Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Jabolko,krusa,praska,sliva,morkov

2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.677
    Допаѓања:
    3.991
    Ги вариш или свежи ги даваш?

3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Извинете однапред за описот ама денес бебево искака како шлајм. Бојата си беше жолта. Гледам на нет страшно е ако е зелена.

4. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мене исто и пократко цица ама па влече посилно.Мене ми рекоа после 3 месец кога ќе се воспостави лактација и ќе се стабилизира многу ретко градите ќе бидат тврди.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Да, знам дека треба да омекнат ама осеќам кога трга во последно време како да не голта, како да не влечи млеко. На почеток дури да повлечи како да нема, после малку нешто голта и после пак како да нема. А и при стегањето како да немав...Ќе видам, се надевам дека е некој период,можеби пак цица колку му е доста и после само си игра како со цуцла...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    16.361
    Од кога почнаа вашите бебиња да фаќаат предмети со прстињата?

На Joki99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Моето за некој ден ке е полни 4 месеци. Од почетокот многу се нервирав бидејки бараше многу да јаде на помалку од 3 часа. Првиот месец немав мир но реков дека нема да го изгладнувам и ке јаде колку му се јаде. Но многу ми качува, по 1600 грама месечно. Дури последниве 2 недели јаде на 3 часа па ке го мерам другата недела да видам колку ке качи сега последниот месец. Роден е 3390гр со 49санѕими а пред месец дена имаше 8100 грама и 62 сантими. Многу е знам ама нема шанси да го изгладнувам и да имам нервозно бебе по цел ден. Ке почне да јаде, да лази, оди и ке се нормализира.

8. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pa i jas nesalam da ja izgladnuvam a gledam koa ke i dadam na 3 h se zadavuva duri so vlece mn so w gladna mnogu no mi e strav da i davam na 2 h da ne i napraam nekoj problem so stomaceto. Nez so da praaam stv , a nervozna e i place koa i se jade. Nie se rodivme 3150 ,imame polni 3 mes sega i se merevme pred ned ipop bevme 5.600 sega sig ima veke 6 kg. Pieme po 120 ml , nez dali da i davam na 2 h da ne i go prosiram zeludniceto pa da mi se zbucka mnogu posle potesko e da skratuvas od jadenjeto ako e naviknata da si jade poveke

9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Зголеми внес на течности и мисли позитивно.Мерете се почесто,па ако треба и дохрана ,важно е да сте здрави и среќни:)
    Јас близнаците во 35 недела се родиа,никако не можев да ги ставам на града,нејќеа и на адаптирано до 18месеци после кравјо.Ова се роди килажа колку нив двајца заедно :) и од страв да не немам млеко дома имам адаптирано за секој случај и денес на мерење за 40 дена има качено 1500гр а дека навечер тешко ми заспива и ностоп на града мислев немам млеко а испадна спротивно.

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Околу 3 месеци ама некои почнуваат и покасно или порано, тоа никако не е поврзано со развојот.

На Thallia, Chuchanov, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Моја беба има проблем со каката. Ид кога почнавме со каши има тврда столица и со плачење се олеснува. И тоа не целосно само по едно топченце на секое какање. Денес и ставив клизмичка и одма пак со плачење се искака тврдо и тоа ептен многу ја наполни пелената. Кутро мое бебе. И чајче од сливи и дадов и ништо.досега има пробано јаболка круша морков слива брокула и банана вчера. Се мислам да не и давам утре каша да и се смири стомачето малку.

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.879
    Допаѓања:
    18.753
    Кај мене лактација се воспостави околу 6 месец. Сега има 1 година и уште тече од страната од која што не цица. Насабајле обавезно ми се тврди градите. Сакам да кажам нема правила. Кај некои се меки а млеко има.
    Од еден ден нема да се смени ништо. Давај слива деновиве, круша мислам дека беше добра за запек.
    И јас имав мака со синко, пиеше и прашок за запек, сируп не му помогна.

На Andra и dunika им се допаѓа ова.
  13. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Mojata od 3 ipol meseci

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Kasicki i davam ne pravam doma prvata nedela samo domasno po preporaka od pedijatar svezo

15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.232
    @ddevojce ставај и по малку анасон сечкан,зеленчукот не семе во кашите.На fenchel мислам.
    Во комбинација со сладок компир е одлична кашаичка,богата е со влакна,ке кака убаво.
    Морков избегнувај периодов.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Еве сега пак се искака ама без проблем и баш како шо треба мека столица. Од кај толку многу столица кај едно мало бебе собира. Душа моја и олекна сега. И деновиве не спиеше мирно јас мислев некој скок е, можно е и стомачето да ја мачело. Ќе видам вечерва како ќе спие

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    @MilaSs12 кој прашок го пиеше ?

18. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Мајки што значи ако бебето се искака зелено а не е од храната што ја јадам ?????

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Здраво. Вие што почнавте со кашички, како ги давате? Сакам сега од 01.09 да почнам.
    Некаде имам прочитано 3 дена по ред едно исто (пр. Морков). А и како давате? Пример во 10ч пие млеко и после околу 13ч (мојата на 3,3ипол ч. бара јадење) каша?

20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    На Bilbilce му/ѝ се допаѓа ова.