Син ми кога почнавме со немлечна храна мака мачеше со какањето. Еднаш во 3 4 дена какаше. Кога почнав втор оброк да му давам, а и трет сега, се регулира редовноста, кака секој ден ама пак тврдичко само барем нема плачки, слива нешто внесувај секојдневно. Има деца цело време мака што имаат со каките, моето е едно од нив, не сум дала клизма до сега.
Исто и синко мој кака еднаш на 4-5 дена ама не му ставам клизма го оставам сам да се искака да не се научи постојано со помош
Мајки дали ги перете во машина мечињата? Синко се става во уста па кога му ги земам да не ги става се нервира
Da kasicki kupecki i davam A prvata nedela koga pocnavme so vkusovi i davav domasno ovosje ama svezo samo izblendirano
Плишани работи перам, не ради во уста ставање туку се шо мојт в машина, ја редам иначе воопшто не се оптеретувам со вриење на играчки, 100 пати падни па замиј го. Можеби грешам, не знам ама фала Богу ништо не и било до сега, буквално се има стаено во уста освен новчаник.
Здраво женски, 2 месеци и недела дена сме, страв ми е да нема некаков проблем бебето многу ми спие... цел ден го преспива и кога ќе го разбудиш додека да го пресвлечеш, јаде и пак заспива, а навечер спие по саат па се буди саатипол два и се така до 7 сабајле....дали е тоа океј и само му е сменето ден за ноќ или има нешто?
Има преку ден светлина, а и навечер сум со лампа бидејќи често знае да поврати и не смеам да ја исклучам...
Па на 2 месеци веќе разликуваат ден и ноќ. Ако е краток период ова можно е и скок да е. Пробај на прошетки да го носиш попладне.
Преку ноќ сака да си игра да му се збори ама и тоа е по саат ипол два и заспива и за саат два се буди и се така до 7 сабајле, ама страв ме фаќа зошто денски спие од 2 на пример 7 некад и 8
Не знам дали е правилно ама јас би го будела накај 17h, ќе го прошетам до 20h и дома на бањање, цицање и спиење. Така мислам подолго би спиел.
Како под клима цел ден во таа соба кај што седите е климата или во друга, ние дома по цел ден се вариме ама поради бебо ме страв да ја пуштам. Дали ќе биде проблем ако а вклучувам климата, и на колку степени е кај вас?!?
Да, во иста просторија. Ја пуштам откако направи еден месец зашто тогаш почнаа жештините. Ја ставам на 27 степени и на најслабо да дува. Ми стои во трпезарија, не дува директно во нас и го пазам да не му застуди. Повремено ја гасам. Само немој никако пред неа или евентуално пушти ја да ја излади дневната, а вие за тоа време седете во спална. Потоа изгаси ја и седнете си во дневна. Не би требало да има проблем зашто еве 3 месеци тераме така.