Денес е 41 ден од пораѓај,до пред два дена имав по ептен малце кафеав исцедок,сега одам во вц свежа крв имав и на бришење. Се исплашив.Дали може да е менструација или нешто друго? Породена сум царски
Во понеделникот наполни 5 мес,во вторникот излезе забче,доле кецот Екстремно се лигавеше и стануваше често,се што ке и’ дојдеше при рака џвакаше. Ги гледав двете долни прелу непцата,подбелени беа,но мислев со месеци ке биде така. Иначе не се врти,само на страна,и неколку пати инцидентно се има свртено од грб на стомак.Кога е на подлога,може 15 мин да е на меше со крената глава и да разгледува лево-десно,но никако да се сврти. И да,многу сака да се исправа и да седи,но ја спуштам дека е мала. Кога цица ни маж ми не давам да ја закача,други не ни има.Ја бацуваме ние двајца,но лице избегнувам.
Како бе кога цица закачаат бебе. Мојов некој ако зборне во просторијата одма се трга и се врти да не пропушти нешто, така да никој не смее ни да збори додека цица царот
Znaci iva pedijatrite si rabotat ocigledno kako sakaat oni. 2ca orasav do sega ,eden vika najubavo e na stomak bebe da spie ,drug vika ako si spie taka ako i e ubavo neka si spie nema steta. A vas razlicno ne bilo ubavo,deformitet na nodzinja i use so ne. Da neznaes iskreno koj da slusas fala za sovetite kako i da e
Води се по твој инстинкт. Се да е во граници на нормала, да не се претерува и немаш гајле. Секогаш секој ке каже различно но секое бебе е различно.
Ако бебе само знае да се превртува, по некоја логика може на стомак да спие. Мојов не обожава на стомак, некогаш ќе се заврти ама брзо се враќа на страна, така највеќе сака да спие. А да го превртувам во сред спиење, на памет не ми паѓа. Тој се буди јас воздух да земам длабоко, а не па да го допирам да го превртувам хаха научна фантастика..
Аииииии злато ке почне да грицка Моево за 1 недела ќе полни 5 месец, не се врти, на стомак го ставам ама за кратко и кенка. Можеби згрешив што не почнав од порано да го вртам редовно. деновиве секој ден по неколку пати го ставам, а на кревет го тркалам на страна.
Антоније мене ми рече да го оставам да спие на стомак ако сам се свртува и заспива. Но малиов досега на стомак не заспал. Се одмара кога ќе се сврти, си мислам секој момент ќе заспие, но продолжува со борење додека не му здосади и кога ќе почне да плаче, тогаш го враќам на грб. @dunika Да се множат бисерчиња
Ставај го на стомак обавезно . Моево мислам од што мразеше на стомак да биде почна да се превртува на грб. Не мораш да го тркалаш, само кога ќе биде спремно ќе се врти на страна, па и од грб на стомак ќе се преврти, ама tummy time обавезно.
На страна само се врти, ќе си ги фати нозете и си се свртува ама се почесто ќе го ставам на стомак да се јачи
Од кога почнаја вашите мслечки убо да си ја држат главата без да клапнува на вас... Исто и на меше моето нејчи јас го ставам ама нејчи да ја крева главата си лежи и се лути
Леле истоооо.. мислам синко почна обратно од меше на грб успева.. од пред две недели почна ама си викав дека е случајност кога стварно сега на меше напрчен и оп со главчето оди на десно и ќе си се сврти на грб Ќере во споредба со него многу касно се вртеше.. па сега ми е чудно многу ми е мал за така да се врти
Исто и мојов почна прво од меше на грб да се врти па сега и обратно..И во спиење се врти? Мажево незнај уште во спиење само се врти на страна и нозете ги врти а горниот дел не па кемка за да го свртам..
Во спиење уште не ама он оддамна си спие на меше. Ваљда уште не сфатил дека може хаха а и нема многу место во креветчето за такви акробации