ден ке е полни 4 месеци. Од почетокот многу се нервирав бидејки бараше многу да јаде на помалку од 3 часа. Првиот месец немав мир но реков дека нема да го изгладнувам и ке јаде колку му се јаде. Но многу ми качува, по 1600 грама месечно. Дури последниве 2 недели јаде на 3 часа па ке го мерам другата недела да видам колку ке качи сега последниот месец. Роден е 3390гр со 49санѕими а пред месец дена имаше 8100 грама и 62 сантими. Многу е знам ама нема шанси да го изгладнувам и да имам нервозно бебе по цел ден. Ке почне да јаде, да лази, оди и ке се нормализира.
Pa i jas nesalam da ja izgladnuvam a gledam koa ke i dadam na 3 h se zadavuva duri so vlece mn so w gladna mnogu no mi e strav da i davam na 2 h da ne i napraam nekoj problem so stomaceto. Nez so da praaam stv , a nervozna e i place koa i se jade. Nie se rodivme 3150 ,imame polni 3 mes sega i se merevme pred ned ipop bevme 5.600 sega sig ima veke 6 kg. Pieme po 120 ml , nez dali da i davam na 2 h da ne i go prosiram zeludniceto pa da mi se zbucka mnogu posle potesko e da skratuvas od jadenjeto ako e naviknata da si jade poveke
Зголеми внес на течности и мисли позитивно.Мерете се почесто,па ако треба и дохрана ,важно е да сте здрави и среќни Јас близнаците во 35 недела се родиа,никако не можев да ги ставам на града,нејќеа и на адаптирано до 18месеци после кравјо.Ова се роди килажа колку нив двајца заедно и од страв да не немам млеко дома имам адаптирано за секој случај и денес на мерење за 40 дена има качено 1500гр а дека навечер тешко ми заспива и ностоп на града мислев немам млеко а испадна спротивно.
Моја беба има проблем со каката. Ид кога почнавме со каши има тврда столица и со плачење се олеснува. И тоа не целосно само по едно топченце на секое какање. Денес и ставив клизмичка и одма пак со плачење се искака тврдо и тоа ептен многу ја наполни пелената. Кутро мое бебе. И чајче од сливи и дадов и ништо.досега има пробано јаболка круша морков слива брокула и банана вчера. Се мислам да не и давам утре каша да и се смири стомачето малку.
Кај мене лактација се воспостави околу 6 месец. Сега има 1 година и уште тече од страната од која што не цица. Насабајле обавезно ми се тврди градите. Сакам да кажам нема правила. Кај некои се меки а млеко има. Од еден ден нема да се смени ништо. Давај слива деновиве, круша мислам дека беше добра за запек. И јас имав мака со синко, пиеше и прашок за запек, сируп не му помогна.
@ddevojce ставај и по малку анасон сечкан,зеленчукот не семе во кашите.На fenchel мислам. Во комбинација со сладок компир е одлична кашаичка,богата е со влакна,ке кака убаво. Морков избегнувај периодов.
Еве сега пак се искака ама без проблем и баш како шо треба мека столица. Од кај толку многу столица кај едно мало бебе собира. Душа моја и олекна сега. И деновиве не спиеше мирно јас мислев некој скок е, можно е и стомачето да ја мачело. Ќе видам вечерва како ќе спие
Здраво. Вие што почнавте со кашички, како ги давате? Сакам сега од 01.09 да почнам. Некаде имам прочитано 3 дена по ред едно исто (пр. Морков). А и како давате? Пример во 10ч пие млеко и после околу 13ч (мојата на 3,3ипол ч. бара јадење) каша?