Да, да, го тапкав. На страна и тапкање. Така ми дојде во моментот, најверојатно водејќи се по тоа дека на грб возрасни маваат на грб, а отпосле гледав видеа.
Мајки сакам да купам бебешки длабоки чинии, но да се помали и силиконски лажички. Совет, од која фирма користите вие?
На babylove се наjубави лажичките. Oкoлу 100 ден се 3. Oд еурoфарм тањирче (две) сo лажиче има кoмплет супер е и тoа.
Во андреј компано зедов едни со индикаторче што покажува дали е врело јадењето. Од беби лоб од ДМ имам исто лажичиња, чинии исто така.
Како ги бањате бебињата од 6 месеци? Дали седнати во кадичката? Зошто легнат почна многу да мава со раце и нозе и секое бањање е вода насекаде.
Не се одрази никако. Дојам 13 месеци, нема промени ни за време на циклус, ни пред ни потоа. Лажичка силиконска на чико имам. Мека е и многу убава за почеток. Потоа купив од дм на бејби лов, 80 денари се 3 лажички. Тањирчиња на томи типи имам, ама давам и од други чинивчиња, посебно месо кога е, ставам во керамичка чинија да се излади. Некогаш и од чашката на нутри булет директ.
Мајки тие што сте на комбинирано дали после саат време давање ад бараат да цицаат бебињата? Ние почнавме со 2 дохрани прво цица па дохрана и давам после саат ипол бара пак да цица
И ние сме на комбинирано,јас и давам да цица кога и да посака кога ке ги испразни и дохрана давам зошто вришти и рацете ги шмука и си се смирува после.. А иначе сум давала и после саат време од дохрана пак да си цица... Ние сме 5 недели
Нас ова ни се случуваше две недели со ред, животот ми се скрати (се установи дека од чајот на бекутан и се правеше така го прекинавме и сега нема проблем)
Јас за големиот. На малиот не му се сега за сега, ама планирам за секој случај фластери да му ставам...
И јас сакам превентивно оти му се одлепија ...му ставам стегачи ама џабе а не сакам да му се клемпави..мене ми се малку и многу се нервирам ама ајде јас со косава ги покривам ама тој машко е..
На 22.06 е мојата родена, а бевме на вакцина на 01.09ти прими рота и шествалентна тие тогаш ни закаажа дата не е доцна воопшто. На 2м и 10тина дена треба.
Туку друго мене ме загрижува овие два дена слабо пие млеко по 80-100 мл и малку ми мочка освен ноќната пелена преку ден не му е полна до крај до пола индикатор е кога ја менувам а менувам на 3 саати..а инаку се си е весел си спие не плачи ама безбам оти одбива млеко и помалку мочка...Некоја мама со сличен проблем?
Не помага тоа. Константин ми носеше капче дека зимско бебе и џабе. Сакам искуство со овие ако има некој да земам колку сака нека коштаат. П.с. немаш проблем. И бебуш мој толку мочка, а супер напредува, нема никаков проблем.