Ако тебе ти р мерак да е со шеќер во ред..инаку толку мало дете нема воопшто потреба од шеќер и сол и онака тие не знаат дали тоа што му даваш треба да е благо или солено..
Да ве прашам дали и вашите малечки се плашат во темно? Надвор навечер кога ќе го изнесам пишти, погледот му е исплашен, прета лево десно
Знам дека до година ни миниграм не се става шеќер ниту сол. Па и 8 9 месеци не е исто со година цела кај бебе. Воведување храна кај 8месечно е една, а кај годинче е друга, има разлика. Бебе треба да се запознае со чист непроменет вкус на храната, а зачините како сол вегета, шеќер се последни во додавањето, па дури и сокчиња јас многу не прифаќам.
Не сум го извадила во темно надвор. До кај 19 и 30 најдоцна, подоцна го спремам за капење и спиење. А нели во темница спие?
Кај нојава пак обратно, ако е уморна заспива за 10 мин ако е спиена, само зе бркаме по кревет и на крај ка нервозна хаха
Пред 3 месец почна да држи играчки, на 4 почна да се врти од грб на стомак, на 5 се вртеше колку што и дозволува просторот. Не обраќај многу внимание на нашиве коментари, безразлика дали некое има порано почнато или покасно, секое бебе си е прича за себе.
Не, секогаш така. Поправо ја општо имам неспанка дома ама уште од 3-4 месец гледам од 5 саатот до 8 да не заспие, пошо ако заспие предходно циркузи правевме да и се приспие, сега се бркаме по кревет.
Крвна слика на 2ипол м бебе, дали е ок гледам нешто покачено нешто намалено, вие што се разбирате, како е првично?
После третиот скок почна да ги фаќа играчките, а има една и кога спие, не ја пушта. Ги држи и си тропка, си ги става во уста. Со раката моја си игра и со своите рачиња. Од завчера се врти од грб на стомак и од лева и од десна страна. За околу една недела ќе прави 4 месеци.
Мојата фаќа играчки од 3+,сега веќе стабилно ги држи и си префрла од една во друга рака,има подобрена координација. На страна си се врти од неполни 4 исто,и се има неколку пати од грб на стомак свртено.Обратно се нема,иако читав дека така е повообичаено,таа не ја спушта главата кога е на меше,исправена е како желка.по 15 мин може да ја држи и си разгледува.Не ја форсирам за ништо,не може по ист терк да се развиваат сите до минутка. Шеќер во првата година не.Самото овошје и житарките содржат доволна количина.Тој за возрасни е жива штета не па за панкреас на бебе.
Јас давав зимата близнаците имаа 1год кога почнав правени без шеќер.За бебушка ставав сега ама планирам после 8 месеци да почнам .
Каква е столицата на вашите бебиња тие што доите? Некако на моето му стана многу течна и темно жолта накај зеленкаста, не е веќе како порано светло жолта со такви бели зрнца низ неа. Не кака често за да мислам дека е пролив, но многу често му ги слушам цревата како му крчкаат. Друга работа, кога пишувавте дека се случува тоа будење со врисок и дали брзо поминува? Вчера му се случи првпат, го заспав и си читав книга и наеднаш врисна и почна силно да плаче. Почнав да го будам и да викам по него да се разбуди, ги отвори очите ми се насмеа и си продолжи да спие. Вака рацете и нозете ми се немаат отсечено од грчевите кога плачеше.
Кај нас брзо помина тоа да станува со вриштење и да неможам да го рассонам за да прекини неколку пати само му се случи..плачеше како во сон полузаспан и вриштеше и ко ќе го разбудам прекинуваше па се смееше после а да презаспие не презаспал...
Педијатарот за сок ми рече никако ,кога се внесува се задржува на непцата и шеќерот е штетен за забите и не се препорачува во период на никнување.
Таа ноќ супер поминавме со спиењето, ноќеска пак плачки... До 5 рушиме рекорди изгледа... Одвај заспа, што не пробав веќе ... Не знам зошто ова се случува, супер спиеше ноќе со едно будење за цицање... Ги гледав скоковите според таа сликата што се споделуваше тука, за вториот доцна за третиот рано... Беба е 2 месеци и една недела... Пробав и да цица со лежење, никако не се успива така,баш напротив мрда прета уште повеќе со раце и нозе јас се здрвив таа ни се најаде ни заспа.. што правам погрешно?
Од терминот е 2 месеци и 1 недела или од раѓање? Од терминот се рачуна, веројатно си прочитала ама ајде пак да те прашам.
Заспиват 21.30-22.00 отприлика Нешто пред тој термин в дворче ќе го изнесам и го осеќам дека се плаши