И моето нејќеше од десната града, а од левата кога како. Само ноќе цицаше убаво или преку ден ако е во полусон. И помина, една недела траеше тоа затоа мислам дека качи помалку на килажа тој месец.
Здраво, дали некој знае од шо може да се појават овие кај 3 месечно бебе пред 1 месец имаше само како малку рапаво и не беше црвено мачкав малку мрсна крема павловичева, ама денес после капење како повеќе да се воспалени и на повеќе места ги има?
Чисти мислиш на мешани со вода или без ништо? А за видеа и јас имам, во едната рака ми е лажичето, во другата мобилен да снимам.
Дечки читам и пак не ми е јасно.... како да израчунам за скок? од термин, од рагање??? Синко е роден 14.07, значи когабе фамозниот скок? help??
Баш ми пиши ксло ќе поминете. Мене ме фаќс мн лутина за прв пат кога ќе дадам бидеќи се се згсдува дали плунката му смета и ќе се закашла. Па нагон добива некогаш, и се си велам леле овај од плунката се згсдува ами когс ќе почнам со храна кизнеј како ќе е.
И јас план. Да дадам ама до помош на членкитр сватив дека не греба. Ако дете не плачи не е гладно знсчи. Тоа го сватив. Мене навечер саат два ми плаче мноху како да го колат и ја не можам да сватам оф што е така а мислеб дека е гладно. Ама се можида е ама гладно не
Аконе му ги извадам со аспираторот му сметат го слушам. И кога извадам се бели а некогаш и накак зеленко одат
Кога ќе почне да се сливаат надвор или внатре тогаш е настинка а вака не и во првите месеци нормално е и затнато носе.Полека со аспиратор да не му ги затнеш ушите,подобро со чепкалка за уши намокри ја со физиолошки и на влез на ноздрата сувите се лепат на памукот и ако вака не се извадат тогаш со аспиратор.Незнам дали го доиш или на шише е.Ако е со шише почесто се ставаат капки во нос во првите месеци.Пред да почне да пие млеко.
Мој совет да не брзаш ако му е доволно со млеко почекај .Близнаците ми беа на ад млеко после 6 месец почнав и за 1 недела веќе јадеа оброк.Така планирам и со бебчево се додека качува килажа со доење пред 6 месеци не давам ништо а и да бе качува со адаптирано па од 6 со каши ,вака мислам дека е подобро.И не брзав со вкусови ,почнав со зеленчук .Првиот ден купечка каша,втор ден домашна,па внесував друг зеленлук исто 2 дена па ги мешав заедно 2 дена и секој ден во исто време давав као ручек.Според мене е да не се брза со храната и да се вари се барем првите 3 месеци и да се купува кај што стои фирма.Од луѓе само ако ви е сигурно.Има на фајсбук страна хрвтаска е domace kasice za bebe и многу совети даваат и околу чување,замрзнување на овошје и зеленчук.
Дојам, иначе прелку ден два му хи чистам ко че осетам дека му сметаат ама се скроз горе ја ме можам да ги видам дури
Во исто врееме секоја вечер плаче и мислев гладен е стави го пишти како да го колат. Неќе ни да лежи само враце и така саат сат и пол зависи и после се смири. Нз дали се грчеви не ги крева нозете сма еве два вечери давам еспумисан за секој случај
Дерматит е ова, консултирај се со педијатар што колекција да земеш за тоа. Избегавај алергени да јадеш доколку го доиш, омекнувач не, многу топла вода не. Павловичевата не е за ваква кожа.