Ќе прашам педијатар дали правам правилно јас оти мм се зафркава дека не памти како му правеле него мал бил тогаш Можел да ми покажи тој како правел ко бил голем
Вака ми кажа мене педијатар цитирам "ќе му го отвараш секој ден на бањање , влечи ја кожичката додека дозволува да "се отвара" . Биди нежна. Не на сила. До кај се отвара до таму. Топ сме сега.
Немам искуство, ама веројатно е едно од тоа што велиш, ако се повтори консултирај си педијатар најдобро, да не се секираш, сигурно не е ништо
Ние еве 4 месеци и уште имаме проблем од раѓање. Тобрекс првиот месец, тогаш чистев со камилица и мајчино млеко (ама не требало), брис чист, ајде мачкавме хлорамфеникит, чистам некогаш со физиолошки и марамчиња иридиум ама ништо ,пак има. Кога сме излезени скоро секогаш и му солзи. Ќе правиме контролен брис, не знам дали е од носното каналче ова...
Колку време правиш? Ееехеееее чееекај, месеци минат додека видиш резултат, да почне да ѕирка "главичката" ( ебате муабетот).
Од ко си дојдовме од болница чепкам таму..значи 4 месеци некаде Ама не секој ден..стварно муабетов апла
Рано е срц. Ти чепкај си и понатаму, а кога ќе идеш на педијатар замоли да го види како е и нека контролира.
Mami pred nekoj den koa duvase vetre bevme navor iskoceni ,obravceto ni se zacrvenni i isusi izg od vetrot ,mislev ke pomine no eve 3 den use i e crvenko, sto koristite za vakvi denovi sto mozam.da mackam ?
Ве молам за совет. Бебе има 6 месеци. Го бањам, цица и заспива цврсто. По 20-30 мин почнува да плаче и мижи. Па пак цицање и заспивање. Повторно по 15-20 истото и пак така во круг. Преку ден си спие цврсто по 1-2 часа ама навечер е друга приказна. Еве лежам до него и нешто се буни во сон, како да се плаши од нешто, пушта звуци и немирно спие. Што може да е?
И јас го поминав тоа со малава, како да се плашеше нешто и во сон почнуваше да плачи. Период.. немам појма дали нешто сонуваат, сигурно да, можеби стварно се плашат или е некое скокче не знам. Ќе помине.
Со тие звуците и јас се плашам , значи преку ден цврсто спие ,не и смета ништо ни бушење ,ама навечер спие ама некако немирно испушта звуци па ќе отвори очи секунда и ќе затвори како да се мачи да заспие ,и одеднаш ќе се издише и ќе прекине ,за по некое време пак да почне. Не знам дали е нормално ова ?
Можно е скокот. Ќе му помине, фаза е. Низ бурни периоди врват сега. Ох, моево како го дрма громчето во 26та недела. де плаче де се смее, со рикање се буди, преку ден 40 минути дремките се. Се забележува промена. Кај твоето има други промени?
Почна да лази и сега не застанува. Башка има долу две запчиња, а гледам дека сега и горе се набубрени, и само ги чешка. Пример вчера не беше спиен од 8 часот наутро и заспа во 15:00 ама спиеше 20 минутки . Ајде си велам таман е заморен ќе си спие вечер, ама неееее Како не се замори од тоа често будење и цицање и презаспивање. Сега е скокот? Вие спиете навечер?
Па секое одење на педијатар му го прегледува ама бипто не ми спомнала а и јас па не сум прашала само како што прави таа така и јас