Не вади запчиња, докторката го прегледа, а и пред тоа не какаше повеќе од два пати во денот. Ништо не се смени освен што сега не е толку течна каката, но сепак уште е проливче. Какви се вашите искуства со линексот? До сега нели требаше да се среди состојбата? Ја прашав докторката дали е тоа резултат на постојаното пикање на рачињата во уста, сега и играчки, предмети, се завршува кај него во уста. Докторката рече дека не е тоа во прашање, ниту се заби туку вирус. Синко е весел (многу весел) се смее, спие убаво, со цицањето мака мачиме преку ден, едвај на града го задржувам, навечер си цица одлично. Се плашам заради лошото цицање преку ден, само на мајчино млеко сме, да не е поврзан проливот со тоа, или нема врска? Се плашам да не е гладен? Уф..
мамички ми треба совет од вас. Ќерка ми е 2 месеца и 2 недели скоро и нон- стоп плаче. Не е гладна тоа е сигурно зошто континуирано си јаде, лакома е. Ја однесовме на 2 различни педијатри и рекоа дека е здрава-права и одлична. Од 24 часа таа спие околу 5-6 часа (дење и ноќе) и тоа по пола сат-15 мин и се буди, не може да сврзе ниту еден саат да спие. Веќе едвај издржуваме со ММ. Се имаме пробано но никаков ефект. Има грчеви но плаче и кога нема. Помагајтеееее!!!
Скок во развој е сигурно. Наоружајте се со трпение. Ќе потрае некое време но ќе помине. Пробај да пуштиш некоја песна да ја смири, некој бел звук или сл. Внимавај да не и е жешко. Ќе помине. Многу гушкање и милување.
ист случај и кај нас така е син ми има 6 недели и откако е роден така плаче и спие само по 20минути максимално и тоа цело време д. е во раце или да се лулка.некој доктор ми вика дека од грчевите му е так. ќе се смени , а друг педијатар ми вика дека е плачливо бебе ништо друго нема трпение ми винат кога ќе сака сам ќе се смири.а јас веќе целосно сум потрошена и со силата и со нервите сум при крај. навистина е многу тешко со такво дете те разбирам потполно.
Moeto bebe ima 10 meseci, i so spienjeto e isto kako tvoeto, a kolku ti e pomalo. I jas se probav i ne mozam, nikako ne mozam da ja otkrijam pricinata na sekoe da se budi veke 10mes...Ke poludam
Anina, bidi srekna sto ti spie 12 casa nokje neprekinato, oti vidi sto maka imame jas, iki26, slimy i worried.bt cinam bese. Raduvaj se so takov red na spienje...eh moeto taka da spiese, nemase da bidam vakov zombi 10mes veke...
Моето прво дете беше такво, до кај 2 - 3 месеци плачеше нонстоп, ме полудуваше, дремнуваше по 15 минути на ден а навечер се будеше по 15 пати.. Јас бев како зомби од премор.. И не беа грчеви, зошто секогаш кога плачеше чим го ставам на града моментално престанување да плаче, и задремуваше.. Ми се чини дека по цели денови го нишкав или го доев.. Па после кога помина некој месец намали со плачењето ама цело време сакаше во раце, 2 минути неможев да го оставам без да вришти.. А со неспиењето богами тераше долго, негде кај 18 месеци почна да ја преспива ноќта, инаку ми стануваше по неколку пати.. Такви си се децата, нема што да се прави освен да се издржи.. Сега со второво дете е сосема различно, еве денес правиме 4 недели, абе само цица спие, цица спие, очи не сме му виделе, глас не сме му чуле.. пу пу пу да не си го урочам.. Ама за мајката каква разлика е, небо и земја, со првово полудував а сега не осеќам дека имам бебе.. Дефинитивно многу значи какво ќе ти се погоди бебето... Да ве утешам, сега имам и батко од 5 години кој веќе одамна си спие во своја соба и ретко плаче
Лек незнам,од 3месец кога ке заплачеше среде нок ке и дадев цуцла и знаеше да се смири веднаш и заспие па од тогаш навака веке си спие цела вечер без будење,ке се бањаме јадеме и спиеме можеби од бањањето е или веке се научи дека ноќта е за спиење. И до 3месец знаеше да се разбуди првин се будеше во 00ч 03ч 06ч потоа во 00ч и 04 па натака со цуцла знаеш да оди по 10 15 минутки спиење+ и сега не се буди.тоа е тоа. Иако некои мајки не го одобруват тоа кај нас е позитивен ефект бидејки растеме многу добро и напредува супер.
