Не се плаши, си имаат периоди. Види дали ги чепка ушињата, да не го болат. Исто така примети и дали му смета некоја храна што ти ја јадеш, можеби нешто му прави грчеви. Или пробај расоблечи го кога плаче, да не му е саклет. И најбитно, биди смирена, пеј му, осеќаат нервоза.
Сега по ново демек ако има потреба ќе каже педијатар а не треба ние дома и пред 2 години кога се породив исто и јас не му го отварав.
Денес бевме на ортопед 2 ипол месеци е бебе.Кенгур,марама може од сега ,хранилка од 6 месеци со наслон,џампер од 8 месеци а на подлога од 5месеци.
Ќе го отвараш на секое бањање ,ама на крај на бањањето негдека .Јас на син ми почнав негде околу 1 месец кога направи ,отварај го убаво постепено ќе се отвори цело ,јас очигледно од страв што ми беше многу полека не сум го отварала убаво и фати инфекција му отече курето на син ми ,па итно правец систина на уролог таму лом ме направи докторот зашто не сум го отварала убаво .
Бев у Идадија ми рекоа да го однесам и за шестовалентна и за рота на 2 месеци и 10 дена. Тогаш било идеално. И за Константин имало некоја нова пнеумокока рекоа да ја прими. Инаку на Константин му го отварав исто од прв месец ку*ето на бањање и убаво му се отвори некаде на годинка целосно. Мика ми е со полуотворено ку*е роден и со него ќе оди побрзо.
Да и син ми ја прими таа вакцина почеток на јуни тоа е за стрептокока да знаеш ,малце мака видовме два дена после таа вакцина рачето многу го болеше и температура ми качи.
Аууу да се спремам... Него ќе го носам во среда оти здравствена не носев. Арно ми кажа да си се подготвам.
Majki sinceto ima nepolni 2 meseci imame problem so desnoto okce postojano se stvara zolt sekret i guralki. Pedijatarot prvicno ni rece da cistime so prevriena voda i gazicka no bez podobruvanje.Posle 2 nedeli ni rece da stavame kapki tobreks no i so niv nisto, zemavme i bris od okceto nema nikakvi bakterii pa ne prati na oftalmolog. Doktorot ni rece da stavame kapki citeral i tobradeks 4 pati na den a navecer tobreks mast. Dali nekoj ima slicno iskustvo zosot eden kup kapki mastovi a bebevo nema ni 2 meseci
Јс незнам колку да отворам, колку е правилно сегс всреда сме на вакцина па ќе прашам докторката како.. Белки не е страшно што досега не сум отварала.. Читав мафб на групите некои мајки одма некои после отвараат различно сите
Ве молам за мислење. Што може да биде една мала точка црвена како од лубеница боја во пелената, другиот дел од каката си беше во ред. Дали можно е растење на запче да значи тоа или пак нешто не дај боже?
Кај некој потешко се отвараат солзните канали,кај син ми еден месец траеше и плус пиеше цефалексин сируп 2 недели му се направи како топче па мораше масажи.Пред секое ставање на капки прво чисти го убаво окцето со благо притискање и физиолошки капки во нос и со пумпица влечи или како жолт секрет или преку кивање ќе го исфрли.Не е ништо страшно само ете кај некои бебенца треба повеќе време.
Назад кај газето. Ама денес 5 пати се искака, мислам дека од напон му беше. Или од морковот вчера шо јадеше малку.
Да ви се пофалам почнавме да се возиме во количка по 3 месеци, и конечно почна да сака цуцла лажливка
@babyboy1 Не на менување пелена зашто е сува кожичката. На секое бањање на крај кога ќе омекне од топлата вода ќе му го отварате колку што дозволува и со тек на време треба да има напредок се повеќе и повеќе да се отвара. Ако има нешто нечисто (обично има бело) го тргате со чиста водичка. Мене маж ми ми покажа како да му го отварам и чистам, можете со помош на мажите и вие. Инаку, знам дека е во ред зашто педијатар го проверува, а и го носев на уролог и он ми покажа и ми рече дека е добро, да продолжам да отварам. Прашувајте ги педијатрите ако не сте сигурни.
Од морков 100% ми се десило и мене со поголемиот. Смири се. Инаку мајки тие што вакцинирате бебиња во Идадија не смее со колички да знаете. Носете ги бебињата во транспортер.