Каката на бебе пред малце беше бледо жолта и имаше како конци мали црни низ неа и мирисаше на кисело многу. На доење е само и почнавме со вкусови само. Од што може да е таква каката дали може да е интолеранција на нешто што има јадено?
Бебе ја имаше кога направи 4 месеци. Потоа се врати малку на старо, ама нецелосно. Еднаш се будеше 3пати, другпат 2пати. Ама сега е 5и пол месеци, последниве дена гроги сум, на 1 и пол 2 часа се буди, ама тоа не е за цицање, јасно ми е, зашто ќе се нацица и призаспива, и туку по 15 минути плаче дека не знае да призаспие, нешто му го расипило сончето. Уф, ко на трпки газам кога одам во дневна за доење, бидејќи спие на софата во дневна, јас во спална.
Девојки,може не е прашањето за овде,ама активна е темата па да прашам. Имате некој фотограф да препорачате од Кичево? За крштевката ни треба
@prinstongirl2 @dunika @elenaklasik Мх мх, баш читав дека знае да се појави од крај на 3ти па до крај на 5ти месец и различно да си потрае. Ноќва така цицаше во 11 и 30, сме заспале, едно време промрда, јас погледнав во саат ми се виде 04:45. Уау си велам зарем толку успеа да поспие, не се случило досега, го зедов да го надојам земам телефон да зјапам да ме држи будна: 01:10 часот !!!јас кома толку сум видела. И после следуваше будење во 03ч, во 5ч па во 7ч Денес спијам седејќи хахаха И да, така делуваше, наспан спремен за играње, распретан, си гледа во темното и гука
Грчеви се чим толку плаче и тоа во исто време. Малава еднаш не ги крена нозете, како за инет ги пружеше скроз, а така уште повеќе ги боли ама од кај да знае душичка. Плачење првите месеци е наајнормално, не спиење исто така да само трпение.
Мајки од Скопје како ги облекувате децата? Кај нас дома е 27/28 степени ама пак навечер некако ладничко е. Ама па ич не ми се облекува во шпикозни, сепак не е толку ладно. А боди со кратки е малку.
Мајки, вчера примивме вакцина немаше реакција, тт 37.4 потоа падна на 37 и денес и е 37, дали сеуште да ставам лепенки на местото?
Луге помагајте како да го одвикнам да спие во раце? Бебе е 50 дена, само вораце спие ден нок. Штом го ставам во креветче, гнездо, релаксатор,количка одма се буди и плаче. Навечер спие во раце, јас со перници околу мене да не заспијам и да ми падне. Секако пробав, никако не иде чаре, некој ????
Јас конечно најдов спас ја оставам маицата или блузата до нејзе инаку врескаше на цел глас, денес ја легнав на спалната до мојата перница спиеше 1 час, мојата навечер спие во креветче нема проблем али преку ден е страшна...
ни ден ни ноќ. Ставив и маица и јас сум до него, и го доев легната до него да заспие, ништо!!! ептен некогаш ако не спиел подолго и е ептен уморен од плачки, може еден саат да се успие у раце и да го префрлам во гнездо и таму уште макс.40 мин
Тоа е тоа, сите се слични. Ајде верувам ќе се намали бројот на будења како расте бебе. Дотогаш сила да имаме и трпение.
Имам приметено дена неа не ја касаат комарци и без ништо, мене решето ме прават. Апратчево е жими мајка, 2 дена и толку, дава душа. Го имавме и ние, право в канта ојде.
Да имаше јадено банана, имам заборавено со првото кога јадеше банана таква му беше каката ама покасно ми текна.
Ја нас беше тежот 4тиот месец. Секој саат се будеше беба за цицање, а на вечер многу тешко уцврстиваше. Се смена во 5ти месец и си го фати стариот ритам.
Моево немаше тт ама скоро 3 ,4 дена ставав лепенки од страв На мали коцки ги сечев ,само нс боцнатото и малку одоколу да фаќа.