Bidete srecni sto vi spijat bebuskite, veruvajte nema poloso da raste bebus so placenje i nespienje. Cucla cickame od 2 nedela, ja smiruva no ne ja zaspiva. Ja banjame kaj 9 casot navecer prv pat zaspiva kaj 12-1 cadot po polnoc. Veke ne znam koj pravec da fatfam veruvajte ne se izdruva veke.
Не знам колку ќе помогне, но вреди да се проба. Бебињата имаат развиено сетило да ја препознаваат својата мајка по нејзиниот мирис. Кога ќе го оставите бебето во креветче, тоа се чувствува најверојатно незаштитено или бара неговата мајка да е постојано до него. Пробајте до бебето во креветче да ставите некоја ваша блуза, нешто што мириса на вас. Така бебето ќе мисли дека вие лежите до него и нема да му недостасува вашата присутност. Советот го добив од една колешка и кај мене имаше ефект.
И ќерка ми заспиваше во 00:30 или 01:00 по полноќ, и јас пишував дека многу плаче и барав совети. Нашето траеше месец дена. Ќе видите дека е се период и многу ќе менуваат. Имав комшиче сега е веќе 6 год. Кога беше бебе НОН СТОП да рика. Кај ли не го однесоа, се испробаа и едноставно излезе декс е здраво и право и плачливо бебе. Нивното траеше многуу. Затоа трпение- спасение.
Вирус е најверојатно , и моево го фати пред скоро две недели и скоро недела дена имаше проливче Течна столица по скоро 10 пелени на ден менував исто и ноќите , после секој подој се мачеше дете и какаше , за грев беше . Па два пати му дадов електролит течност па како демек и од тоа се смири , и си се врати во нормала Сега еве пак по два три дена како не кака , ама не е страшно . Него кај нас многу е топло навечер, беби се буди и цица како новороденче ...жеден е секој час , јас како претепана сум после дента Mуки на ова топлово
Jagoda мислам дека два пати какање на ден кај мало бебе не е страшно, за еден па ич. Обиди се со електролити, имаш бебешки. Проливче е тоа на Маченце што кажува, по 10 пелени на ден, а кај вас мислам дека е нормална течна кака кога не сте на цврста храна. Извини вака ама педијатарот виде каката како изгледа, обично кога сестра ми одеше на педијатар а малата имаше мака не и мењаше пелена за да види докторката. Прати го ако кака повеќе од 5 пати на ден обилно тогаш е дефинитивно проливче.
Ангел докторката не ја виде каката, но за разлика од порано забележав дека е далеку потечна, дури и кога кака бебушко, кака звучно.. Пред да почнам линекс да му давам беше ептен водеста, сега е малку подобра. Значи два пати на ден не е страшно? Да не паничам?
Малата моја кака по 3-4 пати на ден, течно, звучно,, густо, воденкасто и зелено. Не е страшно Јагода, нема потреба од никакви лекови да даваш.
Јаготке дај и електролитче, има едни нови за бебиња со пријатен вкус, иначе катастрофа се. Ќе ја даваш со лажиче за да не ја лигави по пола лажиче на пола саат, ќе видиш за еден ден како ќе се опраи. Мене лично Дармфлора најмногу ми помага, ама дали го даваат за бебиња не знам